بیرم: حزب‌الله به انباشت قدرت ادامه می‌دهد

وزیر سابق لبنانی گفت: مقاومت به تقویت جایگاه و انباشت نقاط قوت خود ادامه می‌دهد و دل بستن به فرسایش آن به جایی نمی‌رسد.
کد خبر: ۸۷۳۹۵۳
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۵ - ۱۸:۰۰ - 02November 2026

به گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع‌پرس، «مصطفی بیرم» وزیر سابق لبنانی در سخنانی، اظهار داشت: جهان در سایه منازعات بین‌المللی و به‌ویژه رقابت آمریکا و چین، شاهد تحولات راهبردی بزرگی است و ارزیابی کرد که آمریکا برای حفظ هژمونی و نفوذ خود تلاش می‌کند، اما با چالش‌های فزاینده‌ای در منطقه و جهان روبه‌روست.

مصطفی بیرم

بیرم طی سخنانی در روز شنبه اظهار داشت: تحولات اخیر، به‌ویژه موضع‌گیری ایران، محدودیت توان آمریکا در تحمیل اراده‌اش را آشکار ساخت و نشان داد که موازنه قوا دیگر مانند گذشته نیست.

وی با تأکید بر اینکه آنچه در جریان است، از وجود پروژه‌ای توسعه‌طلبانه با هدف قراردادن منطقه حکایت دارد که خطرات آن به یک کشور یا عرصه خاص محدود نمی‌شود، افزود: شهادت حضرت سید علی خامنه‌ای و تحولات همراه با آن، پرسش‌های اساسی پیرامون حقوق بین‌الملل و معیار‌های حاکم بر روابط میان کشور‌ها مطرح می‌کند.

اوضاع لبنان و تداوم تجاوزات صهیونیستی

بیرم تأکید کرد: دشمن اسرائیلی علی‌رغم توافق آتش‌بس در ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴، همچنان به تجاوزات و نقض حاکمیت خود ادامه می‌دهد و معتقد است که توافق چارچوب، جلوی تجاوز را نگرفت بلکه سرپوشی برای ادامه حملات اسرائیل فراهم کرد. وی خاطرنشان ساخت که مقاومت عامل خسارت دیدن لبنانی‌ها نبوده، بلکه اساسی‌ترین عنصر در صیانت از خاک کشور و بازپس‌گیری مناطق بوده است و اگر فداکاری‌های رزمندگان و پایداری اهالی نبود، بازگشت به روستا‌ها و شهرک‌ها محقق نمی‌شد.

بیرم یادآور شد: رویارویی تنها به لبنان محدود نمی‌شود، بلکه به غزه، یمن و آبراه‌های راهبردی از باب‌المندب گرفته تا تنگه هرمز و کانال سوئز امتداد می‌یابد.

وی افزود: این عرصه‌ها به بخشی از معادله‌ای منطقه‌ای و بین‌المللی بدل شده‌اند که بر منافع قدرت‌های بزرگ تأثیر می‌گذارد و این تحولات نشان می‌دهد که منطقه وارد مرحله تازه‌ای شده و تلاش‌ها برای به زانو درآوردن ملت‌های آن دیگر نتایج مورد انتظار واشنگتن و تل‌آویو را به بار نمی‌آورد.

بحران‌های انباشته رژیم صهیونیستی و افول روایت آمریکا

وی با اشاره به اینکه اسرائیل در سایه تحولات درون جامعه خود، استحقاق‌های انتخاباتی و ناتوانی در تحقق اهدافش در غزه با بحران‌های متراکم سیاسی، امنیتی و اجتماعی دست‌وپنجه نرم می‌کند، بر افول توان ایالات متحده در تحمیل روایت خود به افکار عمومی جهانی تأکید کرد و افزود: آگاهی فزاینده نسبت به ماهیت اقدامات اسرائیل به تضعیف روایتی که واشنگتن مدت‌ها برای ترویج آن تلاش می‌کرد، انجامیده است.

بیرم بر اهمیت ایجاد موضعی واحد میان جهان عرب و اسلام برای مقابله با تهدید‌های مشترک پافشاری کرد و امنیت کشور‌های منطقه را به یکدیگر پیوسته دانست؛ به‌طوری‌که رخداد‌های تهدیدکننده هر کشوری به سایر کشور‌ها نیز تسری می‌یابد. او تأکید کرد: مقاومت به تقویت جایگاه و انباشت نقاط قوت خود ادامه می‌دهد و دل بستن به فرسایش آن یا وادارسازی‌اش به تسلیم، به اهداف خود نخواهد رسید.

بیرم در پایان با اشاره به عملکرد دولت لبنان و پرونده‌های مطروحه از جمله پاره‌ای تصمیمات و اقدامات قضایی به‌ویژه پرونده مواد منفجره و نیز نقش‌آفرینی رئیس پارلمان «نبی بری» در رویکرد نسبت به مسائل ملی، تأکید کرد که لبنان هرگز تن به فشار‌ها و تجاوزات نخواهد داد و مسیر پایداری تا آزادی کامل لبنان و بازگشت عزت و کرامت آن ادامه خواهد یافت.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار