به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، برای دومین سال است که مردم یمن درحالی وارد ماه مبارک رمضان میشوند که برخلاف سالهای گذشته، خون و خونریزی ناشی از محاصره و جنایت متجاوزان سعودی گستره درد و رنج آنها را دو چندان ساخته است؛ شمار زیادی از شهروندان یمنی به دلیل محاصره و جنگ ظالمانه بیکار شدهاند و تمام راههای امرار معاش برای آنها بسته شده و در نتیجه بخش قابل توجهی از آنها زیر خط فقر قرار گرفتهاند.
مصیبت و گرفتاری ناشی از جنگ 14 ماهه عربستان سعودی علیه یمن باعث شدهاست ساکنان این کشور تا حدودی نسبت به میهمان عزیزی (رمضان) که بر آنها وارد شده، بیتفاوت باشند، یا این میهمان یادآور خاطرات تلخی برای آنها باشد.
ملت یمن قبل از درگیر شدن در جنگ ظالمانهای که آلسعود شعله آن را برافروخت، با وجود مشکلات کم و بیش به زندگی خاص خود ادامه میدادند؛ اما وقتی جنگ علیه آنها شروع شد، در اغلب استانهای یمن امکان زندگی به شیوه مرسوم از بین رفت و همه ساکنان این استانها مجبور شدند با درد و رنج فراوان و البته با حفظ روحیه به زندگی خود ادامه دهند.
درد و رنج مردم یمن زیاد است؛ برخی از آنها اقوام خود را یا در جبههها از دست دادهاند و یا بعضی از آنها براثر بمباران جنگندههای سعودی و حملات خمپارهای مزدوران سعودی برخی از اعضای خانواده خود را برای همیشه از دست دادهاند. افزون بر این هزاران نفر از یمنیها نیز به خاطر جنگ و درگیری بیکار شدهاند و به خاطر اینکه از پس دخل و خرج خانواده خود بر نیامدهاند، مجبور به ترک وطن کردهاند.
استمرار جنگ درد و رنج ملت یمن را مخصوصا در ماه مبارک رمضان که نسبت به ماههای دیگر سال قمری یک ماه استثنایی برای مسلمانان محسوب میشود، بیشتر کردهاست. ماه رمضان نیاز به آرامش دارد تا مسلمانان بتوانند در آرامش فکری، روحی و حتی مادی به عبادت با معبود یگانه خود بپردازند.
«سامیه» مادر شش فرزند یمنی است که اخیرا خانهاش هدف حملات خمپارهای مزدوران سعودی قرار گرفته و شوهرش را از دست داده و دو تن از فرزندانش نیز در جریان این حمله مجروح شدهاند. یکی از فرزندان مجروح این زن یمنی به خاطر عدم معالجه فلج شدهاست.
درد فقدان شوهر تنها درد این زن یمنی نیست؛ چراکه او بعد از کشته شدن شوهرش، مسئولیت تامین مایحتاج فرزندانش را برعهده گرفتهاست، ولی هماکنون با مشکل مالی شدیدی روبرو شدهاست. همه درها به روی این زن یمنی بسته شده و مجبور شده به مکان دیگری کوچ کند تا در مکانی امن با درد و رنج زندگی دست و پنجه نرم کند.
این زن یمنی در حالیک ه اشک از چشمانش جاری میشد و با سختی واژهها را تلفظ میکرد، در خصوص حلول ماه مبارک رمضان میگفت: "قبل از جنگ زندگی ما مثل زندگی سایر مردم کشورها بود، در خانه امن خود زندگی میکردیم، ملزومات زندگی برایمون فراهم بود و فرزندانم هر خواستهای داشتند، شوهرم برآورده میکرد. وقتی ماه رمضان فرا میرسید همه رسم و رسوم آن را به جا میآوردیم و همه نیازهایی این ماه را از قبل تهیه میکردیم. شوهرم برای خوشبختی ما تلاش میکرد و زیر سایه آن احساس هیچ درد و رنجی نمیکردیم و کمبودی هم در زندگی نداشتیم."
این زن یمنی در ادامه میگوید: "اما امسال که ماه رمضان فرا رسیده است، در وضعیت وخیمی قرار داریم و حتی قادر به تأمین ابتداییترین و سادهترین امکانات امرار معاش نیستیم ما چیزی جزء امنیت و لقمه حیات نمیخواهیم."
«عبدالعالم الحجری» نیز یکی دیگر از شهروندان یمنی است که ماه رمضان را یادآور خاطرات دردناکی برای خانواده خود عنوان میکند؛ چراکه این شهروند یمنی پدر و برادر بزرگش را امسال سر سفره افطار نمیبیند، بنا به گفته وی پدر و برادرش پنجم ماه رمضان سال گذشته بر اثر بمباران جنگندههای سعودی جان خود را از دست دادهاند.
وی میگوید: " پدرم و برادرم از کارکنان دولت با درآمدی متوسط بودند؛ برادرم 33 ساله داشت و دارای دو فرزند بود. ماه رمضان برای خانواده ما یادآور خاطرات دردناکی است با کشته شدن پدر و برادرم زندگی شیرین و زیبا از خانواده ما رخت بر بست. هرگز چهره پدرم و برادرم را که سر سفره افطار حاضر میشدند، فراموش نمیکنم."
این دو شهروند یمنی (سامیه و عبدالعالم الحجری) در این زندگی رعبآور تنها نیستند، هزاران نفر از شهروندان یمن در حالی به استقبال ماه مبارک رمضان رفتهاند که کوهی از درد و رنج ناشی از جنگ و محاصره ظالمانه در دل آنها سکنی گزیده است.
«فتحی عبدالجبار» نیز یکی دیگر از شهروندان یمن است که میگوید:" رمضان امسال من در استان «إب» زندگی میکنم. سال گذشته در ماه رمضان در شهر خود تعز بودم و یک مغازه در زیرزمین خانه خود داشتم که با آن امرار معاش میکردم؛ اما در یک لحظه همه زندگی من در معرض غارت مزدوران سعودی قرار گرفت و در آتش سوخت."
26 میلیون نفر در یمن زندگی میکنند که اغلب آنها ماه رمضان را هم مثل سایر ماهها در سایه حملات جنگندههای سعودی و حملات خمپارهای مزدوران وابسته به آلسعود سپری میکنند. آلسعود 14ماه است که با حمایت کشورهایی مثل آمریکا و رژیم منحوس صهیونیستی به بمباران مناطق غیرنظامی و تأسیسات حیاتی کشور یمن ادامه میدهد.
همزمان با این حملات، مذاکراتی با حضور هیئتهایی از طرفین بیش از یک ماهه که در کویت در حال برگزاری است؛ ملت یمن انتظار دارند این مذاکرات در نهایت به نتیجهای برسد تا خونریزیها در این کشور متوقف شود.
گفتنی است؛ در جریان حملات عربستان به یمن طی 14 ماه گذشته بالغ بر 6400 نفر کشته شدهاند؛ که از این میان 785 تن کودک بوده و 1168 کودک دیگر نیز زخمی یا دچار نقص عضو شدهاند.