گسترش شهرک‌سازی صهیونیست‌ها در کرانه باختری

رژیم صهیونیستی قصد دارد به سرعت شهرک‌سازی در نقاط مختلف کرانه باختری را گسترش دهد.
کد خبر: ۸۴۰۸۵۹
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۳۰ - 13June 2026

گروه بین‌الملل دفاع‌پرس: رژیم صهیونیستی قصد دارد تا در تلاشی گسترده و پیش از انتخابات ملی پاییز امسال، در حدود ۶۰ مکان خالی در کرانه باختری اشغالی، مسکن موقت ایجاد کند.

شهرک‌نشینان صهیونیست

بر اساس پیش‌نویس پیشنهادی که توسط نیویورک تایمز و یک مقام آگاه از جزئیات بررسی شده است، رژیم اسراییل در تلاش است تا به صورت گسترده، در حدود ۶۰ مکان خالی، مسکن موقت ایجاد کند. 

این مقام رسمی به دلیل عدم اجازه برای بحث عمومی در مورد تلاش رژیم صهیونیستی برای گسترش شهرک‌سازی در کرانه باختری، درخواست ناشناس ماندن کرده است. او اما به رسانه‌ها گفته است که این تلاش تل‌آویو بخشی از برنامه همیشگی و قدیمی رژیم صهیونیستی برای اشغال هرچه بیشتر سرزمین‌های مردم فلسطین است.

این در حالی است که پس از اعمال مجازات از سوی شش کشور اروپایی علیه شهرک‌نشینان صهیونیست و مسئولان شهرک‌های صهیونیستی در کرانه باختری، مسئله شهرک‌سازی‌های اسرائیل بار دیگر در محافل اروپایی مطرح شده است.

این مجازات‌ها شامل اعمال محدودیت‌هایی برای ورود چهره‌های برجسته رژیم صهیونیستی، به ویژه وزیر دارایی آن بتسلائل اسموتریچ، رهبران سازمان‌های شهرک‌سازی اسرائیل و ده‌ها شهرک‌نشین صهیونیست به اروپا می‌شود.

این اقدام کشورهای اروپایی علیه رژیم صهیونیستی به اتهام تشدید حملات علیه فلسطینیان و گسترش پروژه‌های شهرک‌سازی اسرائیل در مناطق فلسطینی‌نشین صورت گرفته است.

بر همین اساس، تحریم‌های مذکور متوجه افرادی مانند اسموتریچ و بن‌گویر است که به دلیل حمایت سیاسی از شهرک‌نشینان صهیونیست، تحت پیگرد قانونی بین‌المللی قرار دارند.

حال اگر به شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری، خشونت شهرک‌نشینان اسرائیلی علیه فلسطینیان در اراضی اشغالی را هم اضافه کنیم با وضعیتی بحرانی و ناگوار برای مردم فلسطینی روبرو می‌شویم که نگرانی‌های جهانی را نیز برانگیخته است.

اما در طول ۳ سه سال گذشته این خشونت‌ها به حدی افزایش یافته که دو سازمان بین‌المللی حقوق بشری تنها در فاصله یک هفته، گزارش‌های جداگانه‌ای درباره آن منتشر کرده‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل روز چهارشنبه ۱۰ ژوئن ۲۰۲۶ در گزارشی جدید هشدار داد که جامعه جهانی باید فوراً برای متوقف کردن روند الحاق کرانه باختری اشغالی توسط "اسرائیل" اقدام کند و تأکید کرد که بی‌عملی در این زمینه به معنای همدستی است.

سازمان عفو بین‌الملل و آکسفام اقدامات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری را پاکسازی قومی سازمان یافته علیه فلسطینی‌ها خوانده و تاکید کردند، این اقدامات کار عوامل خودسر یا آنچه که شهرک‌نشینان افراطی خوانده می‌شود نیست.

سازمان عفو بین‌الملل روز چهارشنبه ۱۰ ژوئن ۲۰۲۶ در گزارشی جدید هشدار داد که جامعه جهانی باید فوراً برای متوقف کردن روند الحاق کرانه باختری اشغالی توسط "اسرائیل" اقدام کند.

گزارش سازمان عفو بین‌الملل که با عنوان «پاک کردن هر آنچه فلسطینی است؛ پاکسازی قومی رژیم اسرائیل علیه جوامع فلسطینی و دامدار بادیه‌نشین در کرانه باختری» منتشر شده است نشان می‌دهد که رژیم اسرائیل، الحاق رسمی این منطقه را به یکی از اهداف آشکار سیاست‌های خود تبدیل کرده است. 

از طرف دیگر، «شنیلا محمد» مدیر اجرایی عفو بین‌الملل آفریقای جنوبی، در یک نشست خبری در ژوهانسبورگ، اعلام کرد که در حدود ۴ سال گذشته، مقام‌های اسرائیلی کارزار پاکسازی قومی مورد حمایت دولت را در کرانه باختری تشدید کرده‌اند؛ کارزاری که شامل آواره‌سازی، سلب مالکیت و جابه‌جایی اجباری جوامع فلسطینی بوده است.

در آخر، رژیم صهیونیستی با شهرک‌سازی در کرانه باختری اقدامی عامدانه و هدایت‌شده را برای الحاق سرزمین‌های فلسطینی انجام می‌دهد که با نقض آشکار حقوق بین‌الملل، در برابر چشمان جهان در حال وقوع است.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین