منطقه آزاد سرخس می‌تواند به یک هاب اقتصادی تبدیل شود

استاندار خراسان رضوی با تاکید بر جایگاه ویژه و استراتژیک منطقه آزاد سرخس در اقتصاد ملی و بین‌المللی، بر استقرار مدیریت یکپارچه، ایجاد ساختار سازمانی چابک و الگوبرداری از تجربیات موفق جهانی برای تبدیل این منطقه به شاهراه ترانزیتی شرق و غرب، تأکید کرد.  
کد خبر: ۸۲۷۷۴۴
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۴۰۵ - ۰۱:۲۴ - 17April 2026
به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، «غلامحسین مظفری» استاندار خراسان رضوی در نشست با «محسن پوراحمدی» عضو هیأت رئیسه منطقه آزاد سرخس، با اشاره به ضرورت رفع تداخلات حقوقی و اجرایی در مناطق آزاد اظهار داشت: منطق و روح قانون ایجاب می‌کند که با معرفی محدوده‌ای به‌عنوان منطقه آزاد، تمامی دستگاه‌های اجرایی و نظارتی مستقر در آن، تابع حاکمیت و مدیریت واحد همان منطقه باشند.
 
منطقه آزاد سرخس می‌تواند به یک هاب اقتصادی تبدیل شود
 
وی با بیان اینکه تعریف مرز در مناطق آزاد با سرزمین اصلی تفاوت ماهوی دارد، افزود: تسهیل تجارت و کاهش توقف‌های مرزی تنها در سایه تمرکز اختیارات در نهاد مدیریت منطقه آزاد محقق خواهد شد.
 
نماینده عالی دولت در خراسان رضوی با استناد به تجربیات موفق مدیریتی در کشور تصریح کرد: همان‌گونه که استاندار به‌عنوان نماینده عالی دولت، وظیفه راهبری و نظارت بر تمامی دستگاه‌های اجرایی استان را بر عهده دارد، مدیرعامل منطقه آزاد نیز باید از اقتدار و استقلال عمل مشابهی برخوردار باشد. تجربه نشان داده است که هرگاه ساختار‌ها با اختیارات متناسب همراه بوده‌اند، شاهد شکوفایی و توسعه پایدار بوده‌ایم.
 
مظفری در ادامه با اشاره به جایگاه بی‌بدیل سرخس در اقتصاد بین‌الملل بیان داشت: سرخس فراتر از یک مرز استانی، محل تلاقی کریدور‌های راهبردی شرق به غرب و شمال به جنوب است. گره توسعه ترانزیتی ما زمانی گشوده می‌شود که کشور‌های آسیای میانه از طریق این شاهراه به بندر چابهار متصل شوند تا اقتصاد کشور‌های چین، هند، پاکستان و افغانستان با این مسیر هم‌پیوند شود.
 
وی تأکید کرد: برای تحقق این چشم‌انداز، باید تمام توان خود را بر تکمیل حلقه مفقوده ریلی به طول حدود ۵۰۰ کیلومتر (از یونسی تا زاهدان) متمرکز کنیم. این پروژه، زمان و هزینه ترانزیت را به حداقل رسانده و جایگاه ایران را در معادلات اقتصاد جهانی ارتقا می‌بخشد.
 
استاندار خراسان رضوی تدوین طرح جامع منطقه آزاد سرخس را نیازمند نگاه فراملی دانست و خاطرنشان کرد: می‌توان با اعزام هیأت‌های کارشناسی و توسعه دیپلماسی اقتصادی با کشور‌های هدف نظیر ازبکستان، قزاقستان، ترکمنستان و قرقیزستان، نیازسنجی دقیقی صورت گیرد.
 
مظفری در توصیه‌هایی پیرامون ساختار تشکیلاتی منطقه آزاد سرخس نیز، بر لزوم چابک‌سازی سازمانی تاکید کرد و بیان داشت: ساختار منطقه آزاد باید مبتنی بر تخصص و کارآمدی بنا شود. رویکرد‌های حمایتی در جذب نیرو به کارآمدی سازمان لطمه می‌زند. نباید تجربه تلخ برخی سازمان‌ها که با جذب بی‌رویه به نهاد‌هایی متورم تبدیل شدند، تکرار شود.
 
وی عنوان داشت: با وجود اولویت جذب نیرو‌های بومی، پست‌های کلیدی باید از طریق فراخوان به نخبگان و متخصصان سپرده شود تا از این طریق بتوان یک کادرسازی مناسب برای ۵ تا ۱۰ سال آینده انجام شود.
 
استاندار خراسان رضوی همچنین بهره‌گیری از تجربیات جهانی را اجتناب‌ناپذیر خواند و یادآور شد: تبدیل شدن به یک هاب بین‌المللی نیازمند شناخت دقیق الزامات آن است. تیم‌های برنامه‌ریز و مشاوران باید با مطالعه تطبیقی مراکز موفق جهان نظیر مناطق آزاد چین، فاصله‌ها را کاهش دهند. ما در این مقطع حساس فرصتی برای آزمون و خطا نداریم و باید با الگوبرداری صحیح، مسیر توسعه را با شتاب بیشتری طی کنیم.
 
مظفری درپایان با تأکید بر توانایی‌های ذاتی این منطقه خاطرنشان کرد: سرخس این ظرفیت و کشش را دارد که در صورت هدایت صحیح سرمایه‌ها و استفاده بهینه از مزیت‌های نسبی‌اش، به تنهایی بخش بزرگی از بار تجارت غیرنفتی و ترانزیت کشور را به دوش بکشد و به درخشان‌ترین قطب جذب سرمایه‌گذاری خارجی در شرق کشور تبدیل شود.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار