نقش محوری امام شهید در ایجاد وحدت میان اقوام و مذاهب اسلامی غیر قابل انکار است

دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی گفت: قائد عظیم الشأن شهید انقلاب اسلامی نقش پررنگی در ایجاد وحدت میان اقوام و مذاهب اسلامی داشته است
کد خبر: ۸۴۰۲۹۴
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۵۸ - 10June 2026

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، «نورمحمد متوکل» سرکنسول کشور اسلامی افغانستان در مشهد با «حسن همتی‌فر» دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

همتی‌فر

همتی‌فر در این دیدار با ابراز خرسندی از این دیدار، بر اشتراکات عمیق فرهنگی، اجتماعی و خانوادگی میان دو ملت ایران و افغانستان تأکید کرد و اظهار داشت: ملت ایران و ملت افغانستان دارای پیوند‌های تاریخی، فرهنگی و اجتماعی فراوانی هستند و از همراهی دولت افغانستان در جریان جنگ تحمیلی آمریکایی ـ صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران و تلاش‌های صورت‌گرفته در حفظ و حراست از مرز‌ها قدردانی می‌کنم.

وی با اشاره به اقدامات دولت افغانستان در حوزه مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: اقدامات مؤثری در این زمینه صورت گرفته و خوشبختانه فضای تعامل و همکاری مناسبی میان دو کشور وجود دارد.

دادستان مشهد در خصوص انتقال محکومان میان دو کشور افزود: روند انتقال محکومان در حال پیگیری و انجام بود که به دلیل شرایط ناشی از جنگ تحمیلی علیه جمهوری اسلامی ایران متوقف شد که امیدواریم این فرآیند به‌زودی از سر گرفته شود.

همتی‌فر همچنین با اشاره به عملکرد کمیسیون عفو خراسان رضوی ابراز داشت: در خصوص اتباعی که فاقد سابقه مؤثر کیفری باشند، نگاه مثبتی وجود دارد و این افراد می‌توانند در چارچوب ضوابط قانونی از رأفت اسلامی و نهاد عفو بهره‌مند شوند.

وی درباره ساماندهی اتباع غیرمجاز نیز خاطرنشان کرد: مسئولیت اصلی این موضوع بر عهده اداره‌کل اتباع است و دستگاه‌های مسئول تلاش خواهند کرد نسبت به حمایت از خانواده‌های این افراد نیز اقدامات لازم را انجام دهند و ما هم در دستگاه قضایی تاکید کرده‌ایم تدابیر لازم در این خصوص اتخاذ شود.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی در ادامه با اشاره به نقش محوری قائد عظیم‌الشأن انقلاب اسلامی در ایجاد وحدت میان اقوام و مذاهب اسلامی اظهار داشت: با هرگونه اقدامی که موجب ایجاد اختلاف و تفرقه شود برخورد خواهد شد و در حوزه آگاهی‌بخشی نیز باید از ظرفیت کانون‌های اجتماعی و مذهبی به‌ویژه مساجد برای تبیین مسائل قانونی، ارتقای بصیرت سیاسی و اطلاع‌رسانی به اقشار مختلف جامعه از جمله اتباع استفاده شود. 

همتی‌فر ضمن تأکید بر توسعه همکاری‌ها و استمرار نشست‌های مشترک میان مسئولان دو کشور، ابراز امیدواری کرد این تعاملات در راستای رفع مسائل مشترک و تقویت روابط دو ملت ادامه پیدا کند.

در این دیدار، سرکنسول افغانستان در مشهد نیز ضمن تسلیت شهادت قائد عظیم‌الشأن انقلاب اسلامی و محکومیت جنگ تحمیلی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به مشترکات فراوان میان دو ملت ایران و افغانستان و وجود دشمنان مشترک، ابراز داشت: کشور‌های اسلامی در قبال تهدیدات دشمنان اسلام مسئولیت مشترک دارند و ملت افغانستان به مواضع کشور‌های اسلامی که در این مسیر احساس مسئولیت می‌کنند افتخار می‌کند.

متوکل ابراز امیدواری کرد کشور‌های اسلامی با حفظ وحدت و انسجام، همان‌گونه که پیش‌تر شاهد شکست و خروج آمریکا از افغانستان بوده‌اند، بار دیگر زمینه شکست دشمنان منطقه را فراهم آورند.

انتهای پیام/

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین