به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، کمتر از یک ماه است دهمین دوره مجلس شورای اسلامی آغاز به کار کرده تا قانونگذارانی که برای دهمین بار پس از تشکیل انقلاب اسلامی به خانه ملت راه می یابند به بررسی مسائل کلان کشور بپردازند و برای رفع و حل آن اقدامات قانونی و مسیر و راه مناسب را برای دستگاه های اجرای ترسیم کنند.
بیشترین فرصت ماه اول مجلس صرف برگزاری انتخابات هیأت رئیسه، شعب تشکیل شده و کار جایابی نمایندگان مجلس در کمیسیونهای تخصصی می شود که باید برای 13 کمیسیون تخصصی آموزش و تحقیقات، اجتماعی، اقتصادی، امنیت ملی و سیاست خارجی، انرژی، برنامه، بودجه و محاسبات، بهداشت و درمان، شوراها و امور داخلی کشور، صنایع و معادن، عمران، فرهنگی، قضایی و حقوقی و کشاورزی، آب و منابع طبیعی انتخاب شوند.
امروز و با گذشته حدود یک ماه از آغاز به کار مجلس اعضای 9 کمیسیون تخصصی و 2 کمیسیون خاص مجلس شورای اسلامی تاکنون تعیین تکلیف شدند اما هنوز تکلیف کمیسیونفرهنگی مشخص نشده است.
حضور نمایندگان در کمیسیون فرهنگی به نحوی مدیریت فرهنگی محسوب می شود که لازمه آن حضور، داشتن تخصص در عرصه فرهنگ، تعهد، تجربه فرهنگی، داشتن نگاه خلاق و انگیزه است. اتفاقات اخیر مجلس شورای اسلامی مبین این مسئله بود که نمایندگان محترم مردم هنوز به تاثیرگذاری و اهمیت فرهنگ واقف نشده اند. تذکرات مقام عظمای ولایت درباره اهمیت فرهنگ در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ایشان روشن و شفاف به اهیمت این مسئله می پرداخت که نمایندگان از آن چشم پوشی کردند.
حضرت آیتالله خامنهای در جلسه دیدار رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ایشان به موضوع فرهنگ بهعنوان یکی دیگر از اولویتهای کاری مجلس دهم اشاره کردند و بیان کردند: مسئلهی اقتصاد، اولویت فوری و کنونی کشور است اما فرهنگ در بلندمدت از اقتصاد نیز مهمتر است.
ایشان افزودند: در موضوع فرهنگ نوعی ولنگاری و بیاهتمامی در دستگاههای فرهنگی به چشم میخورد، زیرا در تولید کالای فرهنگی مفید و جلوگیری از تولید کالای فرهنگی مضرّ، کوتاهیهایی انجام میشود.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: در برخی مواقع تأکیدهایی که بر پرهیز از استفادهی کالاهای مضرّ غیرفرهنگی همچون برخی مواد غذایی میشود، بیشتر از هشدار دربارهی کالاهای فرهنگی مضرّ است، درحالیکه تأثیرات سوء این کالاها بر مردم خطرناکتر و گستردهتر است.
ایشان خاطرنشان کردند: برخی مواقع در مقابل تولید یا ورود کالاهای فرهنگی مضر، موضعگیری و اقدامی نمیشود، زیرا این ترس وجود دارد که متهم به جلوگیری از جریان آزاد اطلاعات شوند.
سوال اساسی درباره بی توجهی نمایندگان مردم در مجلس این گونه مطرح می شود: آیا نمایندگان متوجه خطرات بی توجهی به مسئله فرهنگ نیستند؟ اساساً مجلس می خواهد تکمیل کننده پازل ولنگاری فرهنگی باشد، تصمیمات فرهنگی به کجا خواهد رسید؟ اولویت های کشور چیست؟