یادداشت/ سردار جوانی

نتایج و پیام‌های رزمایش سهند ٢٠٢۵

برگزاری «رزمایش ضد تروریستی سهند ٢٠٢۵» با مشارکت کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای در ایران، آن هم بعد از دفاع مقتدرانه ملت ایران در جنگ تحمیلی ١٢ روزه، نتایج و پیامد‌های بسیار ارزشمندی را برای کشور عزیزمان در پی خواهد داشت.
کد خبر: ۷۹۷۲۸۸
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۰ - 03December 2025

گروه دفاعی امنیتی دفاع‌پرس- سردار «یدالله جوانی» معاون سیاسی سپاه؛ برگزاری «رزمایش ضدتروریستی سهند ٢٠٢۵» با مشارکت کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای در ایران، آن هم بعد از دفاع مقتدرانه ملت ایران در جنگ تحمیلی ١٢ روزه، نتایج و پیامد‌های بسیار ارزشمندی را برای کشور عزیزمان در پی خواهد داشت. این رزمایش را به‌عنوان یک رویداد بزرگ منطقه‌ای، از منظر راهبردی، عملیاتی و تاکتیکی باید تحلیل کرد. برای توجه با آثار و پیامدهای فوق‌العاده ارزشمند این رزمایش مشترک که با مشارکت هر ١٠ کشور عضو سازمان همکاری شانگهای شامل ایران، ازبکستان، بلاروس، پاکستان، تاجیکستان، هند، چین، روسیه، قزاقستان و قرقیزستان برگزار می‌شود، باید به نکات زیر توجه داشت.

نتایج و پیام های رزمایش سهند ٢٠٢۵

١- مساحت کشورهای عضو این سازمان، حدود یک‌چهارم خشکی‌های زمین با حدود ۴۵ درصد جمعیت جهان است.

٢- این رزمایش در جمهوری اسلامی ایران وبا مسئولیت نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار می‌شود.

٣- در ۴٧ سال گذشته، ایران درحالی‌که بزرگترین قربانی تروریسم بوده، از سوی برخی از  کشور‌های غربی و از جمله آمریکا، به‌عنوان حامی تروریسم معرفی شده و تحت فشار‌های گوناگون و از جمله تحریم‌های ظالمانه با همین اتهام قرار گرفته است.

۴- نظام سلطه با محوریت آمریکا، با تعریف خاص از تروریسم، تلاش می‌کند که کشور‌های مخالف خود را کشور‌های تروریستی یا حامی تروریسم معرفی کند و تحت فشار قرار دهد. این در حالی است که آمریکا، خود سرکرده اصلی تروریست‌های جهان بوده و خطرناک‌ترین گروهک‌های تروریستی مانند داعش را ایجاد، تجهیز و پشتیبانی کرده و در راستای سیاست‌ها و منافع به کار گرفته است.

۵- سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حالی که به‌عنوان پیشگام و پرچم‌دار مبارزه با تروریسم در سطوح ملی و منطقه‌ای در دهه‌های گذشته، دارای کارنامهٔ درخشان به‌ویژه در مبارزه با گروهک تروریستی داعش به فرماندهی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی است؛ از سوی برخی از کشور‌های غربی و دنباله‌های آنان مانند استرالیا، در فهرست گروه‌های تروریستی و یا حامی تروریسم قرار گرفته است.

با توجه به نکات بالا، اصل برگزاری رزمایش مشترک ضدتروریستی سهند ٢٠٢۵ در ایران، با فرماندهی سردار سرتیپ پاسدار «ولی معدنی» مسؤل معاونت عملیات نیروی زمینی سپاه، بیانگر پدیدایی  یک تحول معنایی با نگاه عالمانه، منصفانه و واقع‌بینانه، نسبت به تروریسم و اقدامات تروریستی در جهان است. این نوع نگاه معرفتی جدید که در حوزه‌های مختلف و در اقصی‌نقاط جهان در حال شکل‌گیری است؛ به‌طور قطع، بنیان‌های فکری و نظری نظم نوین جهانی را پِی‌ریزی می‌کند. به‌عنوان مثال تا پیش از عملیات طوفان‌الاقصی، بر اساس ادراک‌سازی‌های غیرواقعی و دروغین امپراتوری رسانه‌ای غرب، به‌طور غالب در افکار عمومی بسیاری از ملت‌ها، از یک سو رژیم صهیونیستی، یک رژیم دموکراتیک واخلاقی، و از دیگر سوی، فلسطینی‌های مبارز در راه آزادی سرزمین‌های اشغال‌شده خود، تروریست شناخته می‌شدند.

اما اینک بسیاری از مردم جهان با ملیت‌های مختلف حتی در اروپا و آمریکا، با آگاه‌شدن نسبت به واقعیت‌های تاریخی، نه‌تنها از نگاه‌های قبلی فاصله گرفته‌اند، بلکه ازادی فلسطین و نابودی رژیم صهیونیستی به مطالبه آنان تبدیل شده است. امروز نتانیاهو و دیگر سردمداران رژیم صهیونیستی، به‌خاطر ارتکاب جنایات جنگی در غزه و دیگر کشور‌های منطقه غرب آسیا، منفورترین افراد در نزد ملت‌ها هستند؛ بنابراین با نگاه راهبردی به تحولات جهانی، افول قدرت  و منزلت آمریکا و شکسته‌شدن آقایی دلار با تشکیل جبهه ضدتحریم و ضد دلار از طریق اتحادیه «بریکس»، بیداری ملت‌ها و تقویت همکاری‌ها و همگرایی‌ها در آسیا با محوریت سازمان همکاری «شانگهای»، باید منتظر شتاب‌گرفتن حرکت جابه‌جایی قدرت از غرب به شرق بود.

نتایج و پیامد‌های رزمایش ضدتروریستی سهند ٢٠٢۵ را در چارچوب تحلیل کلان مورد اشاره باید برشماری کرد. در این رزمایش، تجارب ارزشمند جمهوری اسلامی در شناخت تروریسم و مبارزه واقعی با تروریست‌ها، به دیگر اعضای سازمان همکاری شانگهای منتقل، و یک درک مشترک نسبت به تروریسم به‌عنوان یک مجموعه از تهدیدات بدون مرز، در میان ملت‌ها و دولت‌های این منطقه مهم، با در برداشتن ۴۵ درصد در جمعیت جهان شکل می‌گیرد. این نتیجه و پیامد، در محور‌های زیر در گذر زمان، نقش‌آفرین بوده، جایگاه منطقه‌ای جمهوری اسلامی را در راستای تأمین منافع ملی و در صدر این منافع، تامین امنیت ملی و امنیت داخلی  ارتقاء می‌بخشد.

اهمیت این موضوع، آن‌گاه بیشتر به چشم خواهد آمد که به سیاست‌های جبهه استکبار در برهم‌زدن ثبات و امنیت ایران با مجموعه‌ای از اقدامات تروریستی و یا اقدامات نظامی توجه داشته باشیم. این رزمایش، زمینه‌ساز حضور فعال ایران در حوزه نظامی - امنیتی سازمان همکاری شانگهای، برای اقدامات مشترک علیه تروریسم است.

رزمایش سهند ٢٠٢۵، موجبات تقویت همکاری‌های نظامی و دفاعی ایران با کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای، از جمله چین، روسیه، هند و کشور‌های آسیای میانه را، بیش از پیش فراهم می‌کند.

این رزمایش با تقویت درک مشترک از منافع و تهدیدات از سوی اعضای سازمان همکاری شانگهای، زمینه‌های تقویت پیوند‌های سیاسی و اقتصادی و همچنین همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک در پروژه‌های انرژی و خطوط انتقال آن، از جمله کریدور شمال-جنوب را فراهم می‌سازد.

انتهای پیام/ 281

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار