هدایت پژوهش‌های حوزوی به سمت تبیین نقش روحانیت در دفاع مقدس ضروری است

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان، گفت: معاونت آموزش و مدارج علمی حوزه‌های علمیه باید با هدایت پژوهش‌ها و پایان‌نامه‌ها به سمت تبیین نقش روحانیت در دفاع مقدس، زمینه تولید و تعمیق گفتمان علمی این حماسه ماندگار را فراهم کند.
کد خبر: ۸۱۴۴۶۲
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۱ - 23February 2026

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از همدان، حجت‌الاسلام الیاس نجاری، مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان، در جمع طلاب و روحانیون بسیجی این شهرستان به مناسبت روز روحانیت و دفاع مقدس، با اشاره به جایگاه معاونت آموزش و مدارج علمی حوزه اظهار داشت: این نهاد باید رسالت خود را در تولید گفتمان علمی دفاع مقدس ایفا کرده و پژوهش‌ها را به سمت تبیین نقش حوزه و روحانیت در این حماسه هدایت کند.

هدایت پژوهش‌های حوزوی به سمت تبیین نقش روحانیت در دفاع مقدس ضروری است

وی با تأکید بر اهمیت هدایت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های علمی افزود: واکاوی نقش حوزه‌های علمیه و روحانیت در دفاع مقدس باید به عنوان یک اولویت علمی در دستور کار پژوهشگران حوزوی قرار گیرد.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان با بیان اینکه جایگاه روحانیت در دوران دفاع مقدس بی‌بدیل بوده است، تصریح کرد: اگر نقش حوزه علمیه در حماسه‌سازی‌های آن دوران به‌درستی تبیین نشود، حق بزرگ تاریخی، معنوی و انقلابی روحانیت مغفول خواهد ماند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در حوزه‌های علمیه یادآور شد: امروز حوزه و معاونت آموزش آن باید رسالت تاریخی خود را در تولید و تعمیق گفتمان دفاع مقدس ایفا کند؛ چرا که پژوهش علمی در این حوزه، پاسداشت هویت و میراث معنوی انقلاب اسلامی و پاسخ‌گوی نیازهای فرهنگی نسل جوان خواهد بود.

نجاری با اشاره به گنجینه ارزشمند اسناد و خاطرات روحانیون و علمای حاضر در جبهه‌ها افزود: بسیاری از آثار و روایت‌های علمای مجاهد کمتر در قالب پژوهش‌های ساختاری و علمی بررسی شده است و این اسناد می‌تواند بخشی از خلأهای تاریخ‌نگاری معاصر را پر کند.

وی با پیشنهاد توجه به موضوعاتی میان‌رشته‌ای در این حوزه گفت: موضوعاتی همچون تأثیر فقه جهادی و معنویت بر مدیریت جنگ، نقش روحانیون در بسیج مردمی و حضور زنان روحانی در پشتیبانی جبهه‌ها باید مورد توجه پژوهشگران قرار گیرد.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان با تأکید بر نقش تمدن‌ساز حوزه علمیه در گام دوم انقلاب متذکر شد: حوزه علمیه باید میراث روحانیت مجاهد و بصیر دوران دفاع مقدس را با رویکرد علمی و مسئله‌محور بازخوانی کند.

وی در پایان با اشاره به وظایف امروز حوزه‌های علمیه در این زمینه متذکر شد: تربیت طلاب پژوهشگر، فعال‌سازی جشنواره‌ها و نشریات علمی و تمرکز بر تاریخ شفاهی روحانیت در دفاع مقدس از مهم‌ترین اقداماتی است که باید صورت گیرد تا چراغ میراث جهاد و بصیرت برای نسل آینده روشن بماند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار