اعمال قانون بیش از ۴۵ هزار خودروی دودزا در پایتخت

معاون اجتماعی پلیس راهور تهران بزرگ گفت: از ابتدای امسال بیش از ۴۵ هزار خودرو دودزا اعمال قانون شده‌اند.
کد خبر: ۸۱۲۵۰۲
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۸ - 14February 2026

به گزارش خبرنگار جامعه دفاع‌پرس، سرهنگ «فیروز کشیر» معاون اجتماعی و فرهنگی پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه بیش از ۴ میلیون و ۷۰۰ خودرو و بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ موتورسیکلت در شهر تهران پلاک شده و تردد دارند که هر کدام در آلودگی هوا نقش موثری دارند، اظهار داشت: از ابتدای امسال بیش از ۴۵ هزار وسیله نقلیه دودزا اعمال جریمه شده‌اند. همچنین بیش از ۶۸۱ هزار وسیله نقلیه به خاطر نداشتن معاینه فنی اعمال قانون شده‌اند.

اعمال قانون بیش از ۴۵ هزار خودروی دودزا در پایتخت

وی عنوان کرد: علاوه بر این، بر اساس قانون از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۴۱۳ هزار فقره اعمال جریمه برای طرح زوج و فرد از درب منزل ثبت شده است.

سرهنگ کشیر با اشاره به اینکه اگر وسیله نقلیه‌ای معاینه فنی داشته باشد، اما خودرو یا موتور دارای نقصی باشد، پلیس با آنها برخورد می‌کند، گفت: همکارانم در سطح شهر با دیدن وسایل نقلیه‌ای که هرگونه نقصی داشته باشند، حتی اگر گواهی معاینه فنی نیز داشته باشند با آنها برخورد کرده و در واقع گواهی را ابطال می‌کنند تا راننده به دنبال رفع نقص و دریافت مجدد گواهی معاینه فنی برود که در سال جاری بیش از ۵ هزار و ۳۰۰ ابطال معاینه فنی صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: خودرو‌های نو بنزینی تا ۴ سال و خودرو‌های گازوئیل سوخت تا ۲ سال پس از تولید نیاز به گواهی معاینه فنی ندارند، اما پس از آن مالکان باید نسبت به دریافت این گواهی اقدام کنند.

سرهنگ کشیر درباره آلایندگی این وسایل افزود: موتورسیکلت‌ها جثه کوچکی دارند، اما بر خلاف تصورمان، بر اساس تحلیل‌ها ۱۰ درصد از آلودگی هوا متعلق به موتورسیکلت‌هاست و با توجه به این زنگ خطر ما باید درباره موتورسیکلت‌های بنزینی فکر اساسی کنیم.

معاون اجتماعی و فرهنگی پلیس راهور تهران بزرگ درباره جمع آوری خودرو‌ها و موتورسیکلت‌های رها شده متذکر شد: بر اساس ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، شهرداری موظف است نسبت به پاکسازی معابر اقدام کند. یکی از بند‌های این ماده به جمع‌آوری خودرو‌های رهاشده در معابر تهران مربوط می‌شود. پلیس نیز برای رفاه حال شهروندان در کنار شهرداری قرار گرفته و خودرو‌های رهاشده در خیابان‌ها را جمع‌آوری می‌کند. تاکنون بیش از ۱۵۰۰ تماس با مالکین این خودرو‌ها که فاقد شکایت بودند برقرار شده و از مهرماه سال جاری تا امروز، بیش از ۴ هزار دستگاه خودرو و بیش از ۱۶ هزار دستگاه موتورسیکلت توسط پلیس راهور به پارکینگ منتقل شده است.

انتهای پیام/ 261

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار