سردار جان‌نثاری: مأموریت بنیاد، جذب نسل جوان برای انتقال ارزش‌های دفاع مقدس است

معاون هماهنگ‌کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت با تأکید بر ضرورت تقویت زیرساخت‌های فرهنگی موزه‌های دفاع مقدس گفت: مهم‌ترین کار امروز، جذب مخاطب به‌ویژه نوجوانان و جوانان برای انتقال ارزش‌های دفاع مقدس به نسل‌های بعدی است.
کد خبر: ۸۵۶۱۲۶
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۵۵ - 19August 2026

سردار حبیب الله جان‌نثاری، معاون هماهنگ‌کننده و امور مجلس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، در گفت‌و‌گو با خبرنگار دفاع‌پرس در شیراز با تأکید بر ضرورت تقویت زیرساخت‌های فرهنگی موزه دفاع مقدس استان فارس، اظهارداشت: مهم‌ترین کار امروز، جذب مخاطب به‌ویژه نوجوانان و جوانان و انتقال ارزش‌های دفاع مقدس به نسل‌های بعدی است.

سردار جان نثاری

وی با تقدیر از تلاش‌های انجام‌شده در مجموعه موزه دفاع مقدس فارس و فعالیت‌های سردار کوشکی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت فارس و همکاران این اداره کل، بیان داشت: در این مجموعه کار‌های بسیار خوبی انجام شده و طرح توسعه موزه و اقدامات زیرساختی آن پیشرفت قابل توجهی داشته است.

به گفته وی، یکی از نقاط قوت این مجموعه، جلب مشارکت دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف، به‌ویژه شهرداری است که می‌تواند در تکمیل روند توسعه این مجموعه نقش مؤثری ایفا کند.

سردار جان نثاری با بیان اینکه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدسو مقاومت صرفاً یک مجموعه نمادین نیست، افزود: مأموریت اصلی بنیاد، خادم‌الشهدا بودن و انتقال سینه‌به‌سینه ارزش‌های دفاع مقدس است.

وی تأکید کرد: اگر این مجموعه‌ها نتوانند مردم را جذب کنند، هدف اصلی محقق نشده است؛ بنابراین باید همه ظرفیت‌ها برای حضور اقشار مختلف در این فضا‌ها به‌کار گرفته شود.

معاون هماهنگ‌کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مأموریت‌های جدید بنیاد، از معراج شهدا به‌عنوان یکی از مهم‌ترین محور‌های کاری یاد کرد و گفت: در حوادث اخیر، نقش بنیاد در معراج موقت و دائم شهدا بسیار برجسته بوده است.

وی با اشاره به پیچیدگی‌های شناسایی پیکر شهدا در جنگ‌های اخیر، استفاده از آزمایش DNA و جمع‌آوری دقیق پیکر و اجزای باقی‌مانده شهدا را از جلوه‌های مهم این مأموریت دانست.

جانثاری همچنین از تحول در حوزه اسناد و مستندات دفاع مقدس سخن گفت و تصریح کرد: امروز اسناد و اطلاعات مرتبط با رخداد‌های اخیر، به‌صورت روزآمد و در حجم بالایی ثبت و آرشیو شده است. به گفته وی، این تجربه می‌تواند در تکمیل آرشیو‌ها و مستندنگاری دقیق‌تر دفاع مقدس بسیار مؤثر باشد.

این رزمنده دوران دفاع مقدس در ادامه با تأکید بر اینکه دشمن امروز رویکرد خود را از جنگ نظامی به جنگ روانی و فرهنگی تغییر داده است، گفت: تغییر تهدید باید به تغییر تاکتیک منجر شود. به اعتقاد او، مأموریت بنیاد در شرایط امروز، بیش از هر چیز کار فکری و فرهنگی است.

جانثاری با بیان اینکه رفتار انسان‌ها تابع افکار آنان است، اظهار داشت: اگر قرار است رفتار جامعه تغییر کند، باید بر تغییر فکر و باور کار کرد چون دشمن همه ظرفیت خود را برای تأثیرگذاری بر ذهن و فکر نسل جوان بسیج کرده و به همین دلیل باید نهاد‌هایی مانند مسجد، هیئت، بسیج، راهیان نور و موزه‌های دفاع مقدس بیش از گذشته فعال شوند.

معاون هماهنگ‌کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس همچنین با اشاره به تجربه‌های میدانی خود گفت: در بررسی‌های انجام‌شده از برخی افراد بازداشت‌شده در ناآرامی‌های گذشته، تقریباً هیچ‌کدام از آنان سابقه حضور فعال در برنامه‌های راهیان نور، مسجد، هیئت یا فعالیت‌های فرهنگی مرتبط با دفاع مقدس نداشتند که این موضوع را نشانه‌ای از اهمیت تقویت این ظرفیت‌ها دانست.

جانثاری در پایان ضمن قدردانی از پیشکسوتان، رزمندگان و فعالان حوزه دفاع مقدس در استان فارس، تأکید کرد: امروز باید همه توان مجموعه‌ها برای حفظ، تبیین و انتقال ارزش‌های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به‌کار گرفته شود تا نسل‌های آینده ارتباط عمیق‌تری با این میراث معنوی برقرار کنند.

انتهای پیام/

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار