به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در جریان سفر به آلمان و دیدار با تعدادی از مقامات اروپایی اظهار داشت: مبارزه با داعش بسیار دشوار است، نمیتوان به تنهایی با داعش مبارزه کرد، همه باید تلاش خود را در این راستا به کار گیرند.
باراک اوباما همچنین اعلام کرد که ارتش آمریکا قرار است 250 نظامی دیگر را به سوریه در راستای مبارزه با گروه تروریستی داعش اعزام کند.
این تصمیم یا طرح جدید رئیس جمهور آمریکا مورد استقبال گروههای مخالف مسلح که علیه دولت و ملت سوریه میجنگند، قرار گرفت. تاجاییکه «سالم مسلط» سخنگوی هیئت عالی مذاکره کنندگان به اصطلاح معارض سوری طی گفتوگویی با شبکه خبری العربیه اظهار داشت: تصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای اعزام 250 نیروی نظامی این کشور به سوریه به منظور مشارکت در مبارزه با داعش اقدامی مناسب است.
این معارض سوری با اشاره به اینکه سوریه باید از آفت داعش پاکسازی شود، مدعی شد که سوریه تنها با کناره گیری بشار اسد از قدرت خالی از تروریسم می شود.
استقبال نیروهای «دموکرات» سوری از طرح آمریکا
این طرح جدید واشنگتن مبنی بر اعزام 250 نظامی دیگر به سوریه از سوی ائتلاف نیروهای دموکرات سوریه نیز مورد استقبال قرار گرفت و «طلال سیلو» سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه در این خصوص گفت: این ائتلاف واحدهای دفاع ملی کُرد را به عنوان اصلی ترین شریک سوری آمریکا و متحدانش در جنگ علیه داعش، در میان صفوف خود جای خواهد داد.
اعزام نیرو به سوریه آمریکا را بیشتر در جنگ غرق میکند
از سوی دیگر روزنامه «دیلیبیست» در خصوص تصمیم جدید اوباما نوشت: آمریکا با تصمیم اخیر خود برای اعزام 250 نیروی ویژه به سوریه بیشتر در جنگ جاری در این کشور فرو خواهد رفت.
این روزنامه به نقل از یک مسئول نظامی در وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» نوشت: مأموریت این نیروها کمک به نیروهای محلی است که با داعش میجنگند و آنها طی دو هفته آینده وارد خاک سوریه خواهند شد و آخرین نیرو هم خواهند بود.
این مسئول افزود: یکی از ماموریتهای این نیروها، جذب عناصر محلی بیشتر برای نبرد با داعش است. این نیروها نظیر جنگجویان کرد سوریه خواهند بود که بارزترین گروهی است که توانست داعش را شکست داده و اراضی وسیعی را از اشغال این گروه بازپس بگیرد.
هدف آمریکا از اعزام نیروی زمینی به سوریه
این درحالی است که برخی از تحلیلگران، هدف واقعی آمریکا از اعزام این نیروها را کمک به گروههای مخالف مسلح مورد حمایت عربستان، ترکیه و قطر در نبرد با ارتش سوریه و هم پیمانانش دانسته و گفتهاند که نبرد با داعش بهانه آمریکا برای وارد کردن نیروی زمینی بیشتر به خاک سوریه محسوب میشود.
گفتنی است؛ با وجود اینکه بیش از یکسال از تشکیل ائتلاف بینالمللی ضد داعش به رهبری آمریکا میگذرد، از سوی این ائتلاف در نبرد با داعش پیشرفت آنچنانی مشاهده نشده است. بر اساس گزارشهایی که توسط برخی رسانهها و منابع محلی مخابره میشود، میتوان گفت: این ائتلاف یک ائتلاف نمایشی و تبلیغاتی است، چراکه ائتلاف مذکور بیش از آنکه به نیروهای ارتش و مردمی در مبارزه با گروههای تروریستی کمک کند، بیشتر در مقابل آنها سنگاندازی میکند. نمونه این عدم همراهی و سنگاندازی را میتوان در مخالفت آمریکاییها با مشارکت «الحشد الشعبی» در عملیات آزاد سازی موصل عراق عنوان کرد.