به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس،مهدی شهری روز یکشنبه در نشست هماهنگی آیین روز ملی صنعت و معدن در اراک افزود: صنعت ریلی استان مرکزی جایگاه برتری را در کشور دارد و به عنوان قطب مادر تخصصی این حوزه محسوب می شود که با بروز مشکلات اقتصادی هم اکنون با چالش هایی رو به روست.
وی عنوان کرد:در کارگروه اقتصاد مقاومتی کشور تصمیم گرفته شده تا با هدف حفظ تولید داخلی از ورود برخی ماشین آلات به کشور جلوگیری شود.
وی گفت: از دیگر امتیازات این کارگروه، استمهال تسهیلات شرکت های تولیدی واگن پارس، هپکو و آذرآب بود و مقرر شد که کمک های نقدی 450 و 500 میلیارد ریالی برای ساماندهی امور و خروج از بحران به این صنایع کمک شود.
وی بیان کرد: در تصمیم های کلان این کارگروه همچنین مقرر شده است که وزارتخانه های کشور و راه و شهرسازی با هدف حمایت از تولید داخلی ،خریدهای عمده خود را از شرکت هپکو اراک انجام دهند.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: تنفس یک تا دوساله تسهیلات بانکی از دیگر تصمیمات کارگروه کشوری اقتصاد مقاومتی برای صنایع بزرگ و مادر استان مرکزی بود.
شهری افزود: در این نشست کشوری برای صنایع کوچک و متوسط استان که دارای مشکل هستند نیز پرداخت تسهیلات بانکی با بررسی کارشناسان مصوب شد.
وی، در بخش دیگری از سخنانش گفت: هرسال روز ملی صنعت در استان مرکزی که یکی از قطب های مطرح صنعت کشور است برگزار می شود و امسال به دلیل تقارن روز صنعت(دهم تیرماه) با ماه مبارک رمضان، آیین این روز با تاخیر در 21 تیرماه و با حضور رئیس خانه صنعت ایران، دبیرکل صنعت ایران و رئیس صندوق ضمانت صادرات کشور برگزار خواهد شد.
وی بیان کرد: در این آیین 40 واحد صنعتی و معدنی نمونه استان مرکزی در شهرستان های مختلف معرفی می شوند.
در این نشست اعضای جدید هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی معرفی شدند.
استان مرکزی بیش از سه هزار واحد صنعتی بزرگ و کوچک دارد و رتبه نخست تنوع محصولات صنعتی ، رتبه چهارم صنعت کشور و قطب دوم صنایع مادر تخصصی و تجهیزات ساز ایران را به خود اختصاص داده است.