موضوع واردات سلاح روسی به لیبی مورد بررسی قرار گرفت

سفیر روسیه در لیبی روز سه شنبه با اشاره به این که «خلیفه حفتر» فرمانده کل ارتش لیبی در موسکو با وزیر دفاع و دبیر شورای امنیت روسیه دیدار کرد، افزود: در این دیدار واردات سلاح روسی به لیبی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
کد خبر: ۸۹۳۱۶
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۵ - 28June 2016

موضوع واردات سلاح روسی به لیبی مورد بررسی قرار گرفت

به گزارش گروه بین الملل دفاع پرس، «ایوان مولوتکف»، سفیر روسیه در لیبی با بیان این که در جلسه خلیفه حفتر و «سرگئی شویگو» و «نیکولای پاتروچیف» مساله واردات سلاح های روسی به لیبی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است، افزود: پیش آن که تحریم ورود سلاح به لیبی از سوی سازمان ملل متحد برداشته شود یا این تحریم هاکاهش پیدا کند، موسکو نمی تواند هیچ سلاحی به لیبی ارسال کند.

سفیر روسیه در ادامه افزود: دو طرف در دیدار دیروز (دوشنبه) خود، درباره مشارکت سازنده روسیه برای توسعه یکپارچگی، وحدت و همدلی در لیبی بحث و تبادل نظر کردند.

مولوتکف افزود: قرار است که حفتر روز سه شنبه در مقر وزارت امورخارجه روسیه با میخائیل بوگدانف معاون وزیر امورخارجه روسیه دیدار و گفت وگو کند.

سفیر روسیه در لیبی یادآور شد: منتظر هستیم که «احمد معیتیق» معاون نخست وزیر دولت وفاق ملی نیز در اواخر امروز (سه شنبه) وارد روسیه شود و با مسئولان روس دیدار وگفت وگو کند.

سفیر روسیه در لیبی افزود: هدف از گفت وگوی معیتیق و دیگر مسئولان لیبیایی که به مسکو آمده اند، بحث و گفت و گو درباره راه حل رسیدن به توافق ملی در این کشور است.

خلیفه حفتر ، پیش از سفر به مسکو، به همراه 9 مقام بلندپایه ارتش لیبی برای دریافت حمایت بیشتر در برابر تهدید گروه های تندرو و تروریست، به قاهره پایتخت مصر رفته بود.

احمد ابوزید سخنگوی وزارت امورخارجه مصر بر حمایت مصر از ارتش لیبی دربرابر تروریسم خبر داد و گفت: کشورش از تلاش های شورای ریاست جمهوری لیبی برای ایجاد فرماندهی یکپارچه ارتش به عنوان نماینده همه بخش ها و مناطق این کشور، حمایت می کند.

تحلیلگران معتقدند که دیدار حفتر از مسکو، به دلیل تحریم هایی است که اتحادیه اروپا و آمریکا برای ارسال سلاح به لیبی بر این کشور اعمال کرده اند، به گونه ای که پرواز مستقیمی بین لیبی و کشورهای اروپایی و آمریکایی وجود ندارد.

این تحلیلگران هم چنین معتقدند که سلاح های موجود در لیبی، از سوی روسیه وارد این کشور می شود و آموزش نظامی ارتش لیبی نیز به وسیله کارشناسان نظامی روس صورت می گیرد.

این درحالی است که در 16 ماه می 2014 ( 26 اردیبهشت 93 ) خلیفه حفتر به عنوان فرمانده کل ارتش لیبی در شرق این کشور عملیات نظامی به نام «کرامه» را علیه گروه انصار الشریعه و دیگر گروه های تروریستی آغاز کرد.

این گروه های تروریستی متهم هستند که عوامل پشت پرده هرج و مرج و ناآرامی ها در بنغازی و سلسله ترورها در این شهر را رهبری می کنند.

نیروهای حفتر وابسته به مجلس نمایندگان لیبی در دو سال گذشته توانستند بخش هایی از بنغازی را آزاد کنند.

این نیروها به تازگی برای آزاد سازی کامل بنغازی حملات گسترده ای را آغاز کردند، به گونه ای که از چهارشنبه گذشته، درگیری بین نیروهای حفتر و گروهک تروریسیتی داعش در عملیات موسوم به «عملیات نظامی بزرگ بدر» شدت یافته است.

پس از سرنگونی معمر قذافی دیکتاتور پیشین لیبی در سال 2011، دهها گروه مسلح در لیبی فعالیت دارند، از سوی دیگر ارتش لیبی به دو بخش تقسیم شده است، بخشی که وابسته به دولت سراج است که از حمایت جامعه جهانی برخورد بوده و مرکز آن شهر طرابلس در غرب لیبی است و بخش دیگر، شامل دولت موازی در شرق لیبی فعالیت دارد که از سوی مجامع بین المللی به رسمیت شناخته نمی شود.

از سوی دیگر، گروه های تروریستی و از جمله گروهک تروریستی داعش، از فرصت به دست آمده از نبود امنیت در این کشور نفتی شمال آفریقا نهایت استفاده را کرده و درصدد است تا در این کشور، یک حیاط خلوت پایه ریزی کند.

نیروهای وابسته به دولت وفاق ملی به ریاست سراج از ماه می گذشته (اردیبهشت/ خرداد) عملیات گسترده نظامی را در شهر سرت واقع در 450 کیلومتری شرق طرابلس و با هدف باز پس گیری این شهر ساحلی که بیش از حدود یک سال است از اشغال آن از سوی داعش می گذرد، آغاز کردند.

عملیات آزادسازی شهر سرت که به نام «بنای آهنین» لقب گرفته است، از حمایت گسترده شهرهای واقع در بخش غربی لیبی و وابسته به دولت وفاق ملی برخوردار است، درحالی که دولت لیبی در شرق به ریاست سرتیپ خلیفه حفتر به این عملیات اعتنانی نکرده و نیروهای وی به تنهایی در شهر بنغازی (هزار کیلومتری شرق طرابلس) با گروهک تروریستی داعش در حال درگیری هستند.

نیروهای حفتر دعوت دولت سراج برای پیوستن به عملیات بنای آهنین و آزاد سازی سرت از اشغال داعش را رد کرده اند و افزوند: نیروهایی که با داعش در سرت می جنگند از گروه های مسلحی تشکیل شده اند که به غرب لیبی منسوب بوده و شبه نظامیان خارج از قانون به شمار می روند.

در هفته اول، آغاز عملیات نظامی، نیروهای وابسته به دولت وفاق ملی به ریاست سراج، پیش از آن که این نیروها به اطراف مناطق مسکونی شهر برسند، پیشروی قابل ملاحظه ای داشتند.

مسئولان دولت وفاق ملی لیبی، شمار غیرنظامیان باقی مانده در شهر سرت را 30 هزار نفر برآورد کرده اند، درحالی که جمعیت این شهر ساحلی لیبی پیش از حمله داعش و اشغال این شهر، در ژوئن (خرداد/ تیرماه) سال 2015، حدود 120 هزار نفر بوده است.

 

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار