در مراسم رونمایی از آخرین مجموعه شعر فاضل نظری؛

حداد عادل: من با فاضل اختلاف دارم/ نظری: پس از برآورده شدن آرزو باید نگران شد

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: فاضل نظری هوای تازه‌ای را وارد شعر فارسی کرده است، برای شاعر بودن و شعر گفتن ضرورتاً نیاز به شکستن غالب نیست.
کد خبر: ۸۰۴۷۷
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۲ - 02May 2016

حداد عادل: من با فاضل اختلاف دارم/ نظری: پس از برآورده شدن آرزو باید نگران شد

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، آیین رونمایی از آخرین مجموعه شعر فاضل نظری تحت عنوان «کتاب» عصر دیروز با حضور غلامعلی حداد عادل، محسن مومنی شریف، محمد علی بهمنی، حسین آهی و فاضل نظری در موزه هنرهای دینی امام علی(ع) برگزار شد.

«محمدعلی بهمنی» در ابتدای این مراسم گفت: من آمدهام ابتدا به خودم و سپس به یک یک شما که خیلی ساده و مهربان آمده اید تا در این مراسم رونمایی شرکت کنید تبریک بگویم. کتابی که رونمایی خواهد شد همه جایگاه شاعر آن را می دانیم پس من حرف هایم را در این شعر خلاصه می کنم.

دلخوشم با غزلی تازه همینم کافیست

تو مرا باز رساندی به یقینم کافیست

قانعم بیشتر ازاین چه بخواهم از تو

گاه گاهی که کنارت بنشینم کافیست

گله ای نیست من و فاصله ها همزادیم

گاهی از دور تو را خوب ببینم کافیست

آسمانی! تو در آن گستره خورشیدی کن

من همین قدر که گرم است زمینم کافیست

من همین قدر که با حال و هوایت گه گاه

برگی از باغچه ی شعر بچینم کافیست

فکر کردن به تو یعنی غزل شور انگیز

که همین شوق مرا  خوب ترینم  کافیست

محسن مومنی شریف در ادامه در سخنانی کوتاه گفت: خوشحال که در مجموعه حوزه هنری همکارانی مشغول فعالیتند که خودشان از اهالی فرهنگ و هنر هستند. دلمان می خواست این مراسم رونمایی در حوزه هنری برگزار می شد اما ممکن بود برخی ها گمان بد ببرند و به همین دلیل این مراسم در موزه امام علی(ع) برگزار شد.

«حسین آهی» در سخنانی گفت: شعر فاضل نظری ریتم موسیقی را فراهم می کند. گاه یک بیت از آن جهان بینی را به تصویر می کشاند. نظری با اینکه جوان است توانسته اتفاق خوبی به ثمر برساند و این امید همچنان ادامه دارد.

فاضل نظری پس از رونمایی از مجموعه شعر کتاب گفت: آدم ها به مقامی می رسند که باید شکرگذار آن باشند. من خدا را شکر می کنم به خاطر همه نعمت های پیدا و پنهانی که من عطا کرده است. گاهی فراموش می کنم که از خواب بیدار می شوم و سردرد ندارم خدا را شکر کنم.

وی افزود: همیشه بخت با من همراه بوده است به خاطر دوستان خوبی که در دانشگاه امام صادق(ع) و حوزه هنری به خاطر تحصیل و کارم پیدا کرده ام. حوزه هنری فضای بسیار خوبی است چون در بخش های مختلف به آثار منتشر شده عِرق و تعصب دارند.

این شاعر غزل سرای کشورمان تصریح کرد: شعر همانند کودکی که دورانی را پشت سر می گذارد و بزرگ می شود و خاطراتی را بر جای می گذارد است. شعر هم بزرگ و جا افتاده می شود. شعر در دوران زمانی پوست اندازی می کند و به تکامل می رسد.

نظری اضافه کرد:  شکر گذاری امکانی است که به هر کسی داده نمی شود. وقتی آرزوی آدم برآورده می شود باید نگران بود که پس از آن چه می شود. انشالله قابلیت شکر گذاری را در خودم ایجاد کنم.

حداد عادل در پایان این مراسم گفت: فاضل نظری هوای تازه ای را وارد شعر فارسی کرده است. برای شاعر بودن و شعر گفتن ضرورتاً نیاز به شکستن غالب نیست. فاضل نظری در اشعارش وزن، قافیه و موسیقی کلام را حفظ کرده است و مضمون و زبان تازه ای به کار بسته که این خیلی از حرف ها را نفی می کند.

وی افزود: من با فاضل نظری اختلاف دارم. اختلاف من به خاطر نام گذاری کتاب های اوست. الکتاب نام کتابی است متعلق به یکی از بزرگان و دوران سازان ادبی که ایرانی هم بوده است. فاضل زرنگی کرده است چرا که در فلسفه و منطق بحثی وجود دارد که اگر نامی کلی درباره چیزی برگزیده شود به این معنی است که آن اسم متعلق به آن شی است و اگر کس دیگری بخواهد نامی برای یک شی همانند آن انتخاب کند باید برای آن پسوند انتخاب کند.

حداد عادل در پایان گفت: مثلاً برای نمونه اگر کسی می گفت دانشگاه منظور او دانشگاه تهران بود و شخص دیگری نمی توانست این اسم را برای دانشگاه دیگری استفاده کند و اگر می گفتند دانشگاه باید منظورشان را از کدام دانشگاه مشخص می کردند. فاضل با این نام گذاری می خواهد بگوید تنها کتاب، کتاب اوست.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار