به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، در حالیکه این روزها شاهد نفوذ حملات تروریستی داعش به قلب اروپا و آمریکا هستیم، کشور بزرگ ایران بهعنوان «جزیره ثبات و امنیت» در میان دریایی متلاطم از خون جنگ و تروریسم و ناامنی در منطقه همچنان میدرخشد و قدرت برتر منطقهای و بلکه جهانی خود را تبدیل به خاری در چشم دشمنان غربی کردهاست.
شاید چند سال پیش از این، کمتر کسی تصور میکرد که داعش بتواند در کشورهای اروپایی عملیات تروریستی انجام دهد، اما اکنون مشاهده میکنیم که این گروه تروریستی توانسته در دل اروپا که از پیشرفتهترین سرویسهای جاسوسی و اطلاعاتی برخوردار است، آتشی روشن کند که تمام جهان را تحت تاثیر خود قرار دهد و این در حالی است که این تروریستها با داشتن چنین نیروهایی هنوز نتوانستهاند، خدشهای به امنیت جمهوری اسلامی ایران در همسایگی خود وارد کنند.
کشورهای معاند ایران پس از شکستهای مکرر در برابر ایران، از تحمیل 8 سال جنگ نابرابر گرفته تا اقدام به جنگ نرم و دمیدن در آتش فتنه و آشوب در سال 88، تلاش میکنند با کشاندن جنگهای نیابتی به مرزهای ایران و انتقال عناصر تروریستی، در کشورمان آشوب جدیدی به پا کنند تا بتوانند از این طریق به اهداف شوم خود جامه عمل بپوشانند.
این تلاشها اخیرا به جایی رسیده که بر اساس گزارش منابع امنیتی مطلع در آمریکا و برخی از کشورهای منطقه، گروههای مخالف نظام ایران را تهدید میکنند که اگر در داخل ایران عملیات تروریستی انجام ندهند کمکهای خود به آنها را قطع خواهند کرد.
اما ظاهرا این شکستهای مکرر هنوز نتوانسته معاندین سرسخت ایران را از خواب غفلت بیدار کند. چه اینکه این بار نیز با ورود به موقع نیروهای ورزیده و همیشه بیدار امنیتی و اطلاعاتی ایران، توطئه تروریستی آنها در اولین مراحل خود کشف و در نطفه خفه شد.
دستگاه امنیتی کشورمان دوشنبه (31 خرداد) در اطلاعیهای از خنثیسازی یکی از بزرگترین توطئههای تروریستی گروههای تکفیری وهابی که قصد بمبگذاری در نقاط متعددی از کشورمان را داشتند، خبر داد.
باید به این نکته توجه کرد که در ایدئولوژی تروریستهای داعش، ایران و شیعه مهمترین دشمن محسوب میشوند و این یعنی اینکه اولین و مهمترین هدف آنها نابودی و ناامن کردن ایران است؛ اما وجود دژ مستحکم اطلاعاتی ایران باعث شده است تا این گروه تروریستی موفق به انجام هیچگونه عملیاتی در کشورمان نشود.
همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر دیروز (شنبه) در دیدار جمعی از خانوادههای شهدا طراحی گروههای تروریستی تکفیری همچون داعش را نمونهای از این شیوههای خشن برای مقابله با نظام اسلامی دانستند و گفتند: "هدف اصلی از راهاندازی گروههای تروریستی تکفیری و اقدامات آنها در عراق و سوریه حمله به ایران بود؛ اما قدرت نظام جمهوری اسلامی موجب شد آنها در همان عراق و سوریه زمینگیر شوند."
ایران از لحاظ جغرافیایی در دسترس گروههای تروریستی است. بحرانهای عراق، افغانستان، سوریه و پاکستان میتوانستند ایران را خیلی سریع به کشوری ناامن تبدیل کنند. کما اینکه همسایه شمالی آنان ترکیه را در منطق مرزی به شدت درگیر کرد. اما حضور پر قدرت و هوشیارانه اطلاعاتی و امنیتی ایران در منطقه بهویژه در برخورد با داعش باعث شده است که امروز ایران با ثباتترین و امنترین کشور منطقه باشد.
جامعه اطلاعاتی و نهادهای نظامی کشورمان توانستند به موقع خطر تروریستی که تهدیدی بالقوه برای ثبات کشورمان به شمار میرفت، را تشخیص دهند و پیش از آنکه داعش ظهور و بروزی با این وسعت داشته باشد و مرزهایش تا عمق خاک عراق گسترانیده شود، همکاری امنیتی ایران با سوریه به سرعت گسترده شده بود.
پس از گسترش و تقویت این همکاری امنیتی، تروریستهایی که حساسترین نهادهای سوریه را در دمشق هدف قرار داده بودند، با حضور مستشاری مؤثر ایران و حزبالله لبنان به سرعت عقب رانده شدند و حافظان ایران به جای آنکه در خانه دفاع کنند، مرزهای تهدید را صدها کیلومتر دورتر از مرزهای جغرافیایی ایران قرار دادند و همین رویکرد را نیز در عراق با بسیج نیروهای مردمی عراق در پیش گرفتند و نشان دادند که دفاع از دین اسلام و آرمانهای انقلاب اسلامی محدود به مرزهای جغرافیایی نمیشود.
در واقع متولیان امنیت ملی کشورمان با تکیه بر بازوهای اطلاعاتی و نظامی، نهتنها زودتر تهدید تازه امنیت ملی برای ایران را که ابتدا سراغ کشورهای همسو با ایران در منطقه رفته بود، شناسایی کردند، بلکه علاوه بر شناخت بهموقع آن، واکنشی به وسعت این تهدید را در دستور کار قرار دادند.
هرچند این واکنش در آغاز حتی برای برخی روشنفکران کشورمان و اشخاص فاقد توانمندی تحلیل عمق استراتژیک ایران و ناآشنا به نسبت میان فضای امنیتی ایران و فضای امنیتی منطقه قابل هضم نبود، زمانی که داعش و سایر گروههای تروریستی با جنایتهای بیسابقهشان نمود عینیتری یافتند، اهمیت نقشآفرینی سریع و وسیع ایران در قبال تروریسم مشخص و ارزش این موقعیتشناسی در برخورد با این تهدید عیان شد.
البته شناسایی زودهنگام بحران و ابعادش، نیمی از استراتژی امنیتی ایران در قبال موج تازه تروریسم بود و در همان دوران نهادهای امنیتی ایران علاوه بر کمک به دولتهای سوریه و عراق برای مهار تروریستها، با تکیه بر شبکه اطلاعاتی مویرگی در کل کشور، تمامی منافذ دارای ظرفیت بهرهبرداری توسط داعش و گروههای تروریستی مشابه را شناسایی و عناصر مزدور داعشی پیش از ورود به خارک ایران در تور امنیتی ایران گرفتار شدند.
به عبارت سادهتر آنچه باعث شده هوشیاری در شناخت بهموقع تهدید، به خنثیسازی قطعی تهدیدها نیز منجر شود، ساختار امنیتی چند لایه ایران است که بر خلاف کشورهای اروپایی در چند ایستگاه خلاصه نمیشود و یک تور اطلاعاتی در سراسر کشور است؛ توری که تاکنون هیچ داعشی نتوانسته از آن بگذرد و امنیت ایران را به خطر اندازند.
بنا به اذعان بسیاری از کارشناسان حوزه امنیت و مبارزه با تروریسم، دستگاههای اطلاعاتی ایران از آمادگی بسیار بالایی برخوردار هستند و تجارب و آموزشهای لازم را در سطوح عالی کسب کردهاند، تا جاییکه بسیاری از کشورهای دیگر نیز از تجارب نیروهای امنیتی کشورمان در مبارزه با تروریسم کمک می گیرند.
بهویژه پس از آنکه دانشمندان هستهای ایران از سوی عناصر مزدور صهیونیستی ترور شدند، مسئولان توان نیروهای امنیتی کشورمان را با بالاتر بردن سطح آمادگی آنها در مبارزه با جاسوسیها و ضدحملات سایبری تحکیم بخشیدند.
ایران امروزه در زمینه فضای مجازی و در مقابله با جنگ سایبری نیز یکی قدرتهای برجسته جهان به شمار میرود.
همچنین هنوز کسی عملیات فوقسری و پیچیده نیروهای امنیتی ایران در دی ماه 1390 را از یاد نبرده است؛ عملیاتی غرورآفرین که در آن عبدالمالک ریگی سرکرده گروهک تروریستی جندالله دستگیر و سپس با اذعان به همکاری گسترده با دستگاههای جاسوسی آمریکا و رژیم اشغالگر قدس محاکمه و اعدام شد.
شکار عبدالمالک ریگی توسط سربازان گمنام امام زمان(عج)
یکی دیگر از اقدامات امنیتی که نیروهای امنیتی ایران انجام دادند، عملیات دشوار آزادی نوراحمد نیکبخت وابسته سفارت ایران در صنعا در سال 2013 بود که در مسیر منزلش از جانب دو فرد ناشناس ربوده شده بود. عملیات آزادی نور احمد نیکبخت از دستاوردهای مقتدرانه و مهم وزارت اطلاعات بود که در پی چندین ماه فعالیت تیم ویژه ضداطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) حاصل شد.
لحظه ورود نور احمد نیکبخت به کشور
توان امنیتی ایران همواره از سوی دشمنانی که به تاثیرگذاری دستگاههای امنیتی کشورمان اذعان دارند، مورد توجه قرار دارد؛ مرکز پژوهشهای کنگره آمریکا در ژانویه 2013 گزارشی از اوضاع امنیتی در ایران نوشت و در آن اذعان کرد که وزارت اطلاعات ایران تاثیرگذارترین و فعالترین دستگاه امنیتی در غرب آسیا است.
در این گزارش ضمن ارائه توصیفی از تاریخ و ساختار سرویس اطلاعاتی-امنیتی ایران آمده است که وزارت اطلاعات ایران از همه امکانات خود جهت محافظت از انقلاب اسلامی استفاده میکند.
دست برتر ایران به لحاظ امنیتی، حتی فراتر از مقابله مستقیم با گروهکهای تروریستی منطقه، نهتنها در داخل بلکه در خارج از مرزهای ایران نیز همواره مورد تحسین دوست و دشمن بوده است.
برگزاری باشکوه مراسم اربعین طی سالهای گذشته (که به نوعی بزرگترین اجتماع انسانی جهان به شمار میرود) با حفظ کامل امنیت زائران در شهرهای کربلا، نجف، بغداد و نیز جادههای ارتباطی متعدد منتهی به کربلا را میتوان شاهکاری در عرصه امنیت بینالمللی به شمار آورد. در حالی که چند کیلومتر آنسوتر داعش در حال پیشروی و تصرف شهرهای سنینشین عراق بود، همگان شاهد آن بودند که علیرغم ازدحام و مشکلات فراوان در کنترل عبور و مرور افراد در پایانههای مرزی، این مراسم مذهبی بدون کوچکترین مشکلی برگزار شد و با وجود تهدیدات مکرر داعش، کلیه زائران با سلامت کامل به کشور بازگشتند.
برگزاری مراسم باشکوه اربعین حسینی
تمام گروههای سیاسی در ایران حتی مخالفین نظام جمهوری اسلامی بر روی این امنیت متفقالقول هستند و نیروهای امنیتی ایران را بهترین در جهان میدانند. آتشهای داعشی پاریس باعث شده است تا امنیت تهران و ایران بیش از پیش برایمان دلچسب باشد. ایران امروز در طوفان متلاطم غرب آسیا، جزیره ثبات است که میتواند این ثبات را به دیگر کشورهای منطقه و جهان منتقل کند. قطعا در روزهای آینده شاهد این معنا خواهیم بود که دست کمک کشورهای اروپایی برای مقابله با داعش به سمت ایران دراز خواهد شد؛ تا از تجربههای جمهوری اسلامی استفاده کنند.
با توجه به این سخن امام راحل که فرمودند "پشتیبان ولایت فقیه باشید، تا به مملکت آسیبی نرسد"، میتوان ادعا کرد آنچه که تا به امروز کشورمان را در میان این همه تلاطمات و طوفانهای مکرر در امنیت و ثبات کامل قرار داده، مدیریت بینظیر ولیفقیه و رهبر جامعه اسلامی بودهاست؛ رهبری و مدیریت رکنی است که امروز بسیاری از کشورها خصوصا کشورهای ناامن و درگیر بحران خلأ آن را بهخوبی احساس کرده و حسرت این امنیت و داشتن رهبری آگاه و مقتدر را میخورند.