آیت الله شعبانی: علم و پژوهش باید در خط مقدم مقابله با دشمن قرار گیرد

نماینده ولی‌فقیه در استان همدان با تأکید بر نقش علم و فناوری در مقابله با تهدیدهای دشمن گفت: علم و پژوهش باید در خط مقدم مقابله با دشمن قرار گیرد و دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور باید بیش از گذشته مورد حمایت و تقویت قرار گیرند.
کد خبر: ۸۶۷۱۲۸
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۴۰۵ - ۱۶:۲۴ - 02October 2026

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از همدان، آیت‌الله «حبیب‌الله شعبانی» نماینده ولی‌فقیه در استان همدان، در خطبه‌های نماز جمعه این شهر با اشاره به آغاز فعالیت مراکز علمی، دانشگاه‌ها و مدارس در سال تحصیلی جدید، اظهار داشت: در جریان جنگ اخیر، شمار قابل‌توجهی از مراکز علمی و آزمایشگاهی کشور مورد حمله قرار گرفتند و ده‌ها دانشگاه و مرکز پژوهشی نیز آسیب دیدند.

همدان

وی افزود: این موضوع نشان می‌دهد که دشمن با مراکز علمی و دانشگاهی نیز مقابله می‌کند؛ ازاین‌رو، دانشگاهیان، نخبگان و پژوهشگران باید با توسعه مرزهای علم و فناوری در برابر این رویکرد ایستادگی کنند.

نماینده ولی‌فقیه در استان همدان ادامه داد: پژوهشگاه‌ها و مراکز علمی فعال در حوزه‌های هوش مصنوعی، لیزر، پلاسما، الکترونیک، هوافضا و ماهواره از جمله مراکزی بودند که در جریان حملات آسیب دیدند.

شعبانی با اشاره به شهادت جمعی از دانشمندان، نخبگان و دانشجویان کشور در جریان حملات اخیر، گفت: دشمن در حالی موضوعاتی مانند فعالیت هسته‌ای و توان موشکی ایران را مطرح می‌کند که مراکز علمی و پژوهشی و حتی دانشمندان و دانشجویان کشور را نیز هدف قرار داده است.

وی اظهار کرد: علم، نقطه کانونی مبارزه تمدنی است و دشمن نمی‌خواهد پیشرفت علمی در کشور ادامه پیدا کند؛ چراکه رشد علمی به معنای رشد تمدنی و فرهنگی و زمینه‌ساز خودکفایی در حوزه‌های مختلف است.

نماینده ولی‌فقیه در استان همدان با اشاره به پیشرفت‌های کشور در حوزه دفاعی، گفت: امروز بخش قابل‌توجهی از نیازهای دفاعی کشور در داخل تولید می‌شود و هزاران شرکت دانش‌بنیان از صنعت دفاعی و سایر بخش‌های کشور پشتیبانی می‌کنند.

شعبانی افزود: بخش مهمی از این توانمندی‌ها محصول فعالیت جوانان نخبه، دانشگاهیان، دانشجویان و پژوهشگران کشور است و نمونه‌های متعددی از پیشرفت‌های علمی و فناوری با تلاش همین نیروهای جوان به دست آمده است.

وی با بیان اینکه جنگ امروز، جنگ فناوری است، تصریح کرد: دشمن از فناوری‌های نوین، از جمله هوش مصنوعی، استفاده می‌کند و در برابر چنین دشمنی باید علم، علم‌آموزی و پژوهش در خط مقدم قرار گیرد.

نماینده ولی‌فقیه در استان همدان تأکید کرد: دانشگاه باید به عنوان مرکز علم و پژوهش مورد حمایت قرار گیرد و محیط‌های علمی تقویت شوند؛ زیرا دانشگاه تنها تولیدکننده قدرت نظامی نیست، بلکه می‌تواند زمینه‌ساز قدرت اقتصادی، صنعتی و فناوری کشور نیز باشد.

شعبانی همچنین با تبریک هفته نخبگان به نخبگان استان همدان، خواستار حضور بیشتر استادان دانشگاه، نخبگان و دانشجویان در میان مردم شد و گفت: نخبگان می‌توانند با حضور در تجمعات و گفت‌وگو با مردم و جوانان، توانمندی‌های علمی و پژوهشی خود را معرفی و نسل جوان را به فعالیت‌های علمی و پژوهشی تشویق کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آغاز سال تحصیلی و فعالیت مدارس، بر ضرورت نظارت بر مسائل مالی مدارس تأکید کرد و افزود: با توجه به قوانین موجود و نیاز برخی مدارس به حمایت مالی، نظارت دقیق‌تر و مؤثرتر در این زمینه ضروری است.

نماینده ولی‌فقیه در استان همدان با قدردانی از نیروهای انتظامی و فراجا، اظهار داشت: نیروهای انتظامی در جریان جنگ ۱۲ روزه با وجود آسیب دیدن برخی مقرها و مراکز خود، در میدان حضور داشتند و امروز نیز برای تأمین امنیت در کنار مردم هستند.

شعبانی با گرامیداشت یاد شهدای نیروی انتظامی، گفت: امنیت موجود در کشور مرهون تلاش و فداکاری نیروهای انتظامی است و باید از خدمات این عزیزان قدردانی کرد.

وی همچنین از برگزاری رزمایش «جان‌فدا» در روز پنجشنبه شانزدهم مهر در شهر همدان خبر داد و از مردم خواست در این برنامه حضور گسترده داشته باشند.

نماینده ولی‌فقیه در استان همدان در ادامه با خطاب قرار دادن مسئولان، بر ضرورت رعایت وحدت در میان مسئولان و مردم تأکید کرد و گفت: دعوت به وحدت تنها متوجه مردم نیست و مسئولان نیز باید در موضع‌گیری‌ها و رفتارهای خود وحدت را رعایت کنند.

شعبانی افزود: گاهی اختلافات میان مسئولان و طرح برخی مسائل در فضای عمومی می‌تواند به وحدت جامعه آسیب بزند و ذهن مردم را مشوش کند؛ بنابراین، همه مسئولان باید در راستای حفظ وحدت و منافع کشور حرکت کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات اقتصادی مردم، پیشنهاد اجرای طرحی مشابه «تورم صفر» در همدان را مطرح کرد و گفت: در تهران طرحی برای عرضه ۱۲ قلم کالای اساسی با قیمت ثابت به مدت شش ماه اجرا شده است که می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.

نماینده ولی‌فقیه در استان همدان افزود: این طرح علاوه بر اینکه قابل تقدیر است، می‌تواند الگویی برای سایر شهرستان‌ها باشد و در صورت امکان، با تدبیر مسئولان در همدان نیز اجرا شود تا بخشی از مشکلات اقتصادی مردم، به‌ویژه در زمینه کالاهای اساسی، کاهش یابد.

شعبانی در ادامه با اشاره به صدور سند مصلای همدان، اظهار کرد: مصلای همدان حدود ۴۰ سال است که به‌صورت ناقص باقی مانده و صدور سند این مجموعه پس از سال‌ها پیگیری، زمینه را برای بازسازی، تکمیل و توسعه آن فراهم می‌کند.

وی با قدردانی از استاندار، معاون اقتصادی استانداری، مسئولان راه و شهرسازی، ثبت اسناد، هیئت امنای مصلا و دیگر افرادی که در این فرایند همکاری کردند، گفت: صدور سند مصلای همدان نتیجه سال‌ها پیگیری و تلاش است و می‌تواند به خروج این مجموعه از وضعیت فعلی کمک کند.

نماینده ولی‌فقیه در استان همدان خاطرنشان کرد: با همکاری مسئولان می‌توان از ظرفیت زمین‌های متعلق به مصلا برای تکمیل این مجموعه استفاده کرد تا برای ساخت و تکمیل آن، وابستگی کمتری به بودجه دولتی وجود داشته باشد.

انتهای پیام/

 

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار