به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی به توصیف فعالیتهای متفکران و روحانیان مسلمان در ایالات متحده در مبارزه با عقاید انحرافی گروههای تکفیری پرداخت ونوشت: «صهیب وب»، یک رهبر مسلمان در واشنگتن، اقدام به برگزاری جلسات ماهانه اینترنتی با موضوع روشنگری انحرافات فکری داعش و رد اعتقادات آنان کردهاست. وی همچنین در اقدامی کنایه آمیز به تفکرات بی اساس تندروها، جلسات خود را در اتاق بستنی خوری برگزار میکند و عنوان این جلسات را "داعش و بستنی!" انتخاب کردهاست.
در این گزارش آمدهاست که "شیخ حمزه یوسف" محقق آمریکایی ساکن برکلی در ایالت کالیفرنیا، از مسلمانان ملتمسانه خواسته تا فریب ادعاهای "پسران جوان نادان" را نخورند. فیلم قسمتهایی از خطابه اثرگذار او با عنوان "بحران داعش" میلیونها نفر بازدید کننده داشته است که وی در آن با حالت گریه از خدا میخواهد تا سایر مسلمانان را "بخاطر وجود عدهای نادان" در میانشان سرزنش نکند.
این روند تبدیل به یک جریان رسانهای شده که آشکارا پیام مسلمانان راستین را در صدر اخبار رسانههای غرب سکولار قرار داده است. اما داعش در برابر این حرکت به خشم آمده و متوسل به تهدید شده است.
نیویورک تایمز نوشت: این گروهک تروریستی به تازگی جان 11 رهبر دینی مسلمان را در غرب تهدید کرده و با زدن برچسب مرتد بر آنان، اعلام کرده که باید کشته شوند. داعش در نسخه اخیر مجله اینترنتی " دابق" نام این افراد را در لیست "اهداف قطعی" خود قرار داده و اعلام کرده که طرفدارانش باید دست به هر نوع سلاحی برای شکار آنان ببرند. این نخستین بار نیست که داعش رهبران مسلمان را هدف تهدیدات خود قرار داده اما بلندترین لیستی است که تا کنون منتشر شده است.
این اعلام موضع داعش به اندازهای جدی بوده که طبق اظهارات اندرو ایمز، سخنگوی دفتر منطقهای پلیس فدرال در واشنگتن،FBI با تعدادی از اسامی مذکور تماس گرفته و برای همکاری برای تامین امنیت جانی آنان اعلام آمادگی کرده است. تحلیلگران گروههای تروریستی معتقدند، تهدید به مرگ نشانهای از آن است که داعش، فعالیت رهبران مسلمان را جدی گرفته و این تاثیر فزاینده آنها بر افکار عمومی، ناقض ادعای افرادیست که مسلمانان را به سکوت در برابر وحشیگریهای داعش متهم میکنند.
«مبین شیخ» که خود زمانی عضو یکی از همین گروهکها بوده و اکنون به دولتها در مبارزه با رادیکالیزم مشاوره میدهد، معتقد است: " آنچه که بیشترین ضربه را به داعش وارد میکند، این است که یک مسلمان در حال روشنگری است."
بسیاری از این رهبران مسلمان، بیان کردهاند که پس از جدی شدن تهدیدات، تمایلی به عقب نشینی نداشتهاند و ضمن بکارگیری ملاحظات امنیتی با قدرت به کار خویش ادامه میدهند.
«صهیب وب» در خصوص تهدیداش از سوی داعش اظهار داشت: من به محکوم شدن توسط داعش افتخار میکنم و این را یکی از بزرگترین دستاوردهای زندگی خود میدانم. این واقعه تنها موجب ترغیب بیشتر من برای تهیه پادزهری بر علیه زهر داعش شده است.
«شیخ یاسر قاضی» از علمای بنام آمریکا نیز درست سه روز پس از حملات تکفیریها در بروکسل، در خطبههای نماز جمعه مسجد شرق لندن مواضع داعش را به شدت مورد تاخت و تاز قرار داد و افزود: "هیچیک از مکاتب اسلام، این اعمال را تایید نمیکند؛ هیچکدام!"
وی در پاسخ به تهدیدات اخیر داعش میگوید: "من ترسی از داعش در آمریکا ندارم و وارد هر مسجدی که میشوم کاملا احساس امنیت دارم. اما از مردمان دیگری در این سرزمین بسیار هراسانم که متعصب و جاهل اند.