امام جمعه شیراز: هر کار قرآنی، کاری انقلابی است/ برای جلسات خانگی قرآن سخت‌گیری نکنیم

نماینده ولی‌فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز با تأکید بر جایگاه قرآن در انقلاب اسلامی، فعالیت‌های قرآنی را اقدامی انقلابی دانست و با اشاره به ظرفیت خانه‌های قرآنی در ترویج فرهنگ دینی گفت: جلسات قرآنی خانگی باید با استقبال از همه اقشار جامعه گسترش یابد.
کد خبر: ۸۷۵۵۱۸
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۵ - ۰۹:۳۳ - 07November 2026

به گزارش دفاع‌پرس از شیراز،«آیت‌الله لطف‌الله دژکام» نماینده ولی‌فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز در گردهمایی جان‌فدایان قرآنی که با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری، تولیت حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع)، در حرم مطهر حضرت احمدبن‌موسی الکاظم (ع) برگزار شد، اظهار داشت: در حرم سوم اهل‌بیت (ع) برای انجام کاری قرآنی گرد هم آمده‌ایم. قرآن، کتاب انقلاب اسلامی ماست و هر کار قرآنی، کاری انقلابی است.

نماینده ولی فقیه و امام جمعه

وی با اشاره به جایگاه قرآنی دو امامزاده مدفون در حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) افزود: هر دو امامزاده‌ای که در این حرم مطهر به زیارتشان مشرف می‌شویم، از چهره‌های قرآنی تاریخ اسلام هستند؛ آن هم در روزگاری که قرآن باید آیه‌به‌آیه با دست نوشته و میان مردم توزیع می‌شد.

آیت‌الله دژکام ادامه داد: نقل است که حضرت شاهچراغ (ع) هزار قرآن نوشته‌اند. حضرت سیدمیرمحمد (ع) نیز چهار سال در شیراز به‌صورت مخفیانه زندگی می‌کردند و پس از شهادت حضرت شاهچراغ (ع)، ایشان نیز به‌نوعی پنهان شدند و در این چهار سال، زندگی‌شان با کتابت قرآن می‌گذشت؛ مؤمنان هدایایی می‌دادند تا ایشان برایشان قرآن بنویسند.

امام جمعه شیراز با بیان اینکه هر دو امامزاده مدفون در این حرم از عالمان و خادمان قرآن بوده‌اند، به روایتی درباره فرصت‌الدوله، از سادات حسینی مشهور استان فارس، اشاره کرد و گفت: فرصت‌الدوله نقل می‌کند که در عالم رؤیا حضرت سیدمیرمحمد (ع) را در حال نوشتن قرآن دیدم. ایشان به من فرمودند: «فرصت‌الدوله، تصویر مرا بکش.» نورانیت حضرت مرا فراگرفت. پس از بیدار شدن دیگر نتوانستم بخوابم؛ بنابراین بساط نقاشی را پهن کردم و تصویر ایشان را کشیدم. بر اساس بررسی‌ها، این نقاشی در موزه لندن نگهداری می‌شود، اما از روی آن عکس‌برداری شده و تصاویر آن در کتابخانه حرم موجود است.

وی در ادامه با اشاره به مطالب مطرح‌شده درباره تبیین نیاز‌ها و ظرفیت‌های فضا‌های انقلابی از سوی تولیت حرم مطهر شاهچراغ (ع) گفت: در کتاب‌های حدیث ما بابی درباره خانه‌هایی وجود دارد که در آنها قرآن خوانده می‌شود و بحمد الهی چنین نهضتی در فارس راه افتاده است.

نماینده ولی‌فقیه در استان فارس با اشاره به روایتی در کتاب شریف کافی از امام جعفر صادق (ع) به نقل از امیرالمؤمنین علی (ع) اظهار کرد: امیرالمؤمنین (ع)، که قرآن ناطق است، درباره خانه‌ای که در آن قرآن خوانده و خدای متعال یاد می‌شود، فرموده‌اند: «الْبَیْتُ الَّذِی یُقْرَأُ فِیهِ الْقُرْآنُ وَیُذْکَرُ اللَّهُ عَزَّ وَجَلَّ فِیهِ، تَکْثُرُ بَرَکَتُهُ، وَتَحْضُرُهُ الْمَلَائِکَةُ، وَتَهْجُرُهُ الشَّیَاطِینُ، وَیُضِیءُ لِأَهْلِ السَّمَاءِ کَمَا تُضِیءُ الْکَوَاکِبُ لِأَهْلِ الْأَرْضِ.»

آیت‌الله دژکام با اشاره به رسم قدیمی ورود قرآن به خانه تازه‌عروس پیش از سایر وسایل جهیزیه گفت: این رسم قدیمی را پیش‌تر در برخی مجالس گفته‌ام و باز هم می‌گویم که در گذشته، هنگامی که جهیزیه عروس را به خانه می‌بردند، قرآن را پیش از دیگر وسایل وارد خانه تازه‌عروس می‌کردند. این روایت نیز بر اهمیت چنین رسمی تأکید می‌کند و اگر عروس و داماد بخواهند سعادتمند شوند، باید زیر سایه قرآن زندگی کنند. این رسم یادآور آن است که هر خانه‌ای باید خانه‌ای قرآنی باشد.

امام جمعه شیراز با بیان اینکه فعالیت خانه‌های قرآنی در شیراز کاری نمونه در سطح کشور است، گفت: اعلام شد که هشت هزار خانه قرآنی داریم، اما من می‌گویم تعداد خانه‌های قرآنی استان باید به‌اندازه کل خانه‌های استان باشد. ظرفیت گسترش این کار بسیار زیاد است؛ ازاین‌رو، به این موضوع عنایت ویژه داشته باشید، چراکه زمینه و ظرفیت آن فراهم است.

وی در تشریح آثار برگزاری جلسات قرآنی در منازل به بخش‌های مختلف روایت امیرالمؤمنین (ع) اشاره کرد و گفت: نخستین اثر خانه‌ای که در آن قرآن خوانده می‌شود، این است که «تَکْثُرُ بَرَکَتُهُ»؛ یعنی برکت آن خانه افزایش می‌یابد. می‌بینیم که گاهی پول بیشتری وارد بعضی خانه‌ها می‌شود، اما آن خانه‌ها برکت ندارند. پول به‌تنهایی برکت نمی‌آورد؛ این قرآن است که برکت می‌آورد. پس باید قدر برکت قرآن کریم را بدانیم.

نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: دومین اثر این است که «تَحْضُرُهُ الْمَلَائِکَةُ»؛ یعنی در خانه‌ای که قرآن خوانده می‌شود، فرشتگان حضور می‌یابند. سومین اثر نیز «وَتَهْجُرُهُ الشَّیَاطِینُ» است؛ به این معنا که شیاطین از خانه‌ای که در آن قرآن خوانده می‌شود دور می‌شوند و فرزندان در چنین خانه‌ای آرامش روحی بیشتری دارند.

نماینده ولی‌فقیه در استان فارس با اشاره به بخش پایانی این روایت بیان کرد: «وَیُضِیءُ لِأَهْلِ السَّمَاءِ کَمَا تُضِیءُ الْکَوَاکِبُ لِأَهْلِ الْأَرْضِ»؛ یعنی خانه‌ای که در آن جلسه قرآن برگزار می‌کنید و قرآن می‌خوانید، برای اهل آسمان همچون ستاره‌ای می‌درخشد. در مقابل، اگر در خانه قرآن خوانده نشود، برکت آن کاهش می‌یابد و فرشتگان در آن حضور نمی‌یابند.

آیت‌الله دژکام با بیان اینکه این حدیث را برای توجه دادن به بزرگی فعالیت خانواده‌های قرآنی نقل کرده است، اظهار کرد: این کاری که انجام می‌دهید، کاری بزرگ است که همه ائمه اطهار (ع) آن را ستوده‌اند.

وی با اشاره به ایام فاطمیه و سالروز شهادت حضرت زهرا (س) افزود: باید به یاد داشته باشیم که استان فارس به روضه‌های خانگی نیز شهرت داشته است. به تعبیر یکی از استادان ما، همین روضه‌ها بود که توانست بساط شاه را جمع کند. همین خانه‌های قرآنی شما نیز می‌تواند در برابر آمریکا و اسرائیل اثرگذار باشد. مطمئن باشید و با اراده‌ای استوار این مسیر را ادامه دهید.

امام جمعه شیراز با تأکید بر ضرورت پرهیز از سخت‌گیری در برگزاری جلسات قرآنی خانگی گفت: نیازی به سخت‌گیری نیست؛ جلسات قرآنی خانگی را ادامه دهید و از همه، با هر درجه‌ای از تدین، استقبال کنید.

وی ادامه داد: از امام راحل پرسیدند برخی از بستگان ما انقلابی نیستند؛ با آنها چه کنیم؟ ایشان فرمودند: «صله‌رحم واجب است» انسان وقتی به جمع می‌آید، تغییر می‌کند.

آیت‌الله دژکام در پایان با تأکید بر استفاده صحیح از ظرفیت جلسات قرآنی خانگی گفت: از این ظرفیت خوب به‌درستی استفاده کنید و امیدواریم همه شما زمینه‌ساز گسترش خانه‌های قرآنی باشید.

انتهای پیام /

 
نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار