به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، یکی از مهم ترین مؤلفه هایی که جنگ ایران و عراق را از دیگر جنگ ها و تقابل های نظامی دنیا متمایز می سازد، بعد مردمی آن است. مردمی که این جنگ را نه درگیری نظامی دو کشور، که نبرد تاریخی دو تفکر می دانستند. اغلب این باور عمومی وجود داشت که این جنگ به لحاظ فلسفی در تداوم نبرد حق و باطل است و به لحاظ تاریخی در ادامه قیام کربلا قرار دارد.
چه کسی تا همین چند وقت پیش که خبر درگذشت «حبیب الله معلمی» منتشر شد، میدانست که کشاورز 87 ساله رامهرمزی که امروز از دنیا رفته است، همان کسی است که نه فقط همین شعر، که بیشتر شعرهای خاطره انگیز «بلبل خمینی» لقبی که صدام به آهنگران داده بود را سروده است؟ شعرهایی که نوای شورانگیز آهنگران کاری کرده بود که حتی خبر جعلی اسارت «بلبل خمینی» دشمن بعثی را کلی خوشحال کند.
حبیب الله معلمی شاعر8سال دفاع مقدس که چندی پیش دار فانی را وداع گفت بیشتر از آنکه نامش بر سر زبان ها بیفتد ، شعرهایش زمزمه پیر و جوان در روزهای حماسه سازو تاریخی دفاع مقدس بود. مردم معلمی را با ای لشکر صاحب زمان، با نوای کربلا و سوی دیار عاشقان می شناسند.
وقتی آهنگران به سراغ حبیب الله معلمی رفت
اوایل آهنگران نوحههایی میخوانده که بوی ماتم و غم داشت و از حماسه در آنها خبری نبود. امام به یکی از نزدیکان آهنگران گفته بود به فلانی بگویید حماسی بخواند. آهنگران هم که پیغام امام را گرفت سراغ «حبیب الله معلمی» رفت و بعد از چند روز شعری را خواند که معروفترین نوحه او را رقم زد: «ای لشکر صاحب زمان آماده باش آماده باش...»
فضای شور و شعفی که شعر " ای لشکر صاحب زمان" در میان بچه های رزمنده به وجود آورد را بدون اغراق می توان یکی از بهترین یادگارهای دوران جنگ تحمیلی به حساب آورد. انتقال این معنی که بچه هایی که در مقابل ارتش بعث عراق می جنگند سربازان امام عصر هستند، روحیه ای دوچندان در ایشان ایجاد می کرد و بیش از پیش سربازان اسلام را در راه جانفشانی ها برای امام و مقتدای خود ترغیب می نمود.
ستایش رهبر معظم انقلاب از معلمی
پس از جنگ، بارها حبیب الله معلمی مورد ستایش رهبر انقلاب اسلامی آیت الله خامنهای قرار گرفت که تقدیر نامه زیر، نمونهای از آنهاست:
رهبر معظم انقلاب در نامه ای به حبیب الله معلمی می نویسند: هنگامی که شعر روشن شما که چون جویبار مصفایی با نغمه برادر خواننده عزیز، آقای آهنگران به کلام جان مشتاقان میریزد و روحی تازه و سرشار از انگیزه و احساس انقلابی به شنونده میبخشد، شأن شعر و سرود انقلابی و اسلامی و مردمی و اوج شاعر مومن و صالح، آشکار و ملموس میگردد. سرود دلنواز شما و سرایش صمیمی و شیرین آن برادر، بی شک یکی از پایههای جهاد مقدس ما در برابر دشمن جهانی و جنگ تحمیلی است. این پایگاه شایسته را به شما تبریک میگویم و نیز طلوع فجر مقدس انقلاب را وصله ناقابلی تقدیم میدارم و شما را دعا میکنم.
برخی آثار استاد معلمی
بیشتر اشعار معلمی در کتاب «خونین نامه عاشقان حسین» در دو جلد و در زمان جنگ توسط انتشارات سپاه پاسداران چاپ و منتشر گردید، کتاب شعر «وادی عشق» نیز از کارهای اوست. همچنین از دیگر مجموعه اشعار این شاعر میتوان به کتاب «شفق خونین» از انتشارات دارالهدی اشاره کرد. بیشتر آثار وی در قالب چهارپاره است گرچه در غزل و مثنوی نیز طبعآزمایی کرده است.