پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی به بیش از ۲۲هزار ایثارگر

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اعلام برنامه جامع این نهاد برای تحقق «اشتغال پایدار» جامعه هدف، گفت: در سال ۱۴۰۴ به بیش از ۲۲ هزار نفر از ایثارگران، تسهیلات اشتغال زایی پرداخت شده است.
کد خبر: ۸۴۲۸۱۸
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۳:۵۴ - 21June 2026

به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، «امیر نبی‌زاده» مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران با تشریح برنامه‌های این اداره کل در حوزه ایجاد فرصت‌های شغلی، اظهار داشت: ما یک برنامه بلندمدت مطابق با مأموریت‌های خود ترسیم کرده‌ایم که بر اساس آن بتوانیم ۵۰ درصد از جامعه جویای کار ایثارگر را در طول پنج سال کاهش دهیم. برای این مسیر، اهداف و راهبرد‌های مشخصی تعریف و به تمام استان‌ها ابلاغ شده است.

اشتغال ایثارگران

وی با اشاره به تفاوت ماهیت کار در بنیاد شهید، ادامه داد: کسی که در بنیاد شهید کار می‌کند با سایر بنیاد‌ها تفاوت اساسی دارد. اگر ساعت اداری تمام شود، اما ایثارگری در دفتر باشد، به هیچ وجه نمی‌توانید محل کار را ترک کنید، باید تا آخرین نفر بمانیم و کار را انجام دهیم.

مدیرکل اشتغال بنیاد شهید از مکاتبه با ریاست عالی سازمان برای الزام سازمان‌های تابع به استفاده از نیرو‌های جویای کار بنیاد خبر داد و گفت: با امضای ریاست عالی سازمان، به همه سازمان‌های تابع ابلاغ شده که هرگونه استخدامی داشته باشند، از جامعه جویای کار بنیاد استفاده کنند.

صندوق اشتغال و کارآفرینی؛ پتانسیلی برای خوداتکایی

نبی زاده با اشاره به ماده ۳۲ قانون و قوانین مرتبط (۳۴، ۳۵، ۵۹ و ۷۹ نظام صنفی) افزود: یکی از نقاط قوت، تشکیل صندوق اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید است. منابعی از بانک‌های عامل، صندوق توسعه ملی و حتی منابع داخلی بانک دی در اختیار این صندوق قرار گرفته تا در مسیر کارآفرینی گام بردارد. همکاران من در سراسر کشور با تمام وجود پای کار هستند و جای تقدیر دارد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت بیکاری، این صندوق پتانسیل بزرگی است، اما باید شیوه‌های انتخاب افراد برای دریافت تسهیلات را اصلاح کنیم تا خدای نکرده فردی به بیکار بدهکار تبدیل نشود. در حال همکاری با صندوق هستیم تا این فرایند را بهبود ببخشیم.

اشتغال ۲۲ هزار و ۱۲۵ نفر در سال ۱۴۰۴

این مقام مسئول گفت: در جزء ۱ و ۲ بند ب تبصره ۱۵ قانون بودجه، تعداد ۲۲ هزار و ۱۲۵ ایثاگر در سال ۱۴۰۴ از مزایای این قوانین بهره‌مند شده و تسهیلات خود را دریافت کردند.

وی افزود: همچنین برای کسب‌وکار‌های بزرگ که طرح‌هایشان مورد تأیید بنیاد و کمیته فنی استان بود، از صندوق توسعه ملی وام پرداخت شده است.

نظارت هوشمند بر کسب‌وکار‌ها

مدیرکل اشتغال در پاسخ به سئوالی درباره نظارت بر کسب‌وکار‌های خرد و متوسط هم گفت: در کسب‌وکار‌های خانوادگی نظارت‌هایی انجام می‌شود، اما سیستماتیک نیست. در حال تدوین یک سامانه نظارتی با همکاری سازمان اقتصادی کوثر و صندوق هستیم.

نبی‌زاده با اشاره به تلاش‌های همکارانش در ایام جنگ رمضان گفت: در آن مدت همه همکاران حتی فراتر از درصد اعلامی سازمان حضور داشتند و بحث تکمیل ظرفیت‌ها و آزمون‌ها را داشتیم که اگر تعطیل می‌کردیم، به این نقطه نمی‌رسیدیم که بتوانیم شغل‌محل‌ها را در ۱۰ روز آینده تکمیل کنیم.

مدیرکل اشتغال با اشاره به شهادت و جانبازی تعدادی از عزیزان در جنگ رمضان ادامه داد: سامانه‌ای مخصوص فرزندان شهدا راه‌اندازی کرده‌ایم و به استان‌ها اعلام شده موارد را ارسال کنند.

وی از عقد تفاهمنامه با سازمان ساتپا خبر داد و گفت: با توجه به تفاهم نامه وزارت نیرو با سازمان‌های حمایتی برای نصب پنل‌های خورشیدی ۵ تا ۷ کیلوواتی، ما نیز این ظرفیت را در اختیار ایثارگران قرار داده‌ایم. این طرح به صورت شخصی و تعاونی قابل اجراست و درآمد ماهانه ۵ تا ۶ میلیون تومان برای خانواده‌ها دارد. پس از نهایی شدن، اطلاع‌رسانی گسترده از طریق رسانه‌های بنیاد و فضای مجازی انجام خواهد شد.

انتهای پیام/ 119

نظر شما
captcha
پربیننده ها
پربحث ترین عناوین