منتظری: اولین بازخورد را از رهبر شهید دریافت کردم

نویسنده کتاب «سرباز روز نهم» درباره تقریظ رهبر شهید انقلاب اسلامی گفت: من اولین و بهترین بازخورد را از بالاترین مقام کشور گرفتم. از متن تقریظ ایشان، مهم‌ترین چیزی که برایم به یادگار ماند، دقت در کار است. برای رهبر شهید انقلاب کتاب خواندن یک سرگرمی نبود، بلکه با دقت تمام آن را می‌خوانند و حتی روی آن یادداشت می‌نوشتند.
کد خبر: ۸۳۵۱۵۴
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۰:۱۸ - 19May 2026

نعیمه منتظری، نویسنده کتاب «سرباز روز نهم»، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، درباره شکل‌گیری ایده این کتاب اظهار داشت: فرایند نگارش این کتاب زمانی شکل گرفت که محمد اصغرزاده، مدیر واحد تدوین آن زمان، در یکی از سفرهایش به اصفهان، این پروژه را به من معرفی کرد. وقتی مصاحبه‌های اولیه را خواندم، شیطنت‌های دوران کودکی و نوجوانی شهید صدرزاده برایم جذاب بود. برخلاف بسیاری از کتاب‌های شهدا که فقط احوالات مثبت را برجسته می‌کنند، زندگی این شهید پر از فرازونشیب‌های یک انسان معمولی بود. همین موضوع من را تشویق به نوشتن کرد.

کتاب

این نویسنده درباره مسیر رشد شهید صدرزاده در کتاب «سرباز روز نهم» توضیح داد: این کتاب، مسیر زندگی شهید را از کودکی تا شهادت به‌صورت خطی روایت می‌کند. شهید صدرزاده در طول زندگی خود بار‌ها تغییر شغل داد و هیچ‌گاه در زندگی خود متوقف نشد. ویژگی بارز این شهید، توانایی مدیریت او از همان سال‌های نخستین بود. شهید صدرزاده نه‌تنها خود در مسیر سعادت گام برمی‌داشت، بلکه دست دیگران را نیز می‌گرفت. او در دوران نوجوانی با پول توجیبی خود در مسجد محل، هیئتی راه‌انداخت. بعد‌ها در سال‌های دبیرستان نیز برای مصون ماندن نوجوانان از محیط‌های ناسالم، با هزینه شخصی خود تعدادی سیستم برای بازی و سرگرمی در پایگاه بسیج فراهم کرد و برایشان بستنی می‌خرید تا به‌جای رفتن به مکان‌های نامناسب، به پایگاه بسیج رفت‌وآمد داشته باشند.

وی ادامه داد: با اینکه شهید صدرزاده دوران دفاع مقدس و انقلاب را درک نکرده بود، دو عامل در رشد معنوی و جهادی او نقش کلیدی داشت؛ نخست، پدر پاسدارش که او را با فضای معنوی و میهن‌دوستی پیوند داد و دوم، معاشرت با پیشکسوتان دفاع مقدس. شهید صدرزاده با وجود سن کم، با رزمندگان دوران دفاع مقدس به‌ویژه با اعضای گردان عمار ارتباط داشت و تجربیات نظامی و معنوی خود را مدیون همین رفاقت‌ها می‌دانست.

منتظری با اشاره به ابعاد چندجانبه شخصیت شهید بیان کرد: همان‌گونه که در تقریظ رهبر شهید انقلاب بر کتاب «سرباز روز نهم» آمده است، یکی دیگر از نکات برجسته شهید صدرزاده را می‌توان توجه همزمان به ابعاد مختلف زندگی دانست. او برخلاف بسیاری از فعالان فرهنگی، به بعد اقتصادی نیز اهمیت می‌داد و معتقد بود نیرو‌های انقلابی باید از لحاظ مادی حرفی برای گفتن داشته باشند. مصطفی در اقدامی جالب، درسنین جوانی یک استخر اجاره کرد تا دوستانش در آن مشغول به کار شوند. حتی در همان محیط، کنار استخر، جایی برای یک روحانی در نظر گرفت تا به سؤالات شرعی مردم پاسخ دهد. پس از انتشار کتاب نیز، همرزمان شهید مطرح کردند که ابعاد مختلف شخصیت شهید به درستی در کتاب نمایش داده شده است.

وی درباره دریافت تقریظ رهبری توسط این کتاب گفت: سال ۱۴۰۱ در سفر حج، روز عید غدیر در مسجدالحرام نیت کردم برای شهید صدرزاده هفت دور طواف کنم. در دور ششم که از شدت گرما خسته شده بودم، از شهید خواستم که اگر این زحمات مرا می‌بیند، برایم جبران کند. یک سال بعد، بدون هیچ مقدمه‌ای، تلفنم زنگ خورد و خبر دادند که کتاب تقریظ خورده است.

این نویسنده درباره بازخورد‌های کتاب «سرباز روز نهم» گفت: جالب است که تا پیش از تقریظ رهبر انقلاب، هیچ‌کس بازخورد مثبت یا منفی صریحی به من نداد. در واقع من اولین و بهترین بازخورد را از بالاترین مقام کشور گرفتم. از متن تقریظ ایشان، مهم‌ترین چیزی که برایم به یادگار ماند، دقت در کار است. برای رهبر شهید انقلاب کتاب خواندن یک سرگرمی نبود، بلکه با دقت تمام آن را می‌خوانند و حتی روی حاشیه‌هایش یادداشت می‌نوشتند.

منتظری با اشاره به تقریظ رهبر شهید درباره این کتاب گفت: ایشان در تقریظ خود بر «سرباز روز نهم» چند نکته اساسی را مطرح فرمودند. نخست اینکه این کتاب ابعاد شخصیت محبوب و چندجانبه شهید را به خوبی بیان کرده است. دوم، این کتاب را الگویی برای جوانان امروز و فردا معرفی کردند. سوم، در سخنرانی خود در حرم مطهر امام خمینی، کتاب را اثری جامع دانستند که تمام ابعاد زندگی شهید را پوشش می‌دهد. چهارم، ایشان در تقریظ خود به ویژگی «دل انباشته از محبت و صفا» اشاره کردند که شاید دیگران کمتر به آن پرداخته بودند. این ویژگی همان عاملی است که باعث می‌شد شهید دست دیگران را بگیرد و با خود همراه کند.

نعیمه منتظری، نویسنده کتاب «سرباز روز نهم»، در پایان گفت: همچنین رهبر شهید با حسرتی مقدس نسبت به مقام شهدا نگاه می‌کرد و جمله «این گل‌های سرسبد به چه مقاماتی رسیدند و ما همچنان پای در گل مانده‌ایم» که در تقریظ آمده، نشان از ارادت ایشان به مقام شهدا داشت. من تا قبل از شهادت مقام معظم رهبری گمان می‌کردم این بزرگان نامیرا هستند، اما بعد از شهادتشان تازه معنی جمله‌ها و اشتیاقشان برای شهادت را فهمیدم. واقعاً درک این جمله برای من سخت بود، اما بعد از شهادتشان، دیدم که خود ایشان هم جزو همان گل‌های سرسبد شدند.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین