به گزارش دفاع پرس از مشهد، بهمنظور حفظ انسجام راویان فتح رضوی اردوی آموزشی فرهنگی دو روزهای با حضور 70 نفر از روایان و پیشکسوتان دفاع مقدس در اردوگاه شهید هاشمینژاد برگزار شد.
تبیین مسائل سیاسی روز و منطقه اولین برنامه این اردو بود.
در ابتدا سید جلال امینی از کارشناسان ارشد مسائل سیاسی به تحلیل مسائل داخلی پرداخت.
وی گفت: افتخار ما این است که ولایتپذیر هستیم، لازمه این ولایتپذیری این است که سخنان مقام معظم رهبری را خوب مرور کنیم؛ تا آنها را خوب درک کنیم و مواضعمان را براساس منطق و استدلال، منطبق با مواضع رهبری کنیم.
امینی خاطرنشان کرد: تبعیت عملی از ولایت فقیه، تبیین زیباییهای ولایت به روش استدلالی، دفاع از جایگاه ولایت و شخص ولی فقیه، همراهی با ولایت، از دیگر وظایف شما راویان دفاع مقدس در قبال ولی فقیه است و به نوعی شما باید تابلوی تمامنمای رهبر معظم انقلاب باشید.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به موضوع دشمنشناسی که از تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی است یادآور شد: از ابتدای انقلاب اسلامی تا ارتحال حضرت امام خمینی(ره) به مدت 10 سال تهدیدات سخت علیه این نظام طرح ریزی و اجرا شد. از زمان رهبری حضرت آیتالله خامنهای نیز بارها خطر نفوذ، این کشور را تهدید کرد؛ اما با تیزبینی و درایت معظم له همه آنها خنثی شد.
وی در ادامه ابراز داشت: مراکز حیاتی و رسانهها خاکریز اصلی انقلاب هستند که در جریان نفوذ مدنظر دشمن است. تغییر محاسبات مسئولان نظام، تغییر ذائقه فرهنگی مردم، تلاش برای ایجاد یک جریان همسو با غرب در داخل کشور راهبرد دشمن در اجرای سیاست نفوذ است.
امینی یادآور شد: اسلامیت انقلاب، ولایت فقیه، همراهی مردم با نظام و ولایت پذیری آنها، اسلام و باورهای اسلام ناب در مقابل اسلام سکولار- تکفیری- ارتجاعی و شیعه انگلیسی عواملی اصلی انقلاب هستند که باید در حفظ و حراست از آنها بکوشیم. شما راویان دفاع مقدس در تحکیم باورها در جهت اهداف نظام نقش بسیار مهم و تعیین کنندهای است.
وی در پایان با اشاره به بازگشت لیبرالها، بازگشت انجمن حجتیه، نفوذپذیری انقلابیون از طریق ضد انقلاب و نفاق به عنوان عواملی که کشور را تهدید می کنند اظهار داشت: عرصه های تهدید دشمن سازماندهی جنگ های نیابتی، تلاش برای ایجاد جنگ های مذهبی و تلاش برای تغییر باورها و ارزشهای مردم کشورمان است.
در ادامه سید مصطفی میرشجاع مسئول کمیته سیاسی ضمن تشریح اوضاع سیاسی منطقه و سوریه و عراق گفت: اوضاع در خطوط تماس به نفع جبهه مقاومت است و اکثر مراکز استان در سوریه بغیر از رقه به دست نیروهای حکومتی سوریه افتاده است.
وی در خصوص اهمیت تحلیل مسائل روز توسط راویان یادآور شد: لازمه کار راوی این است که تحلیلگر باشد که اگر تحلیلگر مسائل نباشد شاید متوجه آن نباشد که چه می خواهد بگوید.
در پایان این برنامه میرشجاع و امینی به سوالات و شبهات پیشکسوتان دفاع مقدس پاسخ دادند.
با فرارسیدن وقت شرعی نماز مغرب و عشاء راویان دفاع مقدس جهت اقامه این فریضه آماده شدند. در بین نماز علیرضا دلبریان از یادگاران دفاع مقدس و از جاماندگان گردان غواصی یاسین در سخنانی ضمن اشاره به سادهزیستی شهدا و فرماندهان شهید در دوران حیاتشان گفت: اخلاق شهدا ما را عاشق جبهه کرد. آنها اهل حرف نبودند بلکه تمام فضائل اخلاقی در عمل آنها تبلور داشت.
وی در ادامه افزود: عاملی که باعث شد رزمندگان ما در جبهه حضور مستمر داشته باشند و امروز نیز علیرغم همه مشکلات و دسیسهها در میدان فرهنگی نیز حاضر شوند و در مقابل دشمن بایستند روش دیداری بود که در جبهه برایشان بوجود آمد. آنها قبل از شنیدن دیدن و عاشق شدند. حاج قاسم سلیمانی بهعنوان یکی از یادگاران دفاع مقدس با بردن توپ و تانک به کشورهایی همچون سوریه و عراق محبوبیت پیدا نکرده؛ بلکه او عشق و محبت را به همراه دارد که مردم این کشورها اینگونه به او عشق می ورزند.
دلبریان در پایان افزود: آنچه امروز باعث اقبال عمومی می شود عملکرد ما است. ما باید به گونه ای زندگی کنیم که تمام زوایای فردی و اجتماعی زندگیمان نمایی از تابلوی عظیم دفاع مقدس باشد.
بعد از اقامه نماز عشاء و صرف شام، راویان دفاع مقدس پای سخن یکی دیگر از یادگاران دفاع مقدس که در زمره آزادگان قرار دارد نشستند. پیرایش از سبزوار در سخنانی گفت: حضور شهدا و رزمندگان در جبهه و پشت جبهه باعث می شد که خدا و اهل بیت(ع) در زندگی ها پررنگ شوند. امروز اگر ما از کاروان آنها جامانده ایم و در این مقطع تاریخی زندگی می کنیم به خاطر رسالتی است که بر دوش ما نهاده اند و آن این است که مُبلغ خدا و اهل بیت علیهم السلام باشیم.
وی در ادامه افزود: انقلابی در کشور ما شکل گرفت و عَلم ایمان به دست ما داده شد. به واسطه این انقلاب ما با اسلام آشنا شدیم و آشنایی ما با ولایت در جنگ صورت گرفت و باعث شد که به جایگاه بالاتری ارتقا پیدا کنیم. رزمندگانی که در این مسیر به فیض شهادت نائل آمدند ادامهدهنده این جریان بودند.
پیرایش خاطرنشان کرد: شهدا از تمام دارائی شان، حتی جانشان گذشتند تا مَحرم خدا شوند و اینگونه بود که همه چیز را دیدند. شما راویان دفاع مقدس باید سعی کنید وجه خدایی و الهی شهدا را به جامعه معرفی و نشان دهید.
آخرین کلاس روز اول این اردو، کلاس اصول سخنوری و فن بیان توسط سید علیرضا مهرداد از یادگاران دفاع مقدس بود.
وی در این کلاس از راویان دفاع مقدس خواست در بیان خاطرات و وقایع دفاع مقدس نقلهایی را بیان کنند که سندیت داشته باشد و به نوعی خود راوی به دنبال نقل کننده خاطره یا روایت رفته باشد و از نزدیک آن را شنیده و یا سند معتبر و متقنی در اختیار داشته باشد تا پشتوانه قوی برای او در امر روایتگری باشد.
وی در ادامه به تعریف واقعیت و حقیقت پرداخت و از هر کدام به اختصار توضیحاتی ارائه داد.
با پایان کلاس اصول سخنوری و فن بیان راویان دفاع مقدس جهت استراحت به محل های پیش بینی شده رفتند، اما کارگروه راهیان نور اهل سنت تازه کار خود را شروع کرد. برای تشکیل این کارگروه پیش بینی هشت نفر شده بود؛ اما با اینکه آخرین ساعات شب بود ولی جمعی حدود 20 نفر در این کارگروه شرکت کردند؛ که نشان از علاقه راویان به این مبحث داشت.
در ابتدا مسئول کارگروه حسن میرزا بیگی هدف از تشکیل این کارگروه را اینچنین عنوان کرد: در یکی از سفرها که به مناطق عملیاتی رفته بودم، جمعی از طلاب اهل سنت خراسان بهصورت منسجم به اردوی راهیان نور آمده بودند که برای اولین بار زمینهای برایم فراهم شد تا در جمع آنها شرکت کنم و برایشان روایتگری کنم.
وی افزود: با روایتگری که برای اهل سنت داشتم به فکر این افتادم که برای تأثیرگذاری بیشتر و تأثیرپذیری برادران اهل سنت کار روایتگری در جمع این عزیزان را به صورت تخصصیتر ادامه دهم. لذا لازمه این کار را تشکیل یک کارگروه تخصصی دیدم که در این اردو گام اول برداشته شد.
میرزا بیگی تصریح کرد: در روایتگری برای برادران اهل سنت قصد داریم با استناد به آیات قرآن کریم و روایات صحابه پیامبر گرامی اسلام(ص) و پرداختن به غزوه های رسول مکرم اسلام(ص) و جنگ های صدر اسلام و مطابقت آن با دفاع مقدس به ارزش جهاد در راه خدا بپردازیم.
این یادگار دفاع مقدس در ادامه یادآور شد: شهدای اهل سنت که در دفاع مقدس به فیض شهادت نائل آمدند و سیره عملی آنها مغفول مانده که امیدواریم از طریق این کارگروه تحقیقات خود را شروع کرده و با ارائه شیوه زندگی شهدای اهل سنت به جامعه هدف به سهیم بودن آنها در دفاع از مرزهای سیاسی و اعتقادی جمهوری اسلامی ایران اشاره داشته باشیم تا موجب افتخار جامعه مسلمانان شود.
در ادامه این جلسه اعضاء کارگروه به بیان دیدگاه ها و نظرات خود و همچنین بایدها و نبایدهای روایتگری برای اهل سنت را بیان کردند و مقرر شد در جلسه بعد نیز ادامه دیدگاه ها و نظرات ارائه و به یک جمع بندی واحد دست پیدا کنند.
صبح روز دوم بعد از اقامه نماز صبح و قرائت زیارت پر فیض عاشورا توسط دو نفر از رزمندگان، روایان دفاع مقدس جهت ورزش صبحگاهی به محوطه تفریحی اردوگاه رفتند و بعد از نرمش، گروهی فوتبال بازی کردند و جمعی با فوتبال دستی خود را سرگرم کردند.
بعد از صرف صبحانه جمع راویان به دو گروه تقسیم شدند و با مدیریت دو تن از ایثارگران دفاع مقدس به نقل خاطرات طنز و شوخی های جبهه پرداختند. بیان این خاطرات طنز بعد از گذشت حدود 30 سال توسط رزمندگان هنوز چنان طراوت و تازگی داشت که انسان فکر می کرد که به تازگی اتفاق افتاده است. با تعریف هر خاطره خنده بر لبان همه آنها می نشست شاید اگر چشم را می بستی و به صحبت های آنها گوش می دادی فکر نمی کردی کسانی که این خاطرات را نقل می کنند سن و سالی ازشان گذشته باشد بلکه تصورت این بود که جوانانی هفده، هیجده ساله این خاطرات را نقل می کنند.
با اتمام وقت خاطرهگویی، کارگروه رسانه به مدیریت عباس تیموری مسئول انجمن راویان فتح رضوی آغاز به کار کرد. این مسئله چون مسئله متداول روز است همه در این کارگروه شرکت کردند تا بتوانند به آموخته های خود بیفزایند و در زندگی خود بکار ببندند.
وی در ابتدا اظهار داشت: انتخاب مکان مناسب، انتخاب زمان مناسب، معرفی سایت های مفید برای کودکان، معرفی موتور جستجوی مناسب در اینترنت، شناسایی دوستان کامپیوتری فرزندان راه های استفاده از اینترنت است که باید مورد توجه والدین قرار بگیرد.
تیموری تصریح کرد: خانواده ها باید مواظب باشند و نسبت به مسئله فضای مجازی و شیوه های کاربرد آن توسط فرزندانشان حساس باشند.
مسئول انجمن راویان فتح رضوی یادآور شد: یکپنجم کاربران بازی های رایانهای را ایرانیان به خود اختصاص داده اند. باید شما و دیگر والدین نسبت به این بازی ها دقت داشته باشید و از بعضی بازی توسط فرزندانتان ممانعت کنید؛ چون برخی از آنها باعث تحریک بلوغ جنسی آنها می شود و پیامدهای ناگواری به دنبال خواهد داشت.
تیموری سپس به اثرات بازی های رایانه ای پرداخت و افزود: این بازیها دارای اثرات مثبت و منفی است. هماهنگی حرکتی، بینایی افزایش سرعت واکنش، بالا رفتن تمرکز ذهنی و افزایش روابط عمومی از اثرات مثبت بازیهای رایانه ای است. از اثرات منفی اینگونه بازی ها می توان به اضطراب، ترس، ایجاد اختلال در خواب، برانگیختگی فیزیولوژیک، چاقی، تغییر در سوخت و ساز بدن، صرع ناشی از دیدن بازیها،احساس سوزش در نواحی انگشتان دست، مچ دست، آرنج، کتف، گردن، ستون فقرات، چشم، سردرد و سرگیجه، آماس زردپی، شب ادراری، عصبانیت، خستگی عمومی بدن، بی حوصلگی، افت فشار خون و... اشاره کرد.
تیموری در ادامه به تهدیداتی که تلفن همراه به دنبال دارد پرداخت و افزود: از تبعات زیستی تلفن همراه می توان به تشکیل میدان الکترو مغناطیس در محدوده مغز اشاره کرد که احتمال آسیبزایی پرتوهای یونیزان در سطح سلولها بدن و فرضیه رشد بی قاعده سلول های سرطانی را مطرح می کند اشاره کرد.
وی در پایان به اثرات مثبت و منفی شبکه های اجتماعی پرداخت و مقرر شد ادامه مباحث در جلسات بعد ارائه شود. همچنین در این رابطه کارگاه هایی نیز برای فرزندان پیشکسوتان دفاع مقدس در نظر گرفته شود.
با پایان کار کارگروه رسانه نماز ظهر و عصر اقامه شد و بعد از صرف ناهار پرونده اولین اردوی حفظ انسجام راویان فتح رضوی در سال 1395 بسته شد و همرزمان به امید دیدار یکدیگر در ماه مبارک رمضان با همدیگر خداحافظی کردند.