دفاع مقدس قله هویت‌ساز انقلاب اسلامی است

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان گیلان با تأکید بر اینکه دفاع مقدس یکی از قله‌های درخشان تاریخ انقلاب اسلامی است، گفت: فرهنگ ایثار، مقاومت و شهادت، نسل جدید را در میدان‌های مختلف پای کار انقلاب حفظ کرده است.
کد خبر: ۸۵۰۸۳۶
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۴:۱۰ - 26July 2026
به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از رشت، سرهنگ «کامیار مهدی‌پور» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان گیلان ظهر امروز در نشست با اصحاب رسانه استان گیلان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا اظهار داشت: امروز سر سفره مجاهدت امام شهید نشسته‌ایم و باید این حقیقت بزرگ را به‌درستی برای جامعه روایت کنیم.
 
رشت
 
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی تاریخ درخشانی به نام دفاع مقدس دارد، تصریح کرد: اصحاب رسانه نگاه شما به دفاع مقدس، نگاهی فرهنگ‌ساز و هویت‌ساز برای آینده باشد. ما در این کشور قله افتخاری به نام دفاع مقدس داریم؛ قله‌ای که در آن، یک مادر روستایی که امروز او را مادر شهید می‌شناسیم در سال‌های دفاع مقدس با همه محدودیت‌ها، کم‌سواد و تحصیلات رسمی، اما با ایمانی راسخ و روحی بزرگ، هفت یا هشت فرزند قد و نیم‌قدش را در کنار هم تربیت کرد و فرزندانش را به‌گونه‌ای پرورش داد که امروز به الگویی برای کشور و مایه افتخار ملت تبدیل شده است.
 
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان گیلان افزود: مادران شهدا با همه محدودیت‌ها برای انقلاب اسلامی شاهکار کردند و اصلی‌ترین سرمایه خود را تقدیم این آب و خاک کردند. ما امروز باید قدر چنین مادرانی را بدانیم و جایگاه آنان را در جامعه به‌درستی نشان دهیم.
 
مهدی‌پور با اشاره به استمرار اثرگذاری فرهنگ دفاع مقدس در جامعه بیان کرد: امروز همه دنیا هرچه در توان داشته به میدان آورده، اما در برابر مقاومت ملت ایران دچار استیصال شده است. این ایستادگی، محصول تربیت انسان‌هایی است که از میدان رزم تا خیابان، مجاهدانه پای کار انقلاب ایستاده‌اند.
 
وی ادامه داد: بخشی از جامعه امروز محصول همین فرهنگ و ادبیات دفاع مقدس است. امروز نوجوانی ۱۰ یا ۱۲ ساله را در میدان‌های حماسه می‌بینیم که شاید امام، انقلاب و اندیشه‌های آن را به‌طور مستقیم درک نکرده باشد، اما با همان شدت حرارت و عشق، شعار‌هایی سر می‌دهد که یادآور جوانان ابتدای انقلاب است و در مسیر استکبارستیزی و مقابله با دشمن ایستاده‌اند.
 
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان گیلان با تأکید بر نقش رسانه‌ها در انتقال این فرهنگ گفت: وظیفه همه ما، از خادمان این حوزه تا اصحاب رسانه، این است که ثمرات، برکات و فرهنگ دفاع مقدس را به‌درستی منتقل کنیم. شهدا ستارگان درخشانی هستند که با آنها می‌توان راه را پیدا کرد.
 
وی با اشاره به فرمایشات رهبر شهید انقلاب در مراسم دانش‌آموختگی دانشگاه امام حسین (ع) در سال ۱۳۹۶ خاطرنشان کرد: معظم‌له در آن مراسم فرمودند «خرمشهر‌ها در پیش است» و امروز شاهد تحقق همین میدان‌ها هستیم. همچنین دیدید که چگونه از پیکر مطهر رهبر شهید استقبال و بدرقه شد و ملت، حماسه‌ای دیگر آفرید.
 
مهدی‌پور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ۳۷ سال رهبری و زعامت رهبر شهید، اظهار داشت: در این سال‌ها انواع فتنه‌های سیاسی و امنیتی، جنگ‌های شناختی و نظامی رخ داد، اما امام شهید ما را از پیچیده‌ترین میدان‌ها و گردنه‌ها عبور داد؛ تا جایی که حتی برخی دشمنان اعتراف می‌کردند اگر چنین حوادثی در هر کشور دیگری رخ می‌داد، آن کشور را زمین‌گیر می‌کرد.
 
وی افزود: یکی از موضوعاتی که باید در محافل علمی مورد توجه جدی قرار گیرد، مدل رهبری آقای شهید ایران در چنین مقطعی است؛ مدلی که علاوه بر پیروزی راهبردی در میدان نظامی، در افکار عمومی و روایت‌ها نیز تثبیت اقتدار فرماندهی را رقم زد. حضور ایشان در این میدان‌ها بسیار مؤثر بود و بعد از این همه حوادث، مردم با شگفتی و شور فراوان وارد میدان شدند و حماسه‌ای بزرگ آفریدند.
 
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان گیلان تأکید کرد: این حضور عظیم، هنر بزرگ فرماندهی امام شهید و رهبر انقلاب را نشان می‌دهد که توانست کشور را از آن بزنگاه‌ها عبور دهد و مردم را این‌گونه پای کار نگه دارد.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: جنگ‌ها تمام می‌شوند، اما ادبیات، حماسه‌ها و فرهنگ ایثار از جنگ‌ها باقی می‌ماند؛ فرهنگی که بر اتکا به توان داخلی، اعتماد به جوانان و بی‌نیازی از چشم دوختن به بیگانه استوار است. این فرهنگ باید حفظ و منتقل شود و رسانه‌ها در این مسیر نقشی تعیین‌کننده دارند.
 
انتهای پیام/
نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار