آمریکا برای نجات جنگنده های اف-۳۵ به چین متوسل شد

پنتاگون (وزارت دفاع امریکا) برای نجات پروژه ۳۹۲ میلیارد دلاری ساخت جنگنده‌های اف ۳۵ مجبور به لغو تحریم‌های مربوط به قطعات ساخته شده در چین شد.
کد خبر: ۸۹۹۲
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۹ - 05January 2014

آمریکا برای نجات جنگنده های اف-۳۵ به چین متوسل  شد

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، پنتاگون به صورت مکرر از تحریمهای اعمال شده علیه شرکتهای چینی تولید کننده قطعات جنگنده چشم پوشی کرده است. این چشم پوشی برای زنده نگه داشتن پروژه ۳۹۲ میلیارد دلاری ساخت جنگنده اف ۳۵ انجام شده و بر اساس گزارشهای موجود، آمریکا در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ اقدام به این کار کرده است.

بر اساس اسناد موجود شرکتهای "نورثروپ گرومن" و "هانیول اینترنشنال" مجوز وارد کردن قطعات مروبط به ساخت سیستمهای راداری جنگنده اف ۳۵ از چین را دریافت کردهاند.
 
نظر به هزینههای بالای پروژه ساخت جنگنده اف ۳۵ که عمود پرواز بوده و سرعت آن به دو هزار کیلومتر در ساعت میرسد آمریکا مجبور به کمک گرفتن از چند کشور دیگر شده است از همین رو پس از ساخت و آزمایش این جگنده تعدادی از آنها در اختیار کشورهای کانادا، انگلیس، استرالیا، نروژ، ایتالیا، ترکیه، دانمارک و هلند قرار میگیرد که در ساخت آن به آمریکا کمک کردهاند.
 
جدیدترین هواپیمای نظامی آمریکا، جنگنده مشترک عمودپرواز F-۳۵ JSF است که هم اکنون در حال طراحی و ساخت بوسیله شرکت لاکهید مارتین است. این جنگنده طی یک برنامه مشترک توسط شرکتهای نورثروپ گرومن، بی ای ئی سیستمز، پراتاند ویتنی و رولزرویس ساخته میشود.
 
اف-۳۵ جنگنده ایست چندمنظوره که برای عملیات هوا به زمین بهینه سازی شده و ماموریت هوا به هوا، اصولاً ماموریت ثانویه آن به شمار میآید. این هواپیما، در پاسخ به نیاز به هواپیمایی که قابلیت پرواز عمودی را داشته باشد، در مرحله طراحی قرار گرفت.
 
این هواپیما، بسته به موتوری که روی آن نصب میگردد، دارای بردی برابر ۱۲۰۰ هزار کیلومتر و حداکثر سرعتی معادل ۱٫ ۶ ماخ معادل ۱۹۳۰ کیلومتر بر ساعت خواهد بود. این هواپیما، قادر است با بیشینه وزنی حدود ۲۲ تن عملیات برخاست یا تیک آف را انجام دهد. البته در گونه دریایی یا ناونشین این هواپیما، که مدل B یا C میتواند باشد، تغییراتی برای توانایی لندینگ یا نشست بر روی ناو از جمله بزرگتر کردن بالها و افزایش سطح فلپها و همچنین تغییراتی نیز در موتور آن انجام میشود.
 
اف-۳۵ برای حمل تسلیحات خود از دو محفظه داخلی و چهار محفظه خارجی استفاده میکند. هر یک از محفظهها، قابلیت حمل دو موشک یا بمب یا هر سلاح دیگر را دارند و مقرهای خارجی نیز به همین ترتیب میتوانند لود شوند. تقریباً در تمامی مدلهای این هواپیما، تسلیحات یکسانی به کار رفته و تغییرات تنها در قسمت راداری و سیستمهای پیچیده برخاست و نشست صورت میپذیرد. از این جنگنده، تعداد بسیار فراوانی، یعنی حدود ۳۰۰۰ فروند سفارش داده شده که حدود ۱۷۰۰ فروند آن برای نیروی هوایی و بقیه برای نیروهای دریایی و ناوگانهای آنان خواهد بود.
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار