جنگنده‌ ایرانی صاعقه، نمونه ای از جنگنده اف ۱۸

اوایل سال ۱۳۸۳، جمهوری اسلامی ایران از ساخت یک فروند جنگنده جدید با نام صاعقه توسط متخصصان توانمند داخلی در نیروی هوایی ارتش خبر داد.
کد خبر: ۸۴۳
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۹ - 25August 2013

جنگنده‌ ایرانی صاعقه، نمونه ای از جنگنده اف ۱۸

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از روابط عمومی نیروی هوایی ارتش، این جنگنده برای نخستین بار، در سفر رهبر معظم انقلاب به همدان پرواز آزمایشی خود را با موفقیت به انجام رساند که در پی آن، فرمانده معظم کل قوا خطاب به خلبانان نیروی هوایی ارتش فرمودند که این موفقیت، نتیجه تلاش بیوقفه و ایمان پایدار جوانان دانشمند این کشور است.


جنگنده بمبافکن صاعقه در شهریور ماه سال ۱۳۸۵ با پرواز موفق در رزمایش ضربت ذوالفقار رسما به ناوگان هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پیوست و در رژه هفته دفاع مقدس سال ۱۳۸۶ از آن رونمایی شد.


صاعقه، دومین جنگنده ساخت ایران است که متخصصان نظامی با توجه به قابلیتهای این جنگنده، آن را نمونهای از جنگنده اف۱۸ مینامند و تولید این جنگنده بازتاب زیادی در رسانههای جهان داشته است.


جنگنده صاعقه، دو سکان عمودی اوریب، شبیه به سکانهای جنگنده آمریکایی اف۱۸ و دم دوتایی دارد.


ویژگی مهم این جنگنده پشتیبانی نزدیک هوایی بوده و توانمندیهای حمل و شلیک انواع راکت، پرتاب انواع بمب و موشک با سیستم رادار پیشرفته قابلیت مناسبی به آن داده است.


کاکپیت یا همان کابین خلبان صاعقه بسیار راحت بوده و خلبان، امکان دید کامل نسبت به اطراف خود را دارد.


این جت جنگی تنها جنگندهای است که با ابتکار متخصصان ایرانی، مجهز به دید خلبان در جهات اصلی و فرعی شده است؛ به زبان سادهتر خلبان به وسیله دوربینهای پیشرفته مداربسته، به راحتی میتواند قسمتهای مختلف هواپیما را ببیند که این قابلیت قدرت این جنگنده را در تعقیب و گریز جنگندهها و درگیریهای هوایی و مانورهای واکنش سریع به شدت افزایش میدهد؛ همچنین کاکپیت تمام دیجیتالی این جت جنگی قابل توجه است.


موتور این هواپیما دو دستگاه موتور j-۸۵ بوده و همچنین سرعت آن بین ۱.۶ تا ۱.۸ گفته شده است.


رادار کنترل آتش آن از نوع Phazotron-NIIR N۰۱۹ بوده و رادار N۰۱۹ ساخت فازاترون که به نام Baaz نیز شناخته میشود، قادر است ۱۰ هدف هوایی را در حالت «رهگیری بههنگام جستجو» (TWS) از فاصلهء حدود ۸۰ کیلومتری مورد شناسایی قرار دهد و همزمان به دو هدف شلیک کند؛ توان این رادار، برابر رادار RDM ساخت تامسون سی اس اف مورد استفاده در Mirage-۲۰۰۰H ارزیابی شده است.


رادار N۰۱۹ دارای قابلیت دیدپائین – شلیک پائین بوده و دارای دقت و قدرت تشخیص خوبی برای تمیز دادن اهداف چندگانه است.


بیشترین وزن محموله این هواپیما ۴,۴۰۰ کیلوگرم و وزن خالی این هواپیما ۸,۰۰۰ کیلوگرم و بیشترین وزن برخاست این هواپیما ۱۵,۰۰۰ تا ۱۸,۰۰۰ کیلوگرم بوده و بردی در حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ کیلومتر را دارد.


قدرت مانور هوایی صاعقه و خطای بسیار پایین و نیز شتاب لحظهای و سریع از ویژگیهای این جت جنگی محسوب میشود.


جدار شیشهای کابین خلبان صاعقه ضد گلوله بوده و بنابراین امنیت خلبان در این شکاری به مراتب بیشتر از جنگندههای دیگر است.


فرمانده نیروی هوایی آمریکا، پس از انتشار اخبار ساخت جنگندههای ایرانی گفته بود: ما قبلا اصلا از جنگندههای ایرانی نمیترسیدیم، بلکه از قدرت تحلیل و واکنش سریع و غیر قابل پیشبینی خلبانان ایرانی بیمناک بودیم، اما الان ما اطلاعاتی درباره جنگندههای ساخته شده در ایران نداریم و نمیدانیم از چه نوع تکنولوژی در آنها استفاده شده است.
وی افزود: الان هم از جنگندههای ایرانی و هم از خلبانان آنها بیمناکیم؛ ما قدرت آنها را در درگیریهای هوایی شاهد بودهایم، جنگ ۸ ساله ایران و عراق را خوب به یاد داریم.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار