نقش و اهمیت رسانه در بیداری اسلامی؛

الکوثر، تحلیلگر جنبه‌های نظری انقلاب‌ها و بیداری‌ اسلامی

در حوزه دین و اندیشه و نظر، سوالات زیادی در کشورهای میزبان بیداری اسلامی وجود دارد که شبکه جهانی الکوثر موظف به پاسخ دادن به آنهاست.
کد خبر: ۸۸۰۰
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۲ - ۰۷:۵۵ - 01January 2014

الکوثر، تحلیلگر جنبه‌های نظری انقلاب‌ها و بیداری‌ اسلامی

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، تحولات جهان عرب در طول چند سال اخیر بستری متفاوت از چالشها و تغییرات در رفتاری سیاسی و اجتماعی منطقه را به همراه داشت. این انقلابها که از تونس آغاز شد و در برخی کشورها مانند بحرین همچنان ادامه دارد، ساختارهای منطقهای در حوزههای مختلف را دچار تغییر کرد.

نقش رسانهها در این تحولات چشمگیر بوده است تا جایی که تغییرات صورت گرفته در این کشورها به ویژه تونس و مصر مدیون عملکرد رسانههاست.

در حوزه مسائل فرهنگی قطعا یکی از حساسترین عرصهها حوزههای رسانه است. رسانه ملی به عنوان بزرگترین و تاثیرگذارترین رسانه داخلی میتواند نقش یک رسانهٔ الگو، هم از نظر فرهنگی و هم سیاسی را برای سایر کشورها ایفا نماید. در عرصههای فرهنگی به ویژه در حوزههای رسانهای و اینکه رسانه ملی قطعا قابلیت مرجع شدن و یا الگو شدن در بین ملتهای به پا خواستهٔ منطقه را دارد، همچنین لزوم سرمایه گذاری برای تولید محتوای سالم و متناسب با فرهنگ اسلامی و دینی مردم منطقه برای غلبه بر سلطهٔ فرهنگی و رسانهای غرب بر منطقه، بسیار مهم و تاثیر گذار است. البته این هدف از چند سال پیش دنبال شده است و راه اندازی کانالهایی همچون العالم و الکوثر و سحر و.... و یا تولیدات سریالی همچون داستان یوسف پیامبر یا مختارنامه و... از این دست هستند اما همچنان جای پیشرفت و افزایش دامنهٔ فعالیتها را دارد.

شبکه الکوثر

پیشینه شبکه جهانی الکوثر به پیروزی انقلاب اسلامی ایران برمی گردد. جمهوری اسلامی ایران با هدف حضور در عرصههای بین المللی و تحت پوشش قرار دادن جهان عرب ضرورت تاسیس یک شبکه عربی زبان را احساس نمود. در آغاز الکوثر با نام سیمای عربی یک ساعت و نیم پخش داشت. در سال ۱۳۸۴ الکوثر به عنوان یک شبکه ماهوارهای مستقل و با ۱۴ ساعت پخش کار خود را ادامه داد. الکوثر در سال ۱۳۸۹ و با آغاز ماه مبارک رمضان، ۲۴ ساعته شد. ظهور تدریجی نزدیک به ۸۰۰ شبکه عربی و از طرفی حجم گسترده مخاطبان شیعی و افزایش انتظارات آنان که تنها به ایران اسلامی چشم دوختهاند، الکوثر را بر آن داشت که روز به روز به محتوای برنامهها و نیز ساعات پخش خود بیافزاید.

شبکه الکوثر در حال حاضر به عنوان شبکه معارف اهل بیت(ع) با ۲۴ ساعت پخش برنامه در شبانه روز فعالیت میکند.

شبکه الکوثر و بیداری اسلامی

شبکه الکوثر در بررسی انقلابهای عربی و موج بیداری اسلامی اقدام به تولید وپخش برنامهای تحت عنوان "عصر الثورات" کرده است. این برنامه در ۲۶ قسمت ۵۰ دقیقهای در استودیوی بیروت شبکه الکوثر تهیه شده و طی آن سعی شده تا تمام جوانب بیداری اسلامی و انقلابهای عربی و عوامل موثر در ایجاد آن را در کشورهای منطقه مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. مواردی همچون نقش علمای دین، نقش جوانان، نقش زنان، نقش رسانهها و اینترنت، نقش مساجد و… در شکلگیری انقلابهای اخیر از جمله مواردی است که در برنامه عصر الثورات مورد بررسی قرار میگیرد. علاوه بر آن مرور و نقد اشکالاتی مانند فتاوای افراطی، تشویه دین، فتنه انگیزی مذهبی و... نیز در دستور کار این برنامه قرار دارد و با استفاده از نظرات بیش از۸۰ شخصیت فرهنگی و سیاسی جهان عرب، مفاهیمی چون حکومت اسلامی، اسلام اصیل محمدی، تعامل دین و سیاست و اصل وحدت اسلامی به بینندگان ارائه میشود.

شبکه جهانی الکوثر از ابتدای شکل گیری نهضت بیداری اسلامی با این انقلابها همراه بوده و برنامههای مختلفی را در این خصوص و در قالبهای مستند، میزگرد، کلیپ و… تهیه و پخش کرده است.

به گفته "علی خندقآبادی" مدیر شبکه الکوثر، این شبکه جنبههای نظری انقلابها و بیداری اسلامی را مورد تحلیل قرار میدهد. بنا به گفته وی اگر بنا به تحلیل تحلیلگران، بیدرای اسلامی ملهم از انقلاب اسلامی ایران بوده است پس شبکه الکوثر میتواند نظریات حکومتی ایران را در این انقلابها بسط دهد، چرا که در حوزه دین و اندیشه و نظر، سوالات زیادی در کشورهای میزبان بیداری اسلامی وجود دارد که شبکه جهانی الکوثر موظف به پاسخ دادن به آنهاست.

علی دارابی معاون سیمای رسانه ملی جمهوری اسلامی در حاشیه آغاز تصویربرداری مجموعه تلویزیونی "معراجیها" در خصوص راهاندازی شبکههای جدید صداوسیما گفت: "طرح مطالعاتی تاسیس و راهاندازی ۱۰ شبکه انجام شده است که یکی از مهمترین آنها شبکه "کوثر" است که با رویکرد دفاع مقدس و بیداری اسلامی راهاندازی شده و از پاییز کار خود را به طور آزمایشی آغاز میکند."

و در پایان...

راهاندازی شبکههای برونمرزی همچون الکوثر از سوی جمهوری اسلامی ایران در پرتوی شبکه ارتباطات و شتاب مبادله اطلاعات و اخبار در سطح جهان در دنیایی به شدت رسانهای انجام شده است. جبهه رسانههای انقلاب در تحولات منطقه میتواند موثر واقع شود از این رو، همه رسانههای گروهی باید برای خودشان در بیداری اسلامی رسالت قائل باشند و برای رساندن پیام به مخاطبین به ویژه مخاطبین اقصی نقاط جهان امکانات مهیا کنند.

شبکه الکوثر به عنوان رسانه دولتی متعلق به جمهوری اسلامی ایران، با استفاده از ظرفیتهای خود در این عرصه وارد شد و دیدگاه و نگرش متفاوت مبتنی بر حضور روح اسلام و اسلام گرایی، استبداد ستیزی، مخالفت با رژیم صهیونیستی را با مخاطبان در سراسر جهان در میان گذاشت.

نظر شما
پربیننده ها