مساجد، پایگاه‌های بصیرت و تاب‌آوری در جنگ تحمیلی سوم؛ هنوز به دولت تراز انقلاب نرسیده‌ایم

استاندار فارس با اشاره به نقش کلیدی مساجد در جنگ تحمیلی سوم گفت: مساجد به پایگاه‌های بصیرت و موتور محرکه تقویت تاب‌آوری مردم تبدیل شدند و اگر این هسته اولیه شکل نمی‌گرفت، سرنوشت جنگ رقم دیگری می‌خورد.
کد خبر: ۸۳۵۶۵۴
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۰۷:۲۴ - 21May 2026

به گزارش دفاع‌پرس از فارس،«حسینعلی امیری» استاندار فارس، در دومین همایش حکمرانی مطلوب در تمدن نوین اسلامی در شیراز، در سخنانی با موضوع «ویژگی‌های حکمرانی تمدنی دولتمردان در جنگ تحمیلی سوم» اظهار داشت: نخستین موضوعی که در جنگ اخیر مورد توجه قرار گرفت، تامین نیاز‌های نیرو‌های مسلح بود و همه دستگاه‌ها باید در خدمت این نیرو‌ها قرار می‌گرفتند.

استاندار فارس جنگ تحمیلی

 
وی ادامه داد: دومین محور، تامین مایحتاج عمومی مردم بود، چرا که مردم نیز در شرایط جنگی قرار داشتند و تامین نیاز‌های آنان از ضرورت‌ها به شمار می‌رفت که از طریق دستگاه‌های مختلف اقتصادی دنبال شد.
 
 
استاندار فارس، با اشاره به جنگ روانی دشمن اظهار کرد: سومین موضوع، تامین نیاز‌های روحی و روانی مردم از طریق دستگاه‌های فرهنگی بود.
 
امیری افزود: در ایام جنگ، دشمن تلاش می‌کرد روحیه مردم را تخریب و تصویر نادرستی از صحنه نبرد ارائه کند.
 
وی ادامه داد: در همان مقطع مشاهده شد که بهترین مکان برای ارتباط مستقیم با مردم، مسجد است و به همین دلیل همزمان با نماز ظهر و مغرب در مساجد حاضر می‌شدم و با مردم سخن می‌گفتم.
 
رئیس شورای تامین استان فارس اظهار کرد: در جنگ رمضان، مساجد به پایگاه‌های بصیرت و موتور محرکه تقویت تاب‌آوری مردم تبدیل شدند و هسته اولیه جبهه‌ای که در خیابان‌ها شکل گرفت، مساجد بود.
 
امیری افزود: اگر این هسته اولیه شکل نمی‌گرفت، سرنوشت جنگ رمضان به گونه دیگری رقم می‌خورد و این موضوع نشان‌دهنده قدرت معنویت است.
 
وی با بیان اینکه نقش مدیران در تراز انقلاب اسلامی در هر دوره‌ای تعیین‌کننده است، تاکید کرد: اگر به شاخص‌های حکمرانی توجه کنیم درمی‌یابیم که مدیر در زمان جنگ نباید صرفا یک مدیر اداری باشد، بلکه باید مدیری چندلایه و حاضر در میدان باشد.
 
نماینده عالی دولت در فارس، در خصوص مفهوم تمدن نیز گفت: تمدن دارای الزامات و نیازمند زبان، فرهنگ و معماری است و طی یک فرآیند شکل می‌گیرد و اساسا یک‌شبه ایجاد نمی‌شود.
 
امیری ادامه داد: کسانی که ادعا می‌کنند می‌توانند تمدن ایران را یک‌شبه نابود کنند، هیچ فهمی از مفهوم تمدن ندارند، چرا که شکل‌گیری تمدن نیازمند گذر تاریخ است.
 
وی اظهار کرد: خود آنها فاقد پیشینه تاریخی و تمدنی هستند، در حالی که قدمت برخی شهرستان‌های ما چندین برابر عمر کشور آنهاست.
 
استاندار فارس، با اشاره به روند تحقق تمدن نوین اسلامی گفت: در ۴۰ سال نخست انقلاب اسلامی تلاش‌های زیادی صورت گرفته و پیشرفت‌هایی نیز حاصل شده، اما همچنان با تمدن نوین اسلامی فاصله داریم.
 
امیری افزود: در گام دوم انقلاب، فرآیند‌هایی همچون شکل‌گیری انقلاب اسلامی، تشکیل نظام اسلامی، استقرار دولت اسلامی و تشکیل جامعه اسلامی برای دستیابی به تمدن نوین اسلامی ضروری است.
 
وی تصریح کرد: ما هنوز نتوانسته‌ایم دولتی در تراز انقلاب اسلامی محقق کنیم و در این مسیر با موانع متعددی مواجه هستیم.
استاندار فارس، با اشاره به ویژگی‌های دولت در تراز انقلاب اسلامی اظهار کرد: مقالات متعددی در این زمینه نوشته شده، اما برخی شاخص‌ها مورد اتفاق نظر است که نخستین آنها معنویت‌گرایی است.
 
امیری افزود: حکمرانی خوب با حکمرانی شایسته اسلامی تفاوت‌هایی دارد که یکی از مهمترین مرز‌های آن، توجه به معنویت است.
 
وی، علم‌گرایی را دومین ویژگی دولت در تراز انقلاب دانست و بیان کرد: یکی از بزرگترین نعمت‌هایی که خداوند به انسان داده، عقل است.
 
نماینده عالی دولت در فارس ادامه داد: شفافیت‌سازی و عدالت‌خواهی نیز از دیگر ویژگی‌های دولت در تراز انقلاب اسلامی به شمار می‌رود.
 
امیری افزود: مبنای تمدن نوین اسلامی که در پی تحقق آن هستیم، الگوی رفتار نبوی و کردار علوی است.
 
انتهای پیام/
نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین