تشریح جزئیات پیاد‌ه‌روی جاماندگان اربعین در تهران

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با بیان اینکه مراسم جاماندگان اربعین با شرایط متفاوتی نسبت به سال‌های گذشته برگزار می‌شود، گفت: این مراسم در تهران از ساعت ۶ صبح ۱۳ مرداد از میدان آئینی امام حسین (ع) برگزار می‌شود.
کد خبر: ۸۵۲۳۲۴
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۳۴ - 02August 2026

به گزارش خبرنگار جامعه دفاع‌پرس، «محمدباقر اعلمی» رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، صبح امروز (یکشنبه) در نشست رسانه‌ای مراسم جاماندگان اربعین، با بیان اینکه این مجموعه در سال‌های اخیر مسئولیت بخشی از اقدامات مرتبط با راهپیمایی جاماندگان از زیارت اربعین را برعهده داشته است، اظهار داشت: امسال دومین سالی است که این مجموعه با تیم مدیریتی جدید، برای هماهنگی‌ها و تسهیل حضور مردم در این آیین تلاش می‌کند.

محمدباقر اعلمی

اعلمی با اشاره به استقبال گسترده مردم از این مراسم افزود: برای بسیاری از مردم، راهپیمایی جاماندگان اربعین به یک رسم سالانه تبدیل شده است و برخی نیز به دلیل حضور در سفر زیارتی عراق، از این مسیر جایگزین استفاده می‌کنند تا در روز اربعین در این اجتماع مردمی حضور داشته باشند.

وی با تأکید بر اینکه امسال مراسم جاماندگان اربعین با شرایط متفاوتی نسبت به سال‌های گذشته برگزار می‌شود، عنوان کرد: فقدان رهبر شهید، فضای برگزاری مراسم را تحت‌تأثیر قرار داده و شعار‌ها و تولیدات محتوایی امسال نیز بر محور «خون‌خواهی رهبر شهید» و امتداد مسیر اربعین طراحی شده است.

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران یادآور شد: بیش از ۱۵۰ شب است که مردم در میادین و فضا‌های عمومی حضور دارند و این مراسم نیز امتداد همان مسیر است؛ شعار‌های انتخاب‌شده و برنامه‌های محتوایی پیش‌بینی‌شده هم در همین راستا تدوین شده‌اند.

اعلمی همچنین با اشاره به آمادگی کامل شهرداری تهران برای برگزاری این مراسم بیان کرد: همه ظرفیت‌های شهرداری، از معاونت خدمات شهری و حمل‌ونقل تا معاونت فرهنگی و اجتماعی، سازمان اتوبوسرانی، مترو و آتش‌نشانی، پای کار آمده‌اند تا این مراسم با نظم و سهولت بیشتری برگزار شود.

وی با بیان اینکه بیش از سه هزار و ۵۰۰ موکب در مراسم بازماندگان اربعین مستقر خواهند شد، افزود: شهرداری در حوزه تسهیل‌گری وارد شده است و تمام اقدامات توسط گروه‌های مردمی انجام می‌شود. 

اعلمی با اشاره به آماده‌سازی مجموعه مدیریت شهری برای برگزاری راهپیمایی جاماندگان اربعین گفت: تمام بخش‌های شهرداری از جمله اتوبوسرانی، تاکسیرانی، مدیریت بحران، مدیریت پسماند و سازمان زیباسازی با صد درصد امکانات و نیروی انسانی خود در این برنامه مشارکت دارند تا تسهیلگری لازم برای خدمت به موکب‌داران و مردم فراهم شود.

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ادامه داد: در کنار شهرداری، دستگاه‌های مختلفی از جمله سپاه حضرت محمد رسول‌الله (ص) تهران بزرگ، سپاه حضرت سیدالشهدا (ع) استان تهران، اورژانس، شرکت آب و مجموعه وزارت نیرو و برق نیز برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر این مراسم آماده هستند.

وی با بیان اینکه مناطق شهرداری در مسیر راهپیمایی نیز مسئولیت‌های مشخصی برعهده دارند، اظهار داشت: مناطق ۷، ۱۲، ۱۴، ۱۵، ۱۶ و ۲۰ به همراه معاونت‌های ستادی شهرداری در مسیر میدان امام حسین (ع) تا حرم سیدالکریم حضور دارند و با تمام ظرفیت خود برای برگزاری مراسم پای کار هستند.

اعلمی درباره ثبت‌نام موکب‌داران خاطرنشان کرد: در سازمان فرهنگی هنری نزدیک به دو هزار موکب‌دار ثبت‌نام کرده‌اند و پیش‌بینی می‌شود که با ثبت‌نام‌های انجام‌شده در بخش‌های دیگر، بیش از سه هزار و ۵۰۰ موکب در مسیر مستقر شوند؛ همچنین شش هزار پلاک‌گذاری در طول مسیر انجام می‌شود.

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با تأکید بر مردمی‌ماندن این مراسم گفت: تلاش شده است که فقط نقش تسهیلگر داشته باشیم و کار در اختیار گروه‌های مردمی باقی بماند؛ همان‌طور که مجموعه گروه‌های مردمی و مسجد صفا نیز هر سال در این مسیر فعال هستند.

وی به بخش‌های فرهنگی و هنری برنامه اشاره و عنوان کرد: امسال ۱۷ خیمه هنر در طول مسیر پیش‌بینی شده است تا هنرمندان در حوزه‌هایی مانند خط‌نویسی، نقاشی، خطاطی، تعزیه، موسیقی و گروه‌های نمایشی فعالیت کنند. یک خیمه اصلی نیز در میدان شوش برای اجرای برنامه‌های بزرگ‌تر در نظر گرفته شده است.

اعلمی ادامه داد: ۳۵ پرده فرهنگی و هنری نیز در اختیار فرهنگسرا‌ها قرار گرفته تا بر اساس مأموریت تخصصی خود در طول مسیر برنامه اجرا کنند؛ همچنین ۴۰ موکب مادر و کودک با امکانات خنک‌کننده برای استراحت مادران و کودکان پیش‌بینی شده است.

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به اقدامات حوزه کودک اظهار داشت: مؤسسه آموزش شهر برای کودکان برنامه‌های فکری و بازی تدارک دیده و مؤسسه تصویر شهر نیز سه بخش برای پخش آثار کوتاه، نماهنگ و مستند‌های مرتبط با موضوع اربعین در طول مسیر آماده کرده است.

وی درباره زمان آغاز مراسم عنوان کرد: از بعد از نماز صبح همه مواکب آماده خواهند بود؛ اما شروع رسمی و افتتاحیه مراسم ساعت ۶ صبح در میدان امام حسین (ع) برگزار می‌شود و پس از قرائت زیارت اربعین، سخنرانی و مداحی، راهپیمایی آغاز خواهد شد.

اعلمی همچنین از پیش‌بینی «ایستگاه سلام» در پایان مسیر خبر داد و افزود: با توجه به حجم بالای حضور مردم در حرم سیدالکریم، این ایستگاه برای قرائت زیارتی کوتاه و جلوگیری از تجمع شدید در ورودی حرم طراحی شده است.

وی در بخش حمل‌ونقل عمومی بیان کرد: نزدیک به هزار دستگاه اتوبوس برای این مراسم پیش‌بینی شده که ۸۰۰ دستگاه به‌صورت قطعی حاضر خواهند بود و ۲۰۰ دستگاه نیز به‌عنوان ذخیره در نظر گرفته شده است؛ همچنین حدود ۴۰۰ دستگاه ون و تمام ظرفیت مترو برای جابه‌جایی و خدمت‌رسانی به مردم به کار گرفته می‌شود.

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران درباره اقدامات آتش‌نشانی و خدمات ایمنی نیز گفت: سازمان آتش‌نشانی برای نخستین‌بار اقدام به نصب مه‌پاش‌ها کرده و چهار قطعه ۴۰۰ متری در مسیر برای خنک‌سازی هوا آماده شده است؛ علاوه بر این، حدود ۱۰۰ محور ایمنی در طول مسیر با تجهیزات و امکانات آتش‌نشانی پیش‌بینی شده است.

اعلمی ادامه داد: مجموعه سلامت شهرداری و اورژانس نیز با حدود ۱۰۰ دستگاه آمبولانس، ۱۱۰ موتورآمبولانس، پنج اتوبوس‌آمبولانس و ۴۵ تیم پیاده در مسیر مستقر خواهند بود.

وی خاطرنشان کرد: مدیریت بحران شهرداری نیز ۱۵ موکب ویژه برای کودکان گمشده و افراد مفقودشده آماده کرده است و بیش از ۲۰۰ مسجد در طول مسیر نیز برای ارائه خدماتی مانند فضای خنک، استفاده بهداشتی و پشتیبانی از زائران فعال خواهند بود.

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: همه دستگاه‌های خدمات‌رسان با تمام امکانات آماده‌ هستند تا مردم بتوانند مانند سال‌های گذشته با پرچم‌های سرخ «یا لثارات‌الحسین» و با شعار خون‌خواهی رهبر شهیدشان در این مسیر حضور پیدا کنند.

ادامه دارد...

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار