عارف: سند توافق جامع راهبردی اساس همکاری‌های مشترک ایران و روسیه باشد

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به لزوم حرکت تهران ـ مسکو براساس سند توافق جامع همکاری راهبردی، بر لزوم گسترش و تعمیق همکاری‌های ایران و روسیه تاکید کرد.
کد خبر: ۷۹۳۲۸۹
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۳ - 17November 2025

به گزارش گروه سیاسی دفاع‌پرس، محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور با میخائیل میشوستین نخست وزیر روسیه دیدار و گفت‌وگو کرد.

دیدار عارف با نخست وزیر روسیه

محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور که با هدف شرکت در بیست و چهارمین نشست نخست‌وزیران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای ظهر امروز به مسکو سفر کرده است در نخستین برنامه سفر رسمی خود با میخائیل میشوستین نخست‌وزیر روسیه دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

وی در دیدار با میخائیل میشوستین نخست وزیر روسیه با تشکر از میزبانی این کشور برای برگزاری اجلاس نخست وزیران سازمان همکاری شانگهای، اظهار داشت: اطمینان دارم رایزنی‌های ما موجب تحرک و ارتقای بیشتر در روابط دوجانبه خواهد شد.

عارف با تشکر صمیمانه از مواضع و حمایت‌های روسیه در مجامع بین‌المللی از ایران به خصوص در موضوع مکانیسم ماشه، خاطرنشان کرد: سازمان‌هایی مانند بریکس، شانگهای و اوراسیا، سازمان‌ها و نهاد‌های منطقه‌ای و بین‌المللی هستند که از ظرفیت‌های قابل توجهی برخوردار بوده که بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها به گسترش همکاری‌های مشترک کمک می‌کند.

وی افزود: همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های مختلف رو به گسترش است. ما بر این باوریم که روابط دو کشور می‌تواند و باید در مسیر توسعه و تعمیق بیشتر حرکت کند. ما به ارتباط مستمر با کشور دوست و همسایه روسیه اعتقاد داریم.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: رؤسای جمهور دو کشور سند توافق جامع راهبردی ایران و روسیه را امضا کرده و این سند لازم الاجرا شده است و مسیر حرکت دو کشور باید بر این اساس باشد.

وی در ادامه بر لزوم گسترش همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های علمی و گردشگری با توجه به ظرفیت‌های قابل توجه دو کشور و رفع موانع همکاری‌های در این حوزه‌ها تاکید کرد و بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران بر تسریع روند اجرای موافقت‌نامه‌ها و گسترش همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف از جمله تکمیل پروژه‌های حمل و نقل ریلی تاکید دارد.

عارف با اشاره به علاقمندی نهاد‌های ذی‌ربط در ایران برای تسریع اجرای پروژه‌های مشترک، افزود: نشست پیشین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در سطح خوبی برگزار شده است و مراجع ذیربط با جدیت در حال تهیه اسناد و تفاهم‌نامه‌های توافقات هستند.

در ادامه این دیدار، میخائیل میشوستین نخست وزیر روسیه با خوشامدگویی به دکتر عارف و هیأت همراه، گفت: مسکو به دنبال تحکیم روابط با ایران براساس حسن همجواری و در نظر گرفتن منافع متقابل است.

وی ادامه داد: سند توافق جامع راهبردی ایران و روسیه به امضای رؤسای جمهور دو کشور رسیده است و اکنون وظیفه اصلی دو دولت، اجرای کامل همه توافقات در عالی‌ترین سطح است.

نخست‌وزیر روسیه با بیان اینکه ایران کشور غنی و دارای آثار تاریخی و باستانی ارزشمندی است بر لزوم گسترش همکاری‌های تجاری و اقتصادی، گردشگری، تکمیل کریدور شمال جنوب به عنوان یک مسیر ترانزیتی و گسترش همکاری‌های علمی میان ایران و روسیه تاکید کرد.

سازمان همکاری شانگهای متشکل از کشورهایی همچون ایران، روسیه، چین، هند، پاکستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان و… و یک سازمان بین‌المللی بشمار می‌رود که حداقل ۲۴ درصد از کل مساحت جهان، ۶۵ درصد از مساحت اوراسیا و ۴۲ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد و تا سال ۲۰۲۴، تولید ناخالص داخلی آن حدود ۳۶ درصد از کل تولید ناخالص جهانی داشته است.

انتهای پیام/ 161

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار