ایروانی: ایران مصمم به دفاع از حاکمیت و امنیت ملی خود است

نماینده ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت ضمن تاکید بر مقاومت در مقابل هرگونه اجبار گفت: ایران هرگز تحت فشار مذاکره نمی‌کند.
کد خبر: ۸۴۰۵۵۷
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۲۰ - 11June 2026

به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، «امیرسعید ایروانی»، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد با عنوان «پیشبرد راه‌حل‌های سیاسی در غرب آسیا از طریق میانجی‌گری و گفت‌و‌گو» اظهار داشت: رئیس‌جمهوری آمریکا باید از تهدید‌های مکرر خود علیه ایران، از جمله تهدید مجدد توسل به استفاده از زور که امروز مطرح کرد، خودداری کند.

ایروانی

سفیر جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: ایران هرگز تحت تهدید و فشار مذاکره نکرده و هرگز در برابر فشار یا اجبار تسلیم نخواهد شد.

ایروانی با بیان اینکه آمریکا بار‌ها این سیاست شکست‌خورده را دنبال کرده است و تاکنون باید دریافته باشد که تهدید و ارعاب نظامی نتیجه معکوس دارد، افزود: اگر واشنگتن واقعا به دنبال یک راه‌حل دیپلماتیک است، باید زبان تهدید را کنار بگذارد و بر پایه احترام متقابل، برابری حاکمیتی و پایبندی کامل به حقوق بین‌الملل با ایران تعامل شود.

وی ادامه داد: آمریکا و رژیم صهیونیستی بار‌ها آتش‌بس جامع ۸ آوریل را نقض کرده‌اند؛ در مواجهه با این نقض‌ها و حملات مسلحانه مداوم، ایران در پاسخ به هرگونه اقدام تجاوزکارانه، حق ذاتی دفاع از خود را که طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است، اعمال کرده و همچنان اعمال خواهد کرد.

ایروانی تصریح کرد: ایران همچنان مصمم است از حاکمیت، تمامیت ارضی، امنیت ملی و مردم خود دفاع کند. آمریکا و رژیم صهیونیستی، به‌عنوان طرف‌های متجاوز، مسوولیت کامل تمامی پیامد‌های ناشی از اقدامات غیرقانونی خود و هرگونه تشدید تنش متعاقب آن را بر عهده خواهند داشت.

نماینده ایران نزد سازمان ملل متحد در ادامه اظهار داشت: برای پیشبرد صلح، ثبات و امنیت در غرب آسیا، شورای امنیت باید به ریشه‌های اصلی منازعه و بی‌ثباتی بپردازد. این ریشه‌ها شامل ادامه اشغال سرزمین‌های فلسطینی، لبنان و سوریه؛ اقدامات تجاوزکارانه مکرر رژیم صهیونیستی در سراسر منطقه و نیز حضور نظامی طولانی مدت آمریکا در منطقه همراه با سیاست‌های مخرب سلطه‌جویانه آن است که طی دهه‌ها به تقابل، ناامنی و بی‌اعتمادی دامن زده است.

این دیپلمات ایرانی با تاکید بر اینکه تا زمانی که اشغال و تجاوز ادامه داشته باشد، مقاومت در برابر آن ادامه خواهد یافت، ادامه داد: هیچ روند سیاسی یا دیپلماتیکی نمی‌تواند اشغال یا تجاوز را مشروعیت بخشد یا توجیه کند و هیچ راه‌حل پایداری نیز بدون پرداختن به این واقعیت اساسی قابل تحقق و دستیابی نیست.

ایروانی افزود: بر این اساس، صلح، ثبات و امنیت جمعی پایدار در منطقه، مستلزم پایان اشغال، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها، پاسخگویی در قبال اقدامات تجاوزکارانه، و اجرای بدون تبعیض و بدون استاندارد‌های دوگانه حقوق بین‌الملل است. تنها بر این مبناست که منطقه می‌تواند به سوی صلح، ثبات و امنیت مشترک واقعی حرکت کند.

نماینده ایران نزد سازمان ملل متحد با بیان اینکه تحولات اخیر در منطقه، به‌ویژه جنگ غیرموجه و غیرقابل توجیهی که آمریکا علیه ایران به راه انداخت، بار دیگر نشان داد که ادامه حضور نظامی خارجی در خلیج فارس نمی‌تواند امنیت پایدار برای منطقه به همراه داشته باشد، گفت: صلح، ثبات و امنیت پایدار تنها از طریق گفت‌و‌گو، همکاری و اعتمادسازی میان کشور‌های منطقه و بر پایه احترام متقابل، برابری حاکمیتی، حسن همجواری، و پایبندی کامل به حقوق بین‌الملل و اهداف و اصول منشور ملل متحد، و به دور از هرگونه مداخله و اجبار خارجی قابل تحقق است.

انتهای پیام/ ۹۹۹

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین