تأکید بر تکمیل پروژه‌های زیرساختی و تسریع در ثبت اسناد دفاع مقدس در گلستان / پیشرفت ۸۵ درصدی موزه دفاع مقدس

جلسه شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گلستان به ریاست «علی‌اصغر طهماسبی» استاندار گلستان و با حضور معاونین وی، فرماندهان نظامی، اعضای شورا و فرمانداران شهرستان‌ها به‌صورت وبیناری برگزار شد. در این نشست سرهنگ پاسدار «وحید فخرالدین» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گلستان به تشریح آخرین وضعیت پیشرفت پروژه‌های عمرانی، اسناد جمع‌آوری‌شده و برنامه‌های پیش رو در هفته دفاع مقدس پرداخت.
کد خبر: ۸۶۱۹۳۸
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۲:۴۱ - 13September 2026
به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از گلستان، سرهنگ پاسدار «وحید فخرالدین»مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان گلستان، امروز ۲۲ شهریور ماه در این نشست با ارائه گزارشی از مصوبات پیشین شورا، اظهار داشت: در حوزه تدوین دانشنامه دفاع مقدس، از ۲۶۰ مدخل پیش‌بینی‌شده، تاکنون ۲۵۵ مقاله تکمیل شده و تنها ۵ مقاله در دست تدوین است که نشان از جدیت استان در تدوین این سند راهبردی دارد.
فخرالدین
پیشرفت ۸۵ درصدی مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس
 
فخرالدین در ادامه به تشریح وضعیت موزه دفاع مقدس استان پرداخت و گفت: پروژه مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس گلستان هم‌اکنون از پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصدی برخوردار است. سالن آمفی‌تئاتر این مجموعه آماده بهره‌برداری است، اما به دلیل نبود چیلر، امکان استفاده از آن وجود ندارد که این امر باعث خسارت به تجهیزات نصب‌شده می‌شود. وی با اشاره به بودجه ۶۰ میلیارد تومانی تصویب‌شده برای این پروژه، افزود: با توجه به «مارک‌دار» بودن این اعتبار، جذب آن با دشواری‌هایی همراه است که نیازمند پیگیری جدی مسئولین استانی جهت بهره‌برداری هرچه سریع‌تر از این ظرفیت فرهنگی است.
 
جمع‌آوری اسناد ارزشمند تاریخی
 
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گلستان با بیان اینکه در موضوع جمع‌آوری اسناد مربوط به جنگ ۱۲ روزه، کودتای دی‌ماه و جنگ رمضان، اطلاعات بسیار خوبی گردآوری شده است، تصریح کرد: بخش قابل‌توجهی از این اسناد به تهران منتقل شده است. طبق آمار، در حوزه جنگ رمضان به‌تنهایی بیش از ۲ هزار قطعه عکس، ۳۱۴ فیلم و ۷۶ برگ سند با حجم ۳۸۸ گیگابایت جمع‌آوری شده است؛ همچنین در مورد جنگ ۱۲ روزه نیز ۴۳ سند و صد‌ها قطعه عکس و فیلم در اختیار مرکز قرار گرفته است. وی از فرمانداران خواست تا در صورت وجود اسناد یا تصاویر در شهرستان‌ها، به‌ویژه تصاویر مربوط به آسیب‌دیدگان، آنها را جهت تکمیل آرشیو ملی ارائه دهند.
شورای هماهنگی
 
برنامه‌های هفته دفاع مقدس و یادمان‌های شهدا
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه‌های هفته دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: آیین سراسری تجدید میثاق و تکریم پیشکسوتان دفاع مقدس در روز ۳۱ شهریورماه برگزار خواهد شد. امسال سهمیه تجلیل در استان ۱۱ هزار نفر در نظر گرفته شده و مراسم متمرکز مرکز استان نیز با حضور ۶۰۰ نفر برگزار می‌شود.
 
فخرالدین همچنین با اشاره به وضعیت یادمان‌های شهدای گمنام اظهار داشت: هم‌اکنون ۱۵۸ شهید گمنام در ۶۷ نقطه از استان گلستان مدفون هستند که از این تعداد، ۶۲ یادمان تکمیل شده و ۵ یادمان دیگر نیز تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد.
 
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گلستان در پایان ضمن تأکید بر لزوم بارگذاری گزارش عملکرد دستگاه‌ها در سامانه «دفاع. آی‌آر»، پیشنهاد تشکیل ستاد‌های شهرستانی به ریاست فرمانداران را مطرح کرد تا هماهنگی‌های لازم برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با انسجام بیشتری صورت پذیرد.
 
انتهای پیام/
نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار