باهنر: ریاست شهید لاریجانی در مجلس «استثنایی» و مبتنی بر منطق و اقناع بود

نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی، در مراسم گرامیداشت شهید علی لاریجانی با اشاره به ویژگی‌های مدیریتی وی، تأکید کرد: لاریجانی با تکیه بر استدلال، سعه‌صدر و قدرت اقناع، یکی از متفاوت‌ترین و موفق‌ترین رؤسای مجلس در تاریخ جمهوری اسلامی بود.
کد خبر: ۸۳۱۴۱۲
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۶:۵۹ - 02May 2026

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاع‌پرس، محمدرضا باهنر نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی در مراسم گرامیداشت شهید علی لاریجانی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی با مرور تجربه‌های خود از دوره‌های مختلف مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: در نخستین دوره مجلس، مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با وجود نبود تجربه پیشین در میان مسئولان، ریاست مجلس را بر عهده گرفت و آن را به‌خوبی اداره کرد، اما پس از ایشان، علی لاریجانی نخستین فردی بود که در همان سال اول ورود به مجلس، به ریاست رسید.

مجلس شورای اسلامی

وی افزود: برخلاف سایر رؤسای مجلس که پیش از ریاست، چند دوره نمایندگی را تجربه کرده بودند، لاریجانی از همان ابتدا این مسئولیت را پذیرفت و توانست عملکردی متمایز از خود به جای بگذارد.

باهنر تصریح کرد: بنده با سال‌ها حضور در مجلس و همکاری نزدیک با ایشان، شهادت می‌دهم که ریاست لاریجانی، ریاستی استثنایی بود.

نماینده سابق مجلس با تشریح ویژگی‌های مدیریت پارلمانی گفت: رئیس مجلس برخلاف تصور عمومی، قدرت امر و نهی مستقیم ندارد و موفقیت او در گرو توانایی اقناع نمایندگان است. 

وی افزود: لاریجانی با تکیه بر منطق، استدلال و قدرت بیان، توانسته بود نمایندگان را همراه کند و این ویژگی، وجه تمایز مدیریت او بود.

باهنر همچنین به ابعاد علمی و شخصیتی شهید لاریجانی اشاره کرد و گفت: وی با پیشینه‌ای در علوم فنی و گرایش به فلسفه، از قدرت تحلیل و استدلال بالایی برخوردار بود و همین امر در مدیریت او نمود داشت.

وی در ادامه به دوران ریاست لاریجانی بر سازمان صدا و سیما اشاره کرد و افزود: در آن دوره، آثار فاخر و ماندگاری تولید شد که نه‌تنها در داخل کشور، بلکه در سطح بین‌المللی نیز مورد توجه قرار گرفت و برخی کشور‌ها از نحوه به تصویر کشیدن مفاهیم دینی در این آثار ابراز شگفتی می‌کردند.

باهنر با اشاره به تجربه همکاری خود با لاریجانی در دوره‌های نهم و دهم مجلس، تأکید کرد: مدیریت وی در مجلس، مدیریتی ویژه، هدفمند و مبتنی بر انجام وظیفه بود و او در مسیر مسئولیت خود، همواره پایدار و مصمم باقی ماند.

وی خاطرنشان کرد: شهید لاریجانی از جمله افرادی بود که در برابر ناملایمات و بی‌مهری‌ها، چه از سوی دوستان و چه رقبا، دلسرد نمی‌شد و با روحیه‌ای متعهد، مسیر خدمت را ادامه می‌داد.

باهنر با اشاره به مسئولیت‌های اخیر لاریجانی در شورای عالی امنیت ملی گفت: وی با نگاهی جامع، تلاش داشت میان حوزه‌های مختلف از جمله نظامی، دیپلماتیک و فرهنگی هم‌افزایی ایجاد کند و از ظرفیت‌های موجود برای حل مسائل کشور، به‌ویژه در حوزه معیشت و اقتصاد، بهره ببرد.

وی در پایان با اشاره به فقدان این چهره برجسته بیان داشت: اگرچه همه شهدای اخیر جایگاه والایی دارند، اما فقدان شهید علی لاریجانی برای بنده بسیار سنگین و اندوه‌بار بود و امیدواریم مسیر و آرمان‌های وی تداوم یابد.

انتهای پیام/ 381

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین