گروه‌های فلسطینی: اشغالگران و «شورای صلح» مسئول فاجعه انسانی غزه در آستانه زمستان هستند

گروه‌ها و جریان‌های فلسطینی در بیانیه‌ای مشترک، رژیم اشغالگر و شورای موسوم به صلح را مسئول مستقیم و کامل تشدید فاجعه انسانی در نوار غزه دانستند.
کد خبر: ۸۷۵۸۲۵
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۵ - ۲۲:۱۰ - 07November 2026

به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، گروه‌ها و جریان‌های فلسطینی در بیانیه‌ای مشترک، رژیم اشغالگر و شورای موسوم به صلح را مسئول مستقیم و کامل تشدید فاجعه انسانی در نوار غزه دانستند و درباره وخامت شرایط آوارگان در پی آغاز بارندگی‌ها و سرمای زمستان هشدار دادند. 

نوار غزه

در این بیانیه مشترک گروه‌های فلسطینی که عصر امروز شنبه منتشر شده، آمده است بیش از دو میلیون فلسطینی همچنان با پیامد‌های جنگ نسل‌کشی، ویرانی و محاصره روبه‌رو هستند و بارندگی و سرمای هوا، صد‌ها هزار آواره را در چادر‌هایی که در آب و گل‌ولای فرورفته‌اند، بدون سرپناه امن، وسایل گرمایشی و ابتدایی‌ترین امکانات زندگی رها کرده است.

امضاکنندگان بیانیه با اشاره به نخستین سامانه بارشی زمستانی اعلام کردند که شرایط دشوار ماه‌های آینده غزه از هم‌اکنون آشکار شده است؛ خانواده‌ها باقی‌مانده پتو‌ها و وسایل خود را از دست می‌دهند و کودکان، زنان، سالمندان و بیماران پس از تخریب خانه‌ها، زیرساخت‌ها و مراکز خدماتی به دست اشغالگران، در فضای باز با سرما و بارندگی مواجه‌اند. این در حالی است که به گفته گروه‌های فلسطینی، اشغالگران همچنان مانع ورود کانکس‌ها، تجهیزات امدادی و اسکان، امکانات دفاع مدنی و مصالح بازسازی می‌شوند.

این گروه‌ها همچنین شورای موسوم به صلح و نیکولای ملادینوف، نماینده و رئیس آن، را به فراهم کردن پوشش برای اشغالگران و چشم‌پوشی از جنایت‌ها و نقض توافق‌ها متهم کردند و گفتند این رویکرد، اشغالگران را به شانه خالی کردن از تعهداتشان تشویق کرده و رنج مردم فلسطین را افزایش داده است.

در ادامه بیانیه از شورای صلح خواسته شده است مسئولیت‌های خود را برعهده بگیرد و برای وادار کردن اشغالگران به توقف نقض تعهدات و اجرای توافق‌ها، اقدامات جدی انجام دهد. گروه‌های فلسطینی همچنین از کمیته ملی خواستند فوراً به نوار غزه سفر کند و مأموریت‌های خود را آغاز کند تا در التیام زخم‌های مردم، تقویت پایداری آنان و اداره امور روزمره زندگی در این منطقه مشارکت داشته باشد.

امضاکنندگان بیانیه از میانجی‌ها و کشور‌های ضامن نیز خواستند نقش فعال‌تر و مؤثرتری ایفا کنند و برای اجرای کامل پروتکل انسانی فشار بیاورند. بر اساس این درخواست، باید روزانه دست‌کم ۶۰۰ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه، تجهیزات اسکان و گرمایش، کانکس، امکانات دفاع مدنی و مصالح موردنیاز برای ترمیم زیرساخت‌ها وارد نوار غزه شود.

گروه‌ها و جریان‌های فلسطینی همچنین از جامعه جهانی خواستند اشغالگران را به اجرای تدابیر موقت صادرشده از سوی دیوان بین‌المللی دادگستری و پایبندی به تعهداتشان بر اساس توافق آتش‌بس و قطعنامه ۲۸۰۳ شورای امنیت سازمان ملل متحد ملزم کند.

آنان هشدار دادند که ادامه سکوت و خودداری از پاسخگو کردن اشغالگران، زمینه‌ساز نقض‌های بیشتر و افزایش خطر برای جان غیرنظامیان خواهد بود.

در پایان بیانیه تأکید شده است که غزه روز‌های دشواری را پیش رو دارد و هرگونه تأخیر در ورود نیاز‌های اساسی، تجهیزات اسکان و مصالح بازسازی، صد‌ها هزار خانواده را در برابر سرما، بارندگی و بیماری بی‌پناه می‌گذارد.

گروه‌های فلسطینی خواستار اقدامی فوری برای تأمین امنیت، سرپناه، دارو و غذا و حفاظت از حق مردم فلسطین برای زندگی با کرامت شدند و تأکید کردند همه طرف‌هایی که توان مداخله دارند باید پیش از گسترش بیشتر فاجعه، مسئولیت خود را برعهده بگیرند.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار