دفاع پرس گزارش می دهد؛

انفجارهای سریالی در عربستان/ آل‌سعود و ماری که در آستین پروراند

انفجارهای رخ داده در نقاط مختلف عربستان طی روزهای اخیر، حکایت از آن دارد که امواج تروریسم خودساخته حکام آل سعود برای مهار کردن محور مقاومت در منطقه اکنون گریبان حامیان اصلی خود را گرفته و امروز خون مسلمانان بی گناه و زائران حریم امن الهی، به پای بی‌خردی‌ها و سوء مدیریت این سردمداران تندرو سعودی، که خشمگین از شکست‌های مکرر مزدوران خود در عراق و لبنان و سوریه هستند، ریخته می‌شود.
کد خبر: ۹۰۳۱۹
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۱ - 05July 2016

انفجارهای سریالی در عربستان/ آل‌سعود و ماری که در آستین پروراند

به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، سه انفجار انتحاری شامگاه دوشنبه در عربستان سعودی در حالی به وقوع پیوست که یک انفجار انتحاری در نزدیکی یک مقر امنیتی در حرم نبوی شریف در مدینه منوره و دو انفجار دیگر در نزدیکی یک مسجد در منطقه شیعه نشین قطیف در شرق این کشور روی داد.

وزارت کشور عربستان بامداد سهشنبه اعلام کرد چهار نیروی امنیتی این کشور در حمله انتحاری در مدینه کشته شدهاند. به نوشته پایگاه خبری البیسیآی، دولت عربستان همچنین اعلام کرد که پنج تن هم در این انفجار زخمی شدهاند.

منابع سعودی عامل انفجار انتحاری را «عبدالهادی عمر العتیبی» ۱۸ ساله اعلام کردند که به گفته عربستان در فهرست تروریست های تحت پیگرد قرار داشته است.

همزمان با این حمله انتحاری یک تروریست انتحاری دیگر خود را در مقابل مسجد العمران در مرکز منطقه شیعه نشین القطیف واقع در شرق عربستان منفجر کرد. بنا بر اعلام منابع سعودی و طبق اطلاعات اولیه در این حمله انتحاری آسیبی به نمازگزاران نرسیده و تنها خساراتی به بیرون مسجد و شماری از خودروها وارد شده است.

در واکنش به این حملات تروریستی، حزبالله لبنان با صدور بیانیهای ضمن محکوم کردن حمله انتحاری در شهر مدینه، مبارزه جدی با تروریسم را خواستار شد. حزبالله لبنان دربیانیه خود تاکید کرد : «بمب گذاری در نزدیکی مسجد نبوی نشان میدهد تروریستها چطور دین و مقدسات مسلمانان را سبک میشمارند.»

این بیانیه ضمن محکومیت انفجارها در مدینه و قطیف، افزود: «جنایت های وحشیانه در ترکیه، عراق، بنگلادش، لبنان و دیگر کشورها ثابت می کند  این وبای همه گیر نیازمند درمان جدی و همبستگی سیاسی و مردمی آشکار جهت ریشه کنی این غده بدخیم است.»

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز شامگاه دوشنبه اقدامات تروریستی در عربستان سعودی را محکوم کرد. وزارت امور خارجه تاکید کرد: «همانگونه که بارها از سوی جمهوری اسلامی ایران اعلام شده است، تروریسم در هر شکل آن و در هر نقطه از جهان به شدت محکوم است و باید با جدیت تمام توسط تمامی کشورها با منابع، علل و عوامل آن برخورد قاطع به عمل آید.»

سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب نیز انفجارهای انتحاری شامگاه دوشنبه در نزدیکی حرم نبوی شریف در مدینه منوره و همچنین یک مسجد در منطقه القطیف در شرق عربستان را محکوم کردند.

با این حال به نظر میرسد صدور بیانیههای محکومیت و ابراز همدردی سران عرب، کمکی به باز کردن گره کور مشکلات امنیتی عربستان نخواهد کرد و افتادن حکام آل سعود در چاهی که برای براندازی و تضعیف محور مقاومت کنده بودند، قبل از این نیز پیش بینی میشد.


هراس عربستان از افشای اسناد دخالت اتباع سعودی در حوادث 11 سپتامبر

انفجارهای انتحاری در مدینه منوره و منطقه قطیف اندکی پس از آن رخ داد که یک عامل انتحاری پیش از عملی کردن حمله خود، در مقابل ساختمان کنسولگری آمریکا در جده متوقف شده و خود را منفجر کرد.
این انفجار در مقابل ساختمان کنسولگری آمریکا در عربستان آن هم در روزی که آمریکاییها سالگرد استقلال خود را جشن میگیرند، اذهان عمومی را متوجه عکس العمل احتمالی گروههای تندرو وهابی و تکفیری به انتشار اسناد جلب کرد.

وزارت کشور عربستان بامداد سهشنبه اعلام کرد عامل حمله انتحاری در شهر جده، یک تبعه پاکستان با نام «عبدالله گلزارخان» بوده است. به گفته ریاض، گلزارخان متولد سال 1981 بوده است. وی از 12 سال قبل در عربستان زندگی میکرده است.

این در حالی بود که در پی اظهارات مکرر مقامات آمریکایی به ویژه در کنگره درباره افشای اسناد 11 سپتامبر از سوی دولت آمریکا، سفارت عربستان در واشنگتن  برای پیشگیری از نتایج حاصل از  آن٬ به وضعیت  آماده باش درآمد.

«نائل الجبیر» مدیر اداره رسانهها و امور کنگره در سفارت عربستان در واشنگتن اعلام کرد که انتظار می رود سند 28 صفحهای آمریکا در مورد حوادث 11 سپتامبر که مدت ها ست صحبت آن مطرح بوده  و بخشی از آن در مورد نقش ادعایی دولت سعودی در این حوادث است، به زودی منتشر شود.
سخنگوی امنیتی وزارت کشور عربستان گفت که نیروهای امنیتی ساعت 2:15 دقیقه بامداد امروز به وقت محلی، به فردی در تقاطع خیابان فلسطین و خیابان حائل در نزدیکی بیمارستان دکتر سلیمان فقیه در جده مشکوک شدند.

وی افزود هنگامی که نیروهای امنیتی قصد بازجویی از این فرد را داشتند، وی به واسطه کمربند انفجاری که بر تن داشت، خود را منفجر کردند. در پی این انفجار، این عامل انتحاری کشته شد و دو تن از نیروهای امنیتی جراحتهای سطحی برداشتند و به بیمارستان منتقل شدند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد : این وزارتخانه از گزارش ها درباره انفجار در جده عربستان سعودی مطلع و در حال همکاری با مقامات این کشور برای جمع آوری اطلاعات بیشتر است.

خبرگزاری رویترز از واشنگتن گزارش داد: سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد این وزارتخانه تایید می کند که از شرایط همه اعضای کنسولگری آمریکا در عربستان اطلاع دارد.

با این وجود  دولت آمریکا سند موسوم به « فایل 17» را روز شنبه در حالی منتشر کرد که در آن اسامی بیش از 30  فرد مرتبط با عوامل حوادث 11 سپتامبر ذکر شده است و این اسناد گوشهای از ارتباطات خاندان سعودی با حملات 11 سپتامبر 2001 به برجهای تجارت جهانی نیویورک را به تصویر می کشد.

بخشی از این سند معروف به گزارش 28 صفحهای به ارتباط سعودی ها با حملات 11 سپتامبر اشاره دارد و به گفته افرادی که در  جریان صفحات حذف شده آن قرار دارند، طبق این اسناد دولت عربستان با شخصی به نام فهد الضمیری که به عنوان امام جماعت مسجدی در لس آنجلس فعالیت داشت٬ در ارتباط بود و این شخص نیز با دو تن از ربایندگان هواپیماهایی که از آنها در عملیات تروریستی 11 سپتامبر استفاده شده و در سان دیگو ساکن بودند٬ رفت و آمد داشت.

پایگاه شئون خلیجیة به نقل از بلومبرگ نوشت: آماده باش سفارت عربستان به دلیل قریب الوقوع بودن انتشار گزارش 28 صفحهای است که ممکن است تبعاتی را علیه سفارت عربستان در آمریکا در پی داشته باشد. به گفته باب گراهام، سناتور سابق دموکرات که ریاست مشترک کمیته تحقیقات کنگره درباره حادثه 11 سپتامبر را بر عهده داشت، 28 صفحه از گزارش درباره این حملات که مربوط به نقش عربستان در آن است، حذف شده است که به گفته او این صفحات به مثابه «انفجار» است و به گزارش 28 صفحهای معروف شده است.

نکته قابل ملاحظه اینکه در تاریخ 27 آوریل گذشته دو تن از روسای کمیته مشترک تحقیق به نام های تام کین و لی هاملتن با صدور بیانیه مشترک تاکید کردند که اطلاعات موجود در این 28 صفحه پوچ و بیهوده است. در سند موسوم به فایل 17 که بخشی از 28 صفحه مربوط به اسناد 11 سپتامبر است و برای اولین بار در سایت 28pages.org منتشر شده، اسامی افرادی که هواپیمارباها در مدت اقامت در آمریکا با آنها در تماس بودهاند، ذکر شده است. برخی از افرادی که نام آنها در این فهرست آمده، دیپلماتهای سعودی هستند.

به عبارت بهتر در این فایل نام  افرادی ذکر شده است که هواپیمارباها پیش از حملات 11 سپتامبر با آنان در تماس بودند و جالب اینکه برخی از این افراد دیپلمات های سعودی هستند و به همین دلیل احتمال آگاهی مقام های سعودی از نقشه حملات مزبور قوت می گیرد. از جمله این افراد فهد الثومیری دیپلمات سعودی در کنسولگری عربستان در لس آنجلس در فاصله سالهای 1996 تا 2003  و عمر البیومی است که به دو تن از هواپیمارباها کمک کرده و با دولت سعودی روابط نزدیکی دارد.

نکته قابل توجه دیگر اینکه عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان پیش از این آمریکا را تهدید کرده بود که در صورت افشای این اسناد، سرمایه های کشورش را از آمریکا خارج خواهد کرد. این تهدید سعودی ها که با وعد و وعیدهایی نیز همراه بود ٬زمان افشای این اسناد از سوی آمریکا را چند مرحله ای کرد و آن را به تاخیر انداخت اما دولت آمریکا روز گذشته بخشی از این اسناد را فاش کرد.

پرواضح است که تهدیدهای عربستان موجب شد روند فاش شدن واقعیت ها به تاخیر افتاده و به صورت مرحله ای و کند پیش برود با این حال انتشار فایل -17 می تواند آغازی برای برملا شدن واقعیت های دیگر در مراحل بعدی باشد؛ واقعیت هایی که اگر بر دخالت عربستان در حوادث 11 سپتامبر صحه گذاشته و آن را علنی کند مشخص نیست روند تحولات روابط آمریکا و عربستان را به چه سمتی خواهد برد به ویژه اینکه برخی در آمریکا بر این باورند که چه بسا خطر فاش شدن سند 28 صفحه ای بیشتر از حوادث 11 سپتامبر باشد.

با این حال، تردیدی نیست که در این موج تروریسمی که به راه افتاده و اکنون گریبان ریاض را در درون مرزهایش گرفته است، هیچ کشوری بیش از عربستان سعودی مسئولیت ندارد و هیچ پدیدهای بیش از ایدئولوژی تکفیری سهیم نیست.

برای رهایی از این ناامنی، بیانیههای حمایتآمیز کشورهای عضو اتحادیه عرب و شورای همکاری خلیج فارس نیز چندان مثمر ثمر بهنظر نمیرسد. سعودیها اگر عزم تقابل با تروریسم دارند باید از حمایت مالی و تسلیحاتی تروریستها دست کشیده و در سراسر منطقه با این پدیده تقابل جویند، نه فقط در داخل مرزهای عربستان سعودی.
 

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار