به گزارش گروه سایر رسانههای دفاع پرس، روحالله رشیدی کارگردان، چهره فرهنگی و مستندساز که برای یکی از فیلمهای مستندش به نام «دادخواست» به شعری انقلابی با عنوان «آمریکا آمریکا» پرداخته است، درباره این فیلم مستند گفت: سرودهای بعد از انقلاب و همچنین ترانههایی که در ارتباط با خود انقلاب اسلامی گفته شده، همواره مورد توجه قرار گرفته است. موسیقی در فرهنگ ما مخصوصاً بعد از انقلاب نقاط درخشانی داشته است. در مسیر تدوین تاریخ شفاهی به اسفندیار قرهباغی رسیدیم که همشهری ما در تبریز بود. خاطرات وی را به تصویر کشیدیم؛ چرا که در بخشی از این خاطرات قابلیت تصویری شدن آن به شدت وجود داشت. در نهایت به دلیل ویژه بودن این ترانه احساس کردیم میتوانیم در موردش مستند قابل توجهی بسازیم.
وی در ادامه صحبتهایش گفت: یکی از نکات مثبت ساخت «دادخواست» این است که عوامل تولید سرود «آمریکا آمریکا» در قید حیات بودند و توانستند ما را در ساخت این مستند یاری کنند. استاد حمید سبزواری نیز در آن زمان توانست در این مستند حضور پیدا کند. آقای میرزمانی که در تنظیم این آهنگ را بر عهده داشت هم در این مستند صحبتهای خوبی را انجام داده است. احساس ما بر این بود که با ساخت چنین فیلمی میتوانیم در معرفی بخشی از میراث فرهنگی انقلاب اسلامی سهمی داشته باشیم.
کارگردان مستند «دادخواست» با اشاره به زمان این مستند نزدیک به 30 دقیقه است گفت: مراحل پایانی مستند «آمریکا آمریکا» در سال 94 نهایی شد و در برخی از محافل هنری و دانشجویی نیز به نمایش درآمد. عمده فیلمبرداری ما در تهران انجام شد و تنها فیلمبرداری بخشی از آن در تبریز صورت گرفت. در مجموع 45 روز کاری فیلمبرداری داشتیم و یک ماه تدوین فیلم و سایر مباحث تحقیقاتی و ارتباطگیری با دیگر افراد لازم که در مسیر ساخت این مستند نقش داشتند زمان برد. باید به خوبی تحقیق و پژوهش میکردیم چرا که قرار بود در مورد یک اتفاق تاریخی فیلم بسازیم و نباید دچار تناقض و تحریف میشدیم.
این مستندساز با تأکید بر اینکه در ساخت چنین آثاری باید با اطمینان و یقین کامل در مورد مباحث مطرح شده صحبت کرد، گفت: در سال 1359 وقتی با آمریکا قطع رابطه کردیم، این سرود به سفارش سیداحمد خمینی ساخته شد جمعی که سرود شهید مطهری را ساخته بودند خدمت حضرت امام خمینی(ره) میروند و این سرود نیز مورد تفقد ایشان قرار میگیرد بعد از اتمام آن جلسه سیداحمد خمینی پیشنهاد میدهد که آیا میشود مضامین ضد آمریکایی و استکباری و همچنین پیامهای امام تبدیل به یک اثر موسیقایی شود که مرحوم سبزواری اعلام آمادگی میکند و در عرض 48 ساعت از سرودن شعر تا اجرایش طول میکشد که سریع در رسانهها منتشر میشود و به واسطه شهید حداد عادل موسیقی به دست حضرت امام میرسد که در نهایت سیداحمد خمینی تماس میگیرد و اطلاع میدهد که امام این موسیقی را شنیده و دوست داشته است.