به گزارش دفاع پرس از ایلام، دکتر حسن شاهمرادی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، ظهر امروز(3 خرداد) در نشست شورای فرهنگ عمومی این استان در هتل زاگرس این شهر، اظهار کرد: در سال 1364 اولین شورای فرهنگ عمومی کشور بهعنوان یک شورای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد.
وی، افزود: مسئولان و دستاندرکاران فرهنگی کشور، این نیاز را دیدند گه بسیاری از افراد و نهادهایی که تأثیرگذار هستند، در قالب شورای فرهنگ عمومی در زمینه فرهنگ عمومی مردم فعالیت کنند و این شورا تدوین شد و درنهایت نیز شورای فرهنگ عمومی در استانها نیز راهاندازی گردید.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، ابراز کرد: نوع شاکله این شورا بهگونهای بوده است که افراد تأثیرگذار در سطح جامعه باشند و در سطح استانها نیز با ریاست نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه و 22 نفر از اعضای تأثیرگذار بر جامعه تشکیلشده است.
حجتالاسلام شاهمرادی، بیان کرد: شورای فرهنگ عمومی که دارای اعضای مشخص بوده در استانها موظف است که در هرماه در استانها جلسه داشته باشند و در مرکز تهران هر دو هفته یکبار این نشستها برگزار میشود و این جلسات باید بهطور منظم برگزار گردد.
وی، یادآور شد: مصوبات شورای فرهنگ عمومی دارای قاعده و نظم است و شورای فرهنگ عمومی استانها نباید فقط منوط به ایام و مناسبتها باشد بلکه باید زیربناهای فرهنگی استان و وضعیت فرهنگعامه استان بررسی گردد، اعضای جلسه و متخصصین باید در دبیرخانه شورا در کارگروههای ویژه مسائل فرهنگی را تحلیل و بررسی کنند و در نشستهای اعضای شورای فرهنگ عمومی مطرح شوند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، بابیان اینکه استان ایلام در زمینه استقبال از زائران حسینی و فرهنگ عاشورایی و حسینی، نقش مهمی داشته است، ابراز کرد: در استان ایلام همدلی و همگرایی مثالزدنی وجود دارد و مسئولان نسبت به امر فرهنگ دغدغه دارند.
وی، با اشاره به اینکه بر اساس ماده 10 شورای فرهنگی عمومی کشور، سازمان مدیریت برنامهریزی موظف به تأمین اعتبار لازم برای دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی است، یادآور شد: در سال جاری اعتباری در اختیار شورای فرهنگ عمومی در مرکز قرار دادهشده که بهتدریج در اختیار دبیرخانه شوراهای فرهنگ عمومی استانها قرار خواهد گرفت.
حجتالاسلام شاهمرادی، بیان کرد: قانونگذار در دورههای گذشته، هیچ بودجهای برای شورای فرهنگ عمومی قرار نداده بود که سال گذشته یک ردیف بودجهای از طریق مجلس شورای اسلامی به این امر اختصاص داده که بسیار اندک است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، بیان کرد: انتظار نداریم شورای فرهنگ عمومی کمتر از 12 جلسه در سال داشته باشد، باید در نشستهای شورای فرهنگ عمومی استانها به مسائلی ازجمله عدم رغبت ازدواج جوانان، مشاوره و طلاق و مسائل بعد از طلاق و اسیر آسیبهای اجتماعی پرداخته شود.
وی، با اشاره به اینکه استان ایلام در زمینه آسیبهای اجتماعی ازجمله خودکشی آمار بالایی ندارد، افزود: متأسفانه برخی رسانهها به این امر پرداختهاند که باید در این زمینه برعکس کارکرد، آسیبهای اجتماعی را نباید زیاد آشکار کرد اما باید آنها را شناسایی کرده و با بررسی کارشناسانه، راهبردها و راهکاری جلوگیری از این آسیبها را در جامعه نهادینه کرد.
حجتالاسلام شاهمرادی، در پایان خاطرنشان کرد: مصوبات شورای فرهنگ عمومی باید در سطح نهادها اجرایی شود و اعضای
شورای فرهنگ عمومی باید نسبت اجرایی کردن این مصوبات در نهادها و دستگاههای خود اقدام کنند.