واکنش و توجه رهبر شهید به دستاوردهای علمی ما بسیار ارزشمند بود

یک متخصص حوزه سلامت با بیان اینکه دست‌آوردهای علمی حوزه سلامت را در دیداری با رهبر شهید انقلاب مطرح کردیم، گفت: ایشان با دقت و آگاهی فراوان درباره این حوزه صحبت کردند و حتی کتابی را که درباره این فناوری نوشته شده بود مطالعه کرده بودند. واکنش و توجه رهبر شهید به این دستاوردها برای ما بسیار ارزشمند و به‌یادماندنی است.
کد خبر: ۸۳۳۴۶۵
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۸:۴۴ - 11May 2026

به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، محمودرضا جعفری، متخصص حوزه سلامت در آیین گرامیداشت «امین ایران۲» که به مناسبت بزرگداشت رهبر شهید انقلاب اسلامی، عصر امروز (دوشنبه) با حضور جمعی از اساتید و دانشمندان در تالار وحدت برگزار شد، اظهار کرد: بنده استاد دانشکده داروسازی مشهد و موسس یک شرکت دانش‌بنیان هستم. تحصیلات دکترای خود را در همین حوزه در مشهد به پایان رسانده‌ام و فرصت مطالعاتی در کانادا داشتم که پس از پایان تحصیلات به کشور بازگشتم، بنده و همکارانم این شرکت را در سال ۱۳۸۸ با حمایت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو تاسیس کردیم.

نانو

این متخصص حوزه سلامت گفت: تمرکز فعالیت شرکت ما بر توسعه و تجاری‌سازی فرآورده‌های نانودارویی مبتنی بر فناوری‌های نوین دارورسانی است. تاکنون چندین دارو بر پایه پلتفرم‌های نانولیپوزوم و فناوری‌های نانو تولید کرده‌ایم. از مهم‌ترین محصولات ما دارویی برای درمان سرطان است که نخستین محصول نانودارویی تزریقی در کشور و منطقه محسوب می‌شود. نمونه خارجی این دارو حدود ۵۰۰ تا یک هزار دلار قیمت دارد، اما ما توانسته‌ایم آن را در ایران با قیمتی حدود چهار میلیون تومان، یعنی حدود ۲۲ تا ۲۵ دلار، تولید و عرضه کنیم.

وی عنوان کرد: این موضوع در دیداری که با رهبر انقلاب داشتیم نیز مطرح شد. ایشان با دقت و آگاهی فراوان درباره این حوزه صحبت کردند و حتی کتابی را که درباره این فناوری نوشته شده بود مطالعه کرده بودند. واکنش و توجه ایشان به این دستاوردها برای ما بسیار ارزشمند و به‌یادماندنی بود.

جعفری  اظهار کرد: علاوه بر این دارو، محصولات دیگری نیز تولید کرده‌ایم؛ از جمله داروهای خاصی که نمونه خارجی ندارند و برای نخستین بار در کشور توسعه یافته‌اند.  ما تحقیقات اولیه را در دانشکده داروسازی و مراکز تحقیقاتی انجام می‌دهیم و سپس در شرکت، مراحل توسعه و تولید صنعتی را دنبال می‌کنیم. این همان مدلی است که در بسیاری از کشورهای دنیا اجرا می‌شود.

این استاد دانشگاه افزود: زمانی که در سال ۱۳۸۷ از کانادا به ایران بازگشتم، زیرساخت‌های آزمایشگاهی چندان مناسب نبود اما با حمایت‌هایی که از سوی ستاد فناوری نانو و دیگر نهادها انجام شد، امروز آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ما در سطح بسیار خوبی قرار گرفته‌اند؛ به‌ گونه‌ای که بسیاری از پژوهشگران و دانشجویانی که در آنجا فعالیت می‌کنند نیز این موضوع را تایید می‌کنند.

وی عنوان کرد: از آن زمان تاکنون تمرکز اصلی فعالیت من بیشتر بر پژوهش، توسعه فناوری و تربیت نیروی انسانی بوده است. در مسیر توسعه فناوری در کشور، همواره شاهد حمایت‌های عمیق و دلسوزانه رهبر معظم انقلاب از حوزه علم و فناوری بوده‌ایم. ایشان بارها در سخنرانی‌های مختلف تاکید کرده‌اند که آینده ایران در گرو علم، پژوهش و فناوری است.

جعفری اظهار کرد: به باور من و بسیاری از متخصصان، یکی از راه‌های اساسی عبور از مشکلات و رسیدن به آینده‌ای روشن برای کشور، سرمایه‌گذاری هدفمند در علم، پژوهش و فناوری است. این مسیر نیازمند توسعه زیرساخت‌ها، تربیت نیروهای جوان و حفظ سرمایه‌های انسانی کشور است. از درگاه خداوند متعال برای همه خدمتگزاران عرصه علم و فناوری کشور توفیق روزافزون مسالت دارم؛ چرا که علم و فناوری مهمترین ابزار پیشرفت و تعالی یک ملت به شمار می‌آیند.

نگاه آینده‌نگرانه رهبر شهید انقلاب افق‌های بسیار بلندمدت‌ بود

محدثه حاجی عبدالوهاب عضو هیات‌ علمی پژوهشگاه سرطان جهاد دانشگاهی نیز در آیین اظهار کرد: هنگامی که سخن از پیشرفت علم و فناوری کشور به میان می‌آید، نمی‌توان از دیدگاه راهبردی، مثبت و اثربخش رهبر شهید، آیت‌الله سیدعلی حسینی خامنه‌ای (ره) و حمایت‌ها و مطالبه‌گری‌های مستمر ایشان سخنی نگفت.

وی با اشاره به دیدار نخبگان با رهبر شهید انقلاب گفت: در آن جلسه نکات بسیار زیادی مطرح شد اما من فقط به سه نکته‌ای اشاره می‌کنم که برای خودم بسیار جالب و الهام‌بخش بود.

عبدالوهاب افزود: نکته اول، نگاه رهبر معظم انقلاب به علم بود؛ این نگاه صرفاً تشریفاتی یا شعاری نبود بلکه رهبر انقلاب اعتقاد داشتند علم زمانی ارزشمند است که بتواند خلق ارزش کند، ثروت ایجاد کند و به پیشبرد اقتصاد دانش‌بنیان و اقتصاد کشور کمک کند.

وی عنوان کرد: در جلساتی که رهبر انقلاب با نخبگان و فعالان صنایع مختلف داشتند، همواره دغدغه‌های آنان را با دقت می‌پرسیدند و گوش می‌دادند و در همان گفت و گوها مسیرهای کلان پیشرفت کشور را ترسیم می‌کردند. ایشان در عین حال شنونده‌ای بسیار دقیق بودند.

عضو هیات‌ علمی پژوهشگاه سرطان جهاد دانشگاهی افزود: نکته دوم اعتماد و باور رهبر انقلاب به جوانان و نخبگان کشور بود. ایشان نخبگان ایرانی را محدود به جغرافیای ایران نمی‌دانستند و معتقد بودند همه دانشمندان، متخصصان و نخبگان ایرانی که در خارج از کشور فعالیت می‌کنند نیز سرمایه‌های فکری و انسانی ایران هستند. همچنین رهبر انقلاب باور داشتند که می‌توان از ظرفیت این سرمایه‌ها برای شتاب‌دهی به پیشرفت علمی کشور استفاده کرد. بنده، خودم به عنوان کسی که تحصیلاتم را در خارج از کشور گذرانده و سپس به ایران بازگشته‌ام، این نگاه را بسیار ارزشمند می‌دانم.

وی افزود: ایجاد ارتباط میان نخبگان خارج از کشور با مراکز علمی، تحقیقاتی و صنایع داخل کشور می‌تواند نقش مهمی در توسعه علمی و فناوری ایفا کند. شبکه‌سازی میان این گروه‌ها یکی از اقداماتی است که می‌تواند مسیر پیشرفت را هموارتر کند.

عبدالوهاب اظهار کرد: نکته سوم نگاه آینده‌نگرانه رهبر شهید انقلاب بود؛ این آینده‌نگری تنها محدود به پنج یا ۱۰ سال آینده نبود بلکه افق‌های بسیار بلندمدت‌تری مانند ۵۰ یا حتی یکصد سال آینده را در نظر می‌گرفتند. رهبر انقلاب بر توسعه حوزه‌هایی مانند زیست‌فناوری، سلول‌های بنیادی، نانوفناوری، علوم هوافضا و فناوری‌های پیشرفته تاکید داشتند و معتقد بودند پیشرفت در این حوزه‌ها می‌تواند به خودکفایی، اقتدار علمی و عزت ملی کشور کمک کند.

عضو هیات‌ علمی پژوهشگاه سرطان جهاد دانشگاهی گفت: به عنوان فردی که در حوزه زیست‌فناوری فعالیت می‌کنم، این دیدگاه‌ها بسیار الهام‌بخش بوده است. یکی از درس‌هایی که از این نگاه می‌توان گرفت این است که علم نباید صرفاً در حد تحقیق و مقاله باقی بماند بلکه باید در خدمت انسان، جامعه و پیشرفت کشور قرار گیرد. ما به عنوان متخصصان و پژوهشگران مسئولیت داریم از علم برای ارتقای سلامت جامعه، توسعه فناوری و تقویت اقتصاد دانش‌بنیان استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: مسیری که امروز در حوزه علم و فناوری طی می‌کنیم حاصل چند دهه تلاش مستمر است و همه ما به عنوان اعضای جامعه علمی در ادامه این مسیر مسئولیت داریم. با خودباوری، پشتکار، تلاش مستمر و احساس مسئولیت می‌توانیم در این راه نقش‌آفرینی کنیم و آینده‌ای روشن برای نسل جوان کشور رقم بزنیم.

عبدالوهاب گفت: همچنین نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که بسیاری از دانشجویان برای ادامه تحصیل به خارج از کشور می‌روند. من همیشه به دانشجویانم می‌گویم هر جا که می‌روید، هویت خود را فراموش نکنید و امیدوارم روزی بازگردید تا دانشی را که به دست آورده‌اید در مسیر پیشرفت کشور به کار بگیرید. اگر همه ما در کنار هم تلاش کنیم، می‌توانیم آینده‌ای روشن‌تر برای کشور بسازیم.

سمانه جلیلی عضو بنیاد ملی نخبگان نیز در این مراسم اظهار کرد: گرچه امروز در عزای مردی بزرگ از تاریخ ایران هستیم اما عزای ما به معنای ماتم و سکون نیست. جنس این عزا، از جنس عزای سیدالشهدا(ع) است؛ عزایی زنده و زنده‌کننده. ما عزاداریم اما این سوگ، ما را به حرکت، پیشرفت، تلاش و شوق بیشتر برای کار و سازندگی وادار می‌کند.

وی گفت: از همین رو، در این ایام و در چنین شرایطی، جهت‌گیری به سوی نخبگی و توجه به نخبگان نباید به تعویق بیفتد. این جریان‌سازی بزرگ، از سوی رهبر شهیدمان شکل گرفت؛ ایشان بذر امید و اعتماد به توانمندی جوانان نخبه را در دل‌ تک‌تک ما کاشتند و ثمره آن، پیشرفت‌های امروز کشور است؛ پیشرفت‌هایی که به خار چشم دشمنان این ملت مظلوم تبدیل شده است.

اتهای پیام/ 121

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین