عضو کمیسیون عمران: پیگیری وضعیت معیشت و مسکن نیرو‌های مسلح در مجلس/ مردم سرمایه اصلی انقلاب هستند

نوین با تاکید بر اینکه ملت ایران پای انقلاب و ارزش‌های خود ایستاده‌اند، گفت: دشمن با یک محاسبه غلط وارد میدان شد؛ اما حضور به موقع و مقاومت بی‌نظیر مردم محاسبات آنها را برهم زد.
کد خبر: ۸۶۷۹۵۷
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۵ - ۰۸:۱۳ - 06October 2026

«علیرضا نوین» عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در جریان بازدید از خبرگزاری دفاع مقدس به‌مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی دفاع‌پرس با بیان اینکه بازخوانی دوران دفاع مقدس به ما کمک می‌کند بفهمیم دشمن در آن زمان دچار اشتباه محاسباتی شد و امروز نیز همان اشتباه را تکرار کرده است، اظهار داشت: ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، دشمن تصور می‌کرد انقلاب نوپا است، ارتش از هم پاشیده و سپاه نیز تازه تأسیس شده است و جمهوری اسلامی ایران توان ایستادگی ندارد؛ به همین دلیل شرق و غرب آن زمان با تمام امکانات خود وارد میدان شدند، اما آنچه باعث شد حتی یک وجب از خاک کشور در اختیار دشمن قرار نگیرد، وحدت، استقامت، ایستادگی و تبعیت از فرامین امام خمینی (ره) بود.

11

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به جنگ‌های ۱۲ روزه و ۴۰ روزه اخیر گفت: وقتی چند ماه پیش سالگرد جنگ ۱۲ روزه را پشت سر گذاشتیم و امروز نیز تجربه جنگ ۴۰ روزه را مرور می‌کنیم، می‌بینیم دشمن شناخت دقیقی از مجموعه موشکی، آمادگی نیرو‌های مسلح و میزان وحدت میان نیرو‌های نظامی کشور نداشت.

نوین ادامه داد: دشمن با یک محاسبه غلط وارد میدان شد و در این حملات تعدادی از دانشمندان، فرماندهان سپاه و مردم کشورمان به شهادت رسیدند، اما حضور و مقاومت مردم محاسبات دشمن را برهم زد.

وی با اشاره به تفاوت توانمندی‌های مادی ایران با دشمنان در دوران دفاع مقدس و جنگ‌های اخیر اظهار داشت: در دوران دفاع مقدس، ارتش عراق از نظر تعداد نیرو و امکانات مادی چندین برابر ایران بود و از حمایت قدرت‌های بزرگ برخوردار بود، اما مردم ایران با اتکا به ایمان و روحیه مقاومت ایستادگی کردند.

عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: امروز نیز اگر صرفاً مؤلفه‌های مادی را کنار هم بگذاریم، ناوها، هواپیما‌های آواکس، پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه و امکانات مالی و تسلیحاتی دشمن بسیار بیشتر از ظرفیت‌های ظاهری ماست، اما آنچه معادله را تغییر می‌دهد تنها امکانات مادی نیست.

نوین افزود: در دوران دفاع مقدس رمز عملیات‌ها با نام ائمه (ع) و با توسل و توکل همراه بود و رزمندگان با همین روحیه از اروندرود عبور کردند و عملیات‌های بزرگ را انجام دادند. امروز نیز نیرو‌های مسلح کشور با همان روحیه در میدان حضور دارند و توان موشکی، پهپادی و سایر ظرفیت‌های دفاعی کشور نتیجه سال‌ها تلاش و خودباوری است.

وی با اشاره به توانمندی‌های نیرو‌های مسلح در جنگ‌های اخیر گفت: امروز نیز ظرفیت‌های دفاعی کشور به گونه‌ای است که دشمن نمی‌تواند صرفاً با تکیه بر تجهیزات و امکانات مادی خود، اراده ملت ایران را تحمیل کند. آنچه در جریان جنگ‌های اخیر مشاهده شد، نشان‌دهنده آمادگی و توانمندی نیرو‌های مسلح و همچنین وحدت میان آنها بود.

عضو کمیسیون عمران مجلس با تأکید بر نقش مردم در دفاع از کشور خاطرنشان کرد: در دوران دفاع مقدس، جنگ عملاً به یک جنگ مردمی تبدیل شده بود. در سال‌های ابتدایی جنگ هنوز بسیج به شکل امروزی وجود نداشت، اما پس از فرمان امام خمینی (ره) درباره تشکیل بسیج، مردم وارد میدان شدند.

نوین ادامه داد: دانشجو، طلبه، مهندس، پزشک، زن و مرد، همه به میدان آمدند و امام (ره) دفاع از کشور را یک تکلیف عمومی و واجب دانستند. مردم نیز این تکلیف را پذیرفتند و در میدان حضور پیدا کردند.

وی با اشاره به شرایط امروز جامعه گفت: امروز نیز اگر گوش به فرمان رهبر انقلاب باشیم، وحدت خود را حفظ کنیم و دنبال حاشیه‌ها نرویم، می‌توانیم از مشکلات عبور کنیم. متأسفانه امروز برخی برای جمع کردن دنبال‌کننده و جلب توجه، حاشیه ایجاد می‌کنند و حرف‌هایی می‌زنند که جای آن نیست، در حالی که رهبر انقلاب بر وحدت و توجه به مسائل اصلی تأکید کرده‌اند.

عضو کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: ما مشکلات اقتصادی، تورم، گرانی و حتی در برخی موارد ناکارآمدی مدیران دولتی را داریم، اما با وجود همه این مشکلات، نباید مردم را ناامید کنیم. مردمی که در سخت‌ترین شرایط با پای خود وارد میدان شدند و برای دفاع از کشور و ارزش‌های خود ایستادند، سرمایه اصلی انقلاب هستند.

نوین با بیان اینکه مردم همچنان روحیه مقاومت خود را حفظ کرده‌اند، گفت: مردم امروز می‌گویند غیرت، شرف و باور ما و خون شهدا اجازه نمی‌دهد در برابر دشمن عقب‌نشینی کنیم. ممکن است مردم درد‌ها و مشکلات خود را داشته باشند و ما نیز به عنوان نمایندگان آنها موظفیم این مشکلات را به مسئولان منتقل کنیم، اما این موضوع به معنای از بین رفتن روحیه مقاومت مردم نیست.

وی در ادامه به برخی اتفاقات و اعتراضات داخلی سال گذشته اشاره کرد و گفت: ما تجربه حوادث ۱۸ و ۱۹ دی سال گذشته را نیز داشتیم؛ اتفاقی که دشمن خارجی نیز از آن حمایت کرد و بخشی از افرادی که وارد صحنه شده بودند، شاید اساساً نمی‌دانستند برای چه آمده‌اند و تبدیل به ابزار شدند. این تجربه برای کشور هزینه داشت، اما امروز مردم ما آگاه‌تر هستند و سرمایه اجتماعی کشور همچنان در میدان است.

عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: دشمن نیز امروز نگران همین سرمایه اجتماعی است؛ زیرا می‌داند نمی‌توان با ملت ایران صرفاً از طریق تهدید و فشار برخورد کرد. همین موضوع باعث شده است حتی کسانی که درباره حمله نظامی صحبت می‌کنند، درباره نحوه مواجهه با مردم ایران نیز دغدغه داشته باشند.

نوین با تأکید بر اینکه ملت ایران با زور و تهدید تسلیم نخواهد شد، گفت: موضوعاتی مانند توان هسته‌ای، قدرت موشکی، محور مقاومت و امنیت و منافع ملی کشور از جمله خطوط قرمز ملت ایران هستند و مجلس و نمایندگان نیز بر حفظ این مؤلفه‌ها تأکید دارند.

مجلس پیگیر بهبود حقوق و مسکن نیرو‌های مسلح است

وی در ادامه با اشاره به مشکلات معیشتی نیرو‌های مسلح اظهار داشت: نیرو‌های مسلح کشور طی یک سال اخیر درگیر دو جنگ بوده‌اند و امنیت ملی کشور به تلاش و فداکاری این نیرو‌ها وابسته است، اما متأسفانه در حوزه معیشت، به‌ویژه حقوق و مسکن، با مشکلاتی مواجه هستند.

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: پس از جنگ ۱۲ روزه، یکی از موضوعاتی که در مجلس پیگیری شد، حقوق و مزایای نیرو‌های مسلح بود. متأسفانه در مقایسه با بسیاری از کشورها، سطح حقوق نیرو‌های نظامی ما پایین است.

وی ادامه داد: پیشنهاد افزایش ضریب حقوقی نیرو‌های مسلح تا ضریب یک‌وشش مطرح شده و ما منتظر ارائه لایحه از سوی دولت هستیم. برخی مسائل مانند منابع مالی، نقدینگی و تورم از سوی دولت مطرح می‌شود، اما این موضوع برای نیرو‌های مسلح اهمیت ویژه‌ای دارد.

نوین تأکید کرد: ممکن است نیرو‌های مسلح از نظر ایمانی و اعتقادی با وجود مشکلات مالی نیز مأموریت خود را انجام دهند، اما این وظیفه ما مسئولان و نمایندگان است که برای حل مشکلات آنها ورود کنیم.

وی در ادامه درباره موضوع مسکن نیرو‌های مسلح گفت: مسئله مسکن طی چند دهه گذشته یکی از مشکلات مهم کشور بوده و نیرو‌های مسلح نیز از این مسئله مستثنی نیستند. با توجه به سابقه‌ای که خودم در حوزه مهندسی سپاه داشته‌ام، اقدامات مختلفی در زمینه تعاونی‌های مسکن و خانه‌های سازمانی انجام شده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: یکی از راهکار‌هایی که در مجلس دنبال شده، استفاده از اراضی و اماکن مازاد نیرو‌های مسلح و تغییر کاربری برخی مجموعه‌هایی است که دیگر کاربری قبلی خود را ندارند. در مقابل نیز می‌توان اراضی خارج از محدوده شهر‌ها را برای احداث پادگان یا مجموعه‌های مورد نیاز اختصاص داد.

نوین گفت: در شهر تبریز نیز این موضوع مطرح شد و موافقت وزیر راه و شهرسازی برای آن گرفته شده است تا در صورت طی مراحل قانونی، برخی اراضی برای تأمین مسکن نیرو‌های مسلح و تعاونی‌های مربوطه مورد استفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد: این موضوع در کمیسیون با حضور وزیر راه و شهرسازی مطرح شد و مقرر شد در مواردی که نیاز به تغییر کاربری وجود دارد، موضوع در کمیسیون ماده ۵ استان‌ها و در صورت بزرگ بودن اراضی، در شورای عالی شهرسازی بررسی شود.

عضو کمیسیون عمران مجلس یکی دیگر از ظرفیت‌ها را استفاده از تسهیلات بانکی عنوان کرد و گفت: طبق قانون، بخشی از تسهیلات بانکی به حوزه مسکن اختصاص دارد و نیرو‌های مسلح نیز مانند سایر مردم می‌توانند از این ظرفیت استفاده کنند. علاوه بر آن، تسهیلات دیگری نیز برای نیرو‌های مسلح در نظر گرفته شده است.

نوین درباره مولدسازی املاک نیرو‌های مسلح اظهار داشت: یکی دیگر از ظرفیت‌ها، استفاده از قانون مولدسازی است. نیرو‌های مسلح اراضی و املاکی دارند که ممکن است دیگر مورد نیاز نباشد؛ این املاک می‌تواند با طی مراحل قانونی به فروش برسد و منابع آن برای تأمین مسکن کارکنان اختصاص پیدا کند.

وی افزود: نمونه‌هایی از این موضوع در گذشته نیز اجرا شده است؛ برخی پادگان‌ها و مجموعه‌هایی که دیگر مورد نیاز نبودند تغییر کاربری داده شدند و از ظرفیت آنها برای تأمین مسکن استفاده شد.

عضو کمیسیون عمران مجلس همچنین بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: تجربه ورود بخش خصوصی به ساخت مسکن در برخی مجموعه‌ها باید بررسی شود. برای سایر نیرو‌های مسلح نیز می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد و فرماندهان باید با بخش خصوصی برای اجرای پروژه‌های مسکن به توافق برسند.

نوین خاطرنشان کرد: در مجموع، هم قانون و هم دولت ظرفیت‌هایی را برای مسکن نیرو‌های مسلح ایجاد کرده‌اند و منابع مناسبی نیز برای این حوزه در اختیار وزارت دفاع قرار گرفته است. اگر دولت در این زمینه لایحه‌ای ارائه کند، مجلس آمادگی دارد با جدیت آن را بررسی و تصویب کند تا دست‌کم دغدغه مسکن نیرو‌های مسلح کاهش پیدا کند.

۷۰ درصد پایانه‌های مورد نیاز برای واردات فعال شده است

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آسیب دیدن برخی زیرساخت‌های کشور در جریان جنگ ۴۰ روزه گفت: در جریان این جنگ، خطوط ریلی، راه‌ها، پل‌ها و برخی زیرساخت‌های عمرانی مورد هدف قرار گرفتند، اما اقدامات لازم برای ترمیم این آسیب‌ها با سرعت انجام شد.

عضو کمیسیون عمران مجلس درباره آمادگی وزارت راه و شهرسازی برای مواجهه با تهدیدات احتمالی آینده اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های امروز، موضوع پایانه‌های ورودی و خروجی کشور است. با توجه به محدودیت‌هایی که در مسیر‌های دریایی ایجاد شده، نمی‌توان تنها به بنادر جنوبی متکی بود.

نوین افزود: کشور سالانه حدود ۹۵ میلیون تن کالا نیاز دارد که حدود ۶۵ میلیون تن آن کالا‌های اساسی و حدود ۳۰ میلیون تن نیز مواد اولیه صنایع و سایر کالا‌های ضروری است؛ بنابراین باید مسیر‌های جایگزین برای تأمین این نیاز‌ها فعال باشند.

وی ادامه داد: از شمال‌غرب کشور و مرز بازرگان با ترکیه گرفته تا مرز رازی، آستارا، امیرآباد و مسیر‌های شرقی کشور از جمله مرز‌های پاکستان و افغانستان، ظرفیت‌هایی وجود دارد که باید مورد استفاده قرار گیرد. خطوط ریلی نیز با وجود ضعف‌هایی که دارد، همچنان می‌تواند در این زمینه نقش‌آفرین باشد.

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: تاکنون حدود ۷۰ درصد از نیاز‌های مربوط به این پایانه‌های جدید و قدیمی فعال شده است. در حال حاضر نیز روزانه حدود ۵۰۰ کامیون از مسیر بازرگان وارد کشور می‌شوند.

نوین با اشاره به مشکلات موجود در مرز ترکیه اظهار داشت: البته در برخی موارد از سوی ترکیه رفتار‌هایی انجام می‌شود که با مناسبات دوستانه دو کشور سازگار نیست و مشکلاتی برای تردد ایجاد می‌کند، اما در مجموع مسیر‌های زمینی فعال شده‌اند.

وی با اشاره به محدودیت‌های ایجادشده در حوزه حمل‌ونقل هوایی نیز گفت: تحریم و محدودیت در حمل‌ونقل هوایی نیز مشکلاتی ایجاد کرده است، به‌ویژه در حوزه دارو که بخشی از انتقال آن از طریق هواپیما انجام می‌شد و اکنون در تأمین برخی دارو‌های خاص با مشکلاتی مواجه هستیم.

مردم در شرایط سخت همراهی می‌کنند، اما نسبت به تبعیض گلایه دارند

عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه ایران از ظرفیت جغرافیایی گسترده‌ای برخوردار است، اظهار داشت: دشمن نمی‌تواند کشور را از طریق تحریم هم‌زمان زمینی، هوایی و دریایی از جریان تأمین نیاز‌های خود خارج کند. مردم ایران در شرایط سخت نیز همراهی می‌کنند و نمونه آن را در مدیریت مصرف برق مشاهده کردیم.

وی افزود: مردم با اجرای پویش‌های مختلف، مصرف برق خود را کاهش دادند و در فصل زمستان نیز می‌توان انتظار داشت در حوزه گاز همین همکاری را داشته باشند. در موضوع آب، بنزین و سایر حوزه‌ها نیز مردم در شرایط سخت همراهی کرده‌اند.

نوین با تأکید بر ضرورت صادقانه صحبت کردن با مردم گفت: مردم مشکلات زیادی دارند و این مشکلات فقط مالی نیست. به مردم اعتماد داشته باشیم. اطمینان دارم که کشور از این مرحله تاریخی عبور خواهد کرد.

شرایط جنگی نیازمند روحیه جهادی در مدیریت کشور است

نوین در پایان با اشاره به عملکرد دولت در تأمین نیاز‌های مردم در جریان جنگ‌های اخیر گفت: دولت در جریان جنگ ۱۲ روزه و پس از آن توانست در زمینه توزیع مواد غذایی مورد نیاز مردم تا حد زیادی آرامش ایجاد کند، اما اکنون باید شرایط جنگی را به شکل جدی‌تری در مدیریت کشور لمس کنیم.

وی افزود: در شرایط جنگی، روحیه جهادی لازم است؛ یعنی مدیر باید شب و روز نشناسد و برای حل مشکلات مردم تلاش کند. همان‌طور که شهید حاج قاسم سلیمانی تأکید داشت، می‌توان بسیاری از تهدید‌ها را به فرصت تبدیل کرد.

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به پیشرفت‌های دفاعی کشور گفت: شهید حسن طهرانی‌مقدم در شرایط سخت جنگی برای توسعه توان موشکی کشور تلاش کرد و امروز نتیجه آن تلاش‌ها را در قدرت موشکی کشور می‌بینیم. جوانان، نخبگان و کارآفرینان ایرانی نیز امروز با وجود همه مشکلات مشغول کار و تلاش هستند.

نوین خاطرنشان کرد: در کشور ظرفیت‌های بزرگی ایجاد شده است و حتی مجموعه‌های زیرزمینی بزرگی ساخته شده که شاید باور آن برای بسیاری دشوار باشد. این دستاورد‌ها حاصل تلاش افرادی است که در دوران دفاع مقدس و دوران بازسازی کشور فعالیت کردند.

وی با اشاره به تلاش و نقش فرماندهان و شهدای نیرو‌های مسلح گفت: افرادی مانند شهید طهرانی‌مقدم، شهید حاج‌زاده، شهید تنگسیری، شهید سلامی، شهید محمد باقری و دیگر فرماندهان و نخبگان نظامی، هر کدام در جای خود نقش مهمی در ایجاد این ظرفیت‌ها داشتند.

عضو کمیسیون عمران مجلس در پایان گفت: اگر مسئولان با روحیه جهادی برای مردم کار کنند، می‌توانیم برای جامعه آرامش ایجاد کنیم و از این مرحله سخت نیز عبور کنیم.

انتهای پیام/381

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار