ایران جزو ۱۲ کشور برتر دنیا در حوزه صنعت فضایی است

رییس سازمان فضایی ایران گفت: در دنیا حدود ۱۲ کشور در حوزه فضایی قابلت ساخت پرتاب‌گر و ماهواره، پرتاب و کنترل ماهواره در فضا و تحلیل داده‌ها را دارند که ایران یکی از این ۱۲ کشور برتر در این حوزه است.
کد خبر: ۸۶۹۲۶۹
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۵ - ۲۰:۲۲ - 11October 2026

به گزارش گروه سیاسی دفاع‌پرس، حسن سالاریه عصر یکشنبه در مراسم گرامیداشت هفته جهانی فضا در نیشابور افزود: طی ۲ سال گذشته در وزارت ارتباطات در زمینه بسیاری از شاخص‌های توسعه صنعت فضایی رکورد‌هایی ثبت شده که این فرایند شتاب می‌گیرد و در ماه‌های آینده رکورد‌های قبلی را هممی شکنیم.

4

وی اضافه کرد: حوزه فضایی با زندگی آینده گره خورده و باید در این عرصه سرمایه گذاری کرد چرا که آینده وابسته به توسعه این صنعت است.

رییس سازمان فضایی ایران ادامه داد: نقش انرژی در دنیا تعیین کننده است و اکنون محور جنگ‌ها و مسایل موجود در خاورمیانه موضوع انرژی است که در این مقوله استفاده از فضای ماورای جو یک برنامه جدی عملیاتی برای کشور‌های صاحب این صنعت است.

سالاریه گفت: در برنامه چند سال آتی بهره برداری و استفاده از منابع ماه عملیاتی می‌شود و باید سهم خود را در این حوزه به خصوص در صنعت هایتک به‌دست آوریم.

وی افزود: محوریت در صنعت فضایی، نیروی انسانی قوی است و با داشتن این نیرو می‌توان این صنعت را در دست گرفت.

وی تصریح کرد: دشمن در جنگ اخیر آسیب‌هایی به مراکز فضایی وارد کرد، اما صنعت فضایی در کشور ما کاملا بومی مبتنی بر دانش و نیروی انسانی داخلی است و بازسازی‌ها به سرعت انجام می‌شود.

سالاریه اضافه کرد: اکنون بیش از ۳۰ ماهواره با همکاری بخش‌های مختلف در کشور در حال ساخت است تعدادی هم در مجموعه فضایی کشور در دست ساخت است و برای توسعه این صنعت برنامه‌های متنوعی در دستور است.

 سازمان فضایی ایران گفت: خراسان رضوی نیز مستعد توسعه سریع صنعت فضایی است و تفاهم نامه‌ای در این خصوص هفته گذشته با استاندار خراسان رضوی امضا شد که خروجی آن شتاب دهی به توسعه سریع‌تر صنعت فضایی در استان در بخش‌های بالادست و پایین دست خواهد بود.

سالاریه افزود: در این راستا پروژه‌های عملی در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی، آب و معدن براساس ظرفیت داده‌های ماهواره‌ای و مجموعه‌های تحقیقاتی استان تعریف و این توسعه تسریع می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مجموعه افلاک نمای خیام از ظرفیت‌های خوب شهرستان نیشابور برای گردهمایی محققان و دانشمندان صنعت فضایی کشور و توسعه است که می‌تواند سرعت توسعه صنعت فضایی در استان را افزایش دهد.

انتهای پیام/955

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار