جوکار: تعویق انتخابات شورا‌ها تا دو ماه پس از پایان جنگ تحمیلی

رئیس کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی از تعویق رسمی برگزاری هفتمین دوره انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا خبر داد.
کد خبر: ۸۲۸۲۵۸
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۵ - ۰۹:۵۵ - 19April 2026

«محمد صالح جوکار» رئیس کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی،در گفتگو با خبرنگار دفاع‌پرس از یزد؛ از تعویق رسمی برگزاری هفتمین دوره انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا خبر داد و اظهار داشت: این تصمیم با توجه به شرایط جنگی حاکم بر کشور و به منظور حفظ امنیت ملی و تضمین حضور حداکثری مردم اتخاذ شده است.

 

تعویق انتخابات شورا‌ها تا دو ماه پس از پایان جنگ تحمیلی

وی افزود: با توجه به شرایط حساس کنونی برگزاری انتخابات و نیاز به مشارکت پرشور مردم، بحث تعویق انتخابات تا زمان رسیدن کشور به وضعیت پایدار و امن، به صورت جدی در دستور کار قرار گرفت.

رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در تشریح روند این تصمیم‌گیری افزود: برای عملیاتی شدن تعویق انتخابات، دو مسیر قانونی وجود داشت؛ نخست ارائه لایحه دو فوریتی از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی که به دلیل عدم تشکیل جلسات علنی مجلس در شرایط فعلی، امکان‌پذیر نبود. دوم، طرح موضوع در شورای عالی امنیت ملی و اخذ تأییدیه از مقام معظم رهبری که این روش با موفقیت پیگیری شد.

جوکار تأکید کرد: سرانجام با تصویب شورای عالی امنیت ملی و تأیید فرماندهی کل قوا حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، تعویق انتخابات هفتمین دوره شورا‌های اسلامی شهر و روستا تا حداکثر دو ماه پس از پایان جنگ تحمیلی به تصویب نهایی رسید.

جزئیات مصوبه و تقویم جدید

بر اساس این مصوبه، زمان دقیق برگزاری انتخابات منوط به اعلام رسمی پایان جنگ تحمیلی از سوی شورای عالی امنیت ملی خواهد بود و حداکثر دو ماه پس از آن، انتخابات برگزار می‌شود. همچنین به منظور جلوگیری از خلأ مدیریتی در شوراها، فعالیت دوره ششم شورا‌های اسلامی شهر و روستا تا حداکثر ۴۵ روز پس از برگزاری انتخابات جدید تمدید شده و سپس دوره هفتم رسماً کار خود را آغاز خواهد کرد.

جوکار در ادامه با اشاره به حفظ اعتبار فرایند‌های قبلی خاطرنشان کرد: تمام مراحل اجرایی و نظارتی انتخابات که بر اساس تقویم قبلی انجام شده بود، همچنان معتبر است و نیازی به بازتعریف آنها نیست. وزارت کشور موظف است با هماهنگی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها، بلافاصله پس از اعلام پایان جنگ، تقویم جدید برگزاری انتخابات را منتشر کند.

وی در پایان تأکید کرد: هدف اصلی از این تعویق، ایجاد بستر مناسب برای حضور حداکثری مردم در فضایی امن و بدون دغدغه‌های ناشی از تهدیدات جنگی است. امیدواریم پس از پایان یافتن جنگ تحمیلی، شاهد برگزاری انتخاباتی پرشور، سالم و رقابتی در سراسر کشور باشیم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار