هدف‌گذاری تأمین ۴۰ تا ۸۰ درصد برق حوزه‌های مختلف خراسان رضوی از انرژی‌های تجدیدپذیر

جانشین ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر خراسان رضوی گفت: هدفی که در استان تعریف شده این است که بتوانیم طی یک سال آینده، شرایطی فراهم کنیم تا بسیاری از مجموعه‌ها حداقل بین ۴۰ تا ۸۰ درصد توان مصرفی خود را بر اساس آیین‌نامه و دستورالعمل‌های وزارت نیرو، از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین کنند.  
کد خبر: ۸۳۸۴۰۲
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۹:۴۴ - 02June 2026

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، «جواد خدایی» جانشین ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر استان در حاشیه آیین بهره‌برداری از نیروگاه ۷۵۰ کیلوواتی سپاد خراسان در گفت‌و‌گو با خبرنگاران اظهار داشت: خراسان رضوی در نیروگاه‌های تجدیدپذیر حوزه کشاورزی در کشور با اختلاف در رتبه اول قرار دارد که این موفقیت به اعتبار زحمات همه کشاورزان بوده است. در حوزه صنعت نیز به همین نسبت، خراسان رضوی در حوزه تولید پراکنده برق تجدیدپذیر در کشور پیشتاز است. طبیعتاً آشنایی مجموعه‌های مختلف ما اعم از صنعتی، تجاری و کشاورزی با این حوزه باعث می‌شود سرعت توسعه این پروژه‌ها افزایش پیدا کند. 

جواد خدایی

وی با اشاره به اهداف تعیین‌شدۀ خراسان رضوی افزود: هدفی که در استان تعریف شده این است که بتوانیم طی یک سال آینده، شرایطی فراهم کنیم تا بسیاری از مجموعه‌ها حداقل بین ۴۰ تا ۸۰ درصد توان مصرفی خود را بر اساس آیین‌نامه و دستورالعمل‌های وزارت نیرو، از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین کنند. به عنوان مثال در بخش اداری، سال گذشته ۲۰ دستگاه اجرایی استان، توانستند ۲۰ درصد از برق مصرفی خود را از طریق نیروگاه‌های خورشیدی تأمین کنند که این پروژه به بهره‌برداری رسیده و در حال تولید برق است. امیدواریم با رفع موانعی که پیش روی شرکت‌های برق ما در مشهد و استان قرار دارد، این موضوع سرعت بیشتری بگیرد.

جانشین ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر خراسان رضوی بر لزوم ورود بخش خصوصی به حوزه تجدیدپذیر تأکید کرد و گفت: انتظار می‌رود مجموعه‌های توانمندی مانند مجموعه سپاد وارد این چرخه سرمایه‌گذاری شوند؛ چراکه زیان ناشی از عدم‌النفع قطع برق برای آنها بسیار بیشتر است. دولت نیز حتماً همکاری‌های لازم را در این زمینه خواهد داشت. مجموعه سپاد در گام اول یک پروژه پیشرو را آغاز کرد و با برنامه‌ای که امروز هم اعلام شد، به نظر می‌رسد هدف احداث ۶ تا ۷ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر این مجموعه تا انتهای سال اجرایی شود.

خدایی تصریح کرد: تولید برق الزاماً نباید در همان نقطه مصرف انجام شود. بسیاری از مجموعه‌های صنعتی و تولیدی در نقاط دیگری که تأمین زمین و شرایط احداث راحت‌تر است، نیروگاه خود را می‌سازند؛ کما اینکه سرمایه‌گذارانی از سایر نقاط کشور، استان خراسان رضوی را برای احداث نیروگاه خورشیدی خود انتخاب کرده‌اند، چرا که تمامی این ظرفیت‌ها مستقیماً به شبکه برق سراسری متصل می‌شود.

وی در پایان با ارائه آماری از روند رشد تولید برق پاک در استان خاطرنشان کرد: ما تا انتهای سال ۱۴۰۲ حدود ۵۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر خورشیدی و بادی داشتیم، اما این عدد اکنون به بیش از ۳۰۰ مگاوات رسیده است؛ یعنی طی دو سال اخیر تولید برق پاک در خراسان رضوی حدوداً ۶ برابر شده است. برنامه ما این است که تا تابستان سال آینده و پیش از رسیدن به اوج پیک مصرف، این عدد به هزار مگاوات برسد. الگوی تحقق این هدف، مگاپروژه‌های خورشیدی بالای ۱۰۰ مگاوات است که عملیات اجرایی چند مورد از آنها در هفته گذشته آغاز شد و امیدواریم فاز به فاز وارد مدار شوند تا بتوانیم بهره‌برداری مؤثری از آنها داشته باشیم.

انتهای پیام/

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین