6 مطالبه رهبر معظم انقلاب از مجلس دهم

پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، با بیان 6 توقع و مطالبه رهبر معظم انقلاب از مجلس شورای اسلامی، سرمقاله سی و ششمین نشریه‌خط حزب‌الله را منتشر کرد.
کد خبر: ۸۶۹۷۴
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۶ - 11June 2016

6 مطالبه رهبر معظم انقلاب از مجلس دهم

به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، مجلس دهم به گفته ناظران، بیشترین تغییر را در ترکیب خود نسبت به دورههای گذشته مجلس داشته که البته از نظر رهبر انقلاب: «تهدید نیست، این فرصت است؛ اصلاً انتخابات و جابهجا شدنها، خود یک فرصت است؛ اینکه افراد تازهنَفَسی بیایند در میدان که عادت به مجلس نکرده باشند، یک عدّه هم از قبل هستند که اینها هم تجربههایشان را منتقل میکنند»(1395/03/16)

در ادامه این مطلب آمده است: یکشنبه (16 خرداد 95)،طبقه دوم حسینیه امام خمینی(ره) شاهد حضور نمایندگان دهمین دوره مجلس شورای اسلامی بود. حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار با تبیین جایگاه مجلس، توصیهها و توقعاتی را در حوزه قانونگذاری بیان کردهاند که میتواند همواره بهعنوان یک شاخص جهت سنجش عملکرد مجلس دهم مورد استفاده قرار گیرد.

بر اساس این گزارش 6 توقع و مطالبه رهبر انقلاب از مجلس دهم به شرح زیر است:

1- مجلس در راس امور قرار گیرد

«معنای رأس امور این نیست که در سلسلهمراتب اجرائی، مجلس نقشی دارد یا نمایندهی مجلس نقشی دارد... مجلس تعیینکنندهی مسیر است.» پس اگر مجلس راه را نشان میدهد، میتواند مانند یک تیغ دو لبه عمل کند و این اهمیت کار را بیشتر نمایان میکند: «اگر چنانچه مجلس بهدنبال رفاه مردم، عدالت اجتماعی، گشایش اقتصادی، بهدنبال پیشرفت علم، پیشرفت فنّاوری، بهدنبال عزّت ملّی و استقلال ملّت باشد، ریلگذاری او به سمت این هدفها خواهد بود؛ اگر مجلس مرعوب غرب باشد، مرعوب آمریکا باشد، دنبال حاکمیّت جریان اشرافیگری باشد، ریلگذاری او در این جهتها خواهد بود؛ کشور را بدبخت خواهند کرد. اهمّیّت مجلس اینها است.»(1394/11/28)

 

2- حقّتان را استیفاء کنید؛ مؤاخذه کنید

نکتهی دیگری که پیرامون آن در طی سالهای اخیر به کرات سخن گفته شده، نحوهی همکاری دولت و مجلس است که بهخوبی باید روشن شود. «من همیشه در طول سالهای متمادی در مجالس مختلف و دولتهای مختلف، همیشه مجلس را به همراهی با دولت و کمک به دولت تشویق کردهام؛ الان هم عقیدهام این است که مجلس بایستی به دولت کمک کند و راه را هموار کند برای اجرا؛ چون اجرا کار آسانی نیست، اجرا کار سختی است.»(1394/12/20) «امّا این همکاری بهمعنای گذشت از حقوق مجلس نیست؛ بایستی حقّتان را استیفاء کنید؛ تحقیق کنید، تفحّص کنید، مؤاخذه کنید که چرا نشد، چرا کم شد، چرا جور دیگر شد.»(1395/03/16)

 

3- اصول مجلس دهم برای قانونگذاری

بخش اصلی و عمدهی بیانات رهبر معظم انقلاب در این دیدار به چارچوبگذاری و بیان الزامات قانونگذاری اختصاص یافته است. توصیهها و مطالباتی که باید همواره مدنظر مجلس دهم باشد: «قانون بایستی با کیفیّت باشد؛ افزایش قانون، زیاد بودن قانون خیلی چنگی به دل نمیزند؛ باید قانون باکیفیّت باشد... یکی از چیزهایی که ما دچارش هستیم، مسئلهی تراکم قوانین است؛ اینقدر که در مسائل مختلف قانون داریم... از قوانینی که زمینهساز فساد است جلوگیری کنید... مراقب باشید قانونی که گذاشته میشود، ضدّ فساد باشد.»، «مصالح ملّی را مقدّم بداریم بر مسائل منطقهای.» و توصیهی آخر «در مورد برنامه ششم کوتاهی و اغماض و کم گذاشتن، هیچ جایز نیست؛ یعنی واقعاً باید برنامه را کامل و خوب و دقیق تمام بکنید.»(1395/03/16)

 

4- اولویتهای اقتصادی مجلس دهم

رهبر معظم انقلاب اولویت اجرایی کشور را مسئله اقتصاد میدانند و طبیعی است که در دیدار با نهاد مجلس، دربارهی اقتصاد کشور سخنها بسیار دارند: «دشمن اقتصاد را بهعنوان یک حربهای علیه ما بهکار گرفته، ما هم شاید یکخرده ناشیگری کردیم و نشان دادیم که از این حربه خیلی میترسیم و ناراحتیم... باید ما مسئلهی اقتصاد کشور را حل کنیم. البتّه اجرا به عهدهی دولت است... امّا شما در این زمینه میتوانید خیلی کمک کنید. تکیهی مهم باید روی مسئلهی رکود باشد، روی مسئلهی تولید داخلی باشد». وظیفهی مهم دیگری که مجلس باید در زمینه اقتصاد انجام دهد، پشتیبانی از دولت در زمینهی قاچاق است؛ چرا که «قاچاق، خنجری است که به پشت نظام وارد میشود.»(1395/03/16)

 

5-  وظیفه مجلس در برابر ولنگاری فرهنگی

اگرچه اقتصاد در بیانات رهبری همواره پررنگ است، ولی ایشان بارها بیان داشتهاند که اهمیت فرهنگ در بلندمدت در نظر ایشان از اقتصاد بالاتر است. «برادران عزیز، خواهران عزیز! در مسئلهی فرهنگ، بنده احساس یک ولنگاری میکنم؛ در دستگاههای فرهنگی -اعم از دستگاههای دولتی و غیر دولتی- یک نوع ولنگاری و بیاهتمامی در امر فرهنگ وجود دارد... وظیفهی ما تولید کالای فرهنگی مفید و جلوگیری از کالای فرهنگیِ مضر است. بنده در این زمینه احساس یک ولنگاریای میکنم؛ باید این را شماها در نظر داشته باشید و اهمّیّت بدهید.»(1395/03/16)

 

6-  این شاخصها را رعایت کنید تا انقلابی بمانید

علاوه بر این حضرت آیتالله خامنهای، شیوهی انقلابی را به مجلسیها یادآوری میکنند «مجلس شورای اسلامی یک نهاد انقلابی و برآمدهی از انقلاب است؛ باید انقلابی عمل کنید، باید انقلابی باشید و بمانید.»(1395/03/16) و چند نکته اساسی را برای حرکت سیاسی مجلس گوشزد میکنند. «دولت آمریکا برخوردش با جمهوری اسلامی بشدّت خصمانه است... خب چه کسی باید جواب اینها را بدهد؟... دشمن در عرصهی سیاسی روی عکسالعملها محاسبه میکند. اگر او یکچیزی گفت و شما ساکت شدید، یکجور حساب میکند... [امّا] اگر سرت را بالا گرفتی و جواب دادی، یکجور دیگر حساب میکند.»(1395/03/16)

نکتهای که ریشه در رفتار تاسف برانگیز برخی نمایندگان مجالس گذشته دارد و آنقدر برای ایشان مهم بوده که در پایان دیدار نیز مجددا بر روی آن تاکید میکند: «و مراقب باشید حرف شما و عمل شما به هدفهای آمریکا کمک نکند. ما گاهی در گذشته مواردی را داشتهایم که نمایندهی مجلس یک حرفی زده که این حرف، صددرصد در خدمت هدفهای رژیم صهیونیستی بوده.»(1395/03/16) و هشداری نیز در رابطه با حد و مرز به رخ کشیدن اختلافات میدهند تا چارچوبی دیگر برای حرکت انقلابی مجلس باشد: «بودن اختلافات اشکالی ندارد. اگر چنانچه این گُسلها فعّال شد، آنوقت زلزله به وجود میآید؛ سعی دشمن در فعال کردن این گُسلها است؛ حواستان باشد... اگر در مجلس تشنّج به وجود بیاید -همچنانکه در بعضی از دورهها داشتیم که تشنّج در مجلس به وجود میآمد- این تشنّج سرریز میشود روی ملّت، در داخل مردم تشنّج ایجاد میکند؛ ولو از لحاظ روانی. اگر در مجلس آرامش باشد، این آرامش سرریز پیدا میکند بر مردم و این آرامش خیلی مهم است.»(1395/03/16)

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار