تعاونی‌ها بستر ورود مردم به اقتصاد معدن هستند

رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی با اشاره به ظرفیت‌های معدنی استان گفت: باید سازوکاری برای مشارکت مردم در حوزه معدن ایجاد شود تا آنها نه تنها نظاره‌گر فعالیت‌های معدنی باشند، بلکه در مالکیت، سرمایه‌گذاری و بهره‌مندی از منافع آن نیز نقش داشته باشند.
کد خبر: ۸۶۰۶۳۵
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۵:۲۴ - 07September 2026

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از بیرجند، «غلامحسین حسینی» رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی امروز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته تعاون اظهار داشت: معدن یکی از مهمترین ظرفیت‌های اقتصادی خراسان جنوبی است و با توجه به وجود ذخایر ارزشمند معدنی در استان، باید سازوکاری برای مشارکت مردم در این حوزه ایجاد شود تا آنها تنها نظاره‌گر فعالیت‌های معدنی نباشند، بلکه در مالکیت، سرمایه‌گذاری و بهره‌مندی از منافع آن نیز نقش داشته باشند.

تعاون

وی با تأکید بر ظرفیت بخش تعاون برای تحقق این هدف بیان کرد: تعاونی‌ها می‌توانند بستر مناسبی برای تجمیع سرمایه‌های خرد مردم و ورود آنها به فعالیت‌های اقتصادی بزرگ از جمله حوزه معدن باشند.

حسینی ادامه داد: اگر سرمایه‌های خرد مردم در قالب تعاونی‌ها تجمیع شود، امکان حضور گسترده‌تر جامعه در طرح‌های اقتصادی فراهم خواهد شد و بخشی از ارزش افزوده ایجادشده در استان باقی می‌ماند.

رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی با اشاره به جایگاه بخش تعاون در اقتصاد کشور گفت: سهم تعاون از اقتصاد کشور در سال گذشته حدود ۴.۸ درصد بوده، در حالی که در قوانین و اسناد بالادستی سهم ۲۵ درصدی برای این بخش هدف گذاری شده است.

وی اظهار کرد: فاصله موجود میان وضعیت فعلی بخش تعاون و سهم تعیین‌شده در قان ون نشان می‌دهد که برای توسعه این بخش باید نگاه جدی‌تری به ظرفیت‌های تعاون وجود داشته باشد و حمایت‌ها از این بخش به شکل عملیاتی دنبال شود.

حسینی در ادامه افزود: مشکلات و موانع بخش تعاون تا حدود زیادی شناسایی شده است، اما مساله مهم این است که برای حل بسیاری از این مشکلات متولی مشخصی وجود ندارد و همین موضوع باعث می‌شود برخی تصمیم‌ها در مرحله طرح و برنامه باقی بماند.

رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی گفت: بخش تعاون زمانی می‌تواند به سهم واقعی خود در اقتصاد برسد که دستگاه‌های اجرایی و متولیان امر، وظایف و مسئولیت‌های خود را به صورت مشخص دنبال کنند و تصمیمات اتخاذشده نیز ضمانت اجرایی داشته باشد.

وی با اشاره به سند توسعه بخش تعاون بیان کرد: برای توسعه این بخش، سند و برنامه‌هایی تدوین شده که باید از ظرفیت آنها برای رفع موانع موجود و افزایش سهم تعاون در اقتصاد استفاده کرد.

حسینی به عملکرد اتاق تعاون خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: این اتاق در ارزیابی عملکرد اتاق‌های تعاون کشور رتبه نخست را کسب کرد که حاصل مجموعه اقداماتی است که در حوزه‌های مختلف انجام شده است.

رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی بیان کرد: تعامل با دستگاه‌های اجرایی و استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای حمایت از تعاونی‌ها از دیگر موضوعاتی است که در اتاق تعاون استان دنبال می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت تعاونی‌های استان در حوزه صادرات گفت: تعاونی‌های خراسان جنوبی در سال گذشته حدود ۳۰ میلیون دلار صادرات داشتند که این رقم نشان‌دهنده ظرفیت قابل توجه این بخش برای حضور در بازار‌های خارجی است.

حسینی افزود: باید زمینه فعالیت بیشتر تعاونی‌ها در حوزه صادرات فراهم شود و با رفع موانع موجود، محصولات تولیدی استان بتوانند حضور بیشتری در بازار‌های هدف داشته باشند.

رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی با اشاره به ظرفیت استان در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و استفاده از انرژی‌های پاک از دیگر زمینه‌هایی است که تعاونی‌ها می‌توانند در آن نقش‌آفرینی کنند. تجمیع سرمایه‌های مردم در قالب تعاونی‌ها می‌تواند اجرای طرح‌های انرژی خورشیدی را تسهیل کند.

وی همچنین بخش مسکن را از دیگر حوزه‌های قابل توجه فعالیت تعاونی‌ها دانست و گفت: تعاونی‌های مسکن سابقه طولانی در کشور دارند و در صورت رفع مشکلات و ایجاد سازوکار مناسب می‌توان از این ظرفیت برای کمک به تأمین مسکن استفاده کرد.

حسینی در پایان تأکید کرد: بخش تعاون ظرفیت گسترده‌ای برای حضور مردم در فعالیت‌های اقتصادی دارد و اگر این ظرفیت به صورت واقعی مورد استفاده قرار گیرد، می‌تواند در افزایش مشارکت اقتصادی مردم، ایجاد اشتغال و توزیع عادلانه‌تر ثروت نقش موثری داشته باشد.

انتهای پیام/

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار