قویدل: انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جوان، رسالت اصلی بنیاد شهید است

مدیرکل بنیاد شهید استان قزوین با تأکید بر اینکه انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جوان، رسالت اصلی بنیاد شهید است، از اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی، برگزاری آیین «میهمانی لاله‌ها»، بازگشایی موزه شهدا و تسریع در تشکیل پرونده شهدای مردمی خبر داد.
کد خبر: ۸۶۳۸۰۳
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۹:۵۳ - 20September 2026

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از قزوین، نشست خبری گرامیداشت هفته دفاع مقدس امروز (یکشنبه) با حضور علی‌پناه قویدل مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین، سرهنگ پاسدار محمد امیریمقدم مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان، سرهنگ زرهی محمد باطانی جانشین قرارگاه عملیاتی لشکر ۱۶ زرهی قزوین، رحیم خامدی معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان و محسن کریمی مسئول مرکز حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه و بسیج استان قزوین برگزار شد.

عکس

قویدل در این نشست، با گرامیداشت هفته دفاع مقدس، اظهار داشت: این هفته یادآور روزهایی است که ملت ایران در برابر تجاوز دشمن ایستادگی کرد و با مقاومت و ایثار، حماسه‌ای ماندگار را در تاریخ کشور رقم زد. در ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹، رژیم بعث عراق با برنامه‌ریزی قبلی و با هدف براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران، جنگ گسترده‌ای را علیه کشورمان آغاز کرد؛ اما نیروهای مسلح، بسیج و مردم ایران با هدایت امام خمینی(ره) در برابر این تجاوز ایستادند و حماسه دفاع مقدس را خلق کردند.

عکس

مدیرکل بنیاد شهید استان قزوین با اشاره به جایگاه شهدا در تاریخ انقلاب اسلامی، تصریح کرد: شهدای دفاع مقدس قهرمانان حماسه‌ای هستند که با ایمان، شجاعت و فداکاری در برابر تجاوز دشمن ایستادند و از سرزمین، استقلال و عزت ایران اسلامی دفاع کردند. زندگی آنان سرشار از درس‌هایی همچون شجاعت، مسئولیت‌پذیری، ساده‌زیستی و خدمت به مردم است و این آموزه‌ها می‌تواند برای نسل امروز و آینده الهام‌بخش باشد.

قویدل با تأکید بر ضرورت تسریع در روند تشکیل پرونده شهدای مردمی، گفت: در ارتباط با شهدای مردمی، درخواست داریم روند تشکیل پرونده با فوریت بیشتری دنبال شود؛ چراکه تشکیل پرونده نیازمند طی مراحل و فرآیندهای مشخصی است و باید هماهنگی‌های لازم برای تسریع در این امور انجام شود.

وی با اشاره به برنامه‌های هفته دفاع مقدس، بیان کرد: در این هفته از جانبازان ۷۰ درصد، جانبازان اعصاب و روان و دیگر ایثارگران دعوت خواهد شد تا در برنامه‌های پیش‌بینی‌شده حضور داشته باشند. مجموعه‌ای از برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی در سطح استان برگزار می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به برگزاری یادواره شهدای جنگ تحمیلی، برنامه‌های روایتگری، مسابقه‌های فرهنگی و ورزشی، دیدار با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران و رونمایی از کتاب اشاره کرد.

مدیرکل بنیاد شهید استان قزوین با اشاره به برنامه «میهمانی لاله‌ها»، خاطرنشان کرد: حضور خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران، آزادگان، جوانان و نوجوانان، مسئولان و مدیران در گلزارهای مطهر شهدا و آیین «میهمانی لاله‌ها»، زمینه مناسبی برای انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل آینده فراهم می‌کند.

وی همچنین از آماده‌سازی موزه شهدا برای بازدید عمومی خبر داد و گفت: با هماهنگی‌های انجام‌شده، موزه شهدا در ایام هفته دفاع مقدس پذیرای علاقه‌مندان خواهد بود و آثار به‌جا مانده از آزادگان و رزمندگان دوران دفاع مقدس در معرض دید بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد. نصب تصاویر شهدای استان در نقاط مختلف نیز یکی دیگر از برنامه‌های پیش‌بینی‌شده است که با همکاری دستگاه‌های اجرایی در حال انجام است.

قویدل در پایان با تأکید بر اهمیت مشارکت اقشار مختلف مردم در برنامه‌های هفته دفاع مقدس، اظهار داشت: امیدواریم با اجرای مجموعه برنامه‌های فرهنگی و ترویجی، زمینه آشنایی بیشتر نسل جوان با رشادت‌ها و فداکاری‌های شهدا، جانبازان و آزادگان دوران دفاع مقدس فراهم شود و اصحاب رسانه نیز در این مسیر، نقش مهمی در حفظ دستاوردهای شهدا و انتقال این فرهنگ به نسل‌های آینده ایفا کنند.

انتهای پیام/

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار