به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، وبگاه شبکه خبری «بی.بی.سی» در تحلیلی پیرامون وضعیت نیروهای مقاومت حزب الله لبنان نوشت: در پی جنگ یک ماهه حزب الله لبنان با اسرائیل در جولای 2006، این گروه نظامی با بازسازی خود به یکی از قدرتمندترین گروههای شبه نظامی در خاورمیانه مبدل شده است. حزب الله در ده سال گذشته نه تنها نفوذ داخلی خود را افزایش داده، بلکه در نبرد داخلی سوریه نیز حضور دارد.
بی. بی.سی با اشاره به تغییرات سیاسی در حزب الله نوشت: حزب الله از یک حزب با قدرت محدود به یک وزنه سیاسی نیرومند مبدل شده و در سال 2008 به دنبال برخی فعل و انفعالهای نظامی توانست در کابینه لبنان حق رای وتو را بهدست یابد. حزب الله به مدت دو سال از حق وتوی خود استفاده کرد تا مانع انتخاب رییس جمهوری که مورد علاقهای نبود، شود.
در ادامه این گزارش با اشاره به افزایش قدرت نظامی حزب الله آمده است: حزب الله دستخوش تغییر قابل توجهی شده و قابلیتهای جدید در حال توسعه همراه رشد جایگاه از بعد نظامی را با حضور در سوریه به دست آورده و خود را از تمرکز صرف بر موضوع لبنان-اسرائیل خارج کرده است.
بر اساس این گزارش، زرادخانه حزب الله از 33000 راکت و موشک قبل از نبرد سال 2006 به 150 هزار رشد داشته و اعضای آن اینکبیش از 20 هزار نفر است. حمایت نظامی حزب الله از دولت سوریه تحت حمایت ایران در سال 2011 به این سو، تجهیز شدن به خط تولید سلاح تجربیات قابل توجهی را برای رزمندگانش به همراه داشته و حتی در معرض برنامه ریزی نظامی روسیه در سوریه نیز قرار گرفت. حزب الله لبنان همچنین آموزش نیروهای هوادار ایران در یمن و عراق را بر عهده دارد. البته برخی از اعضای عالی رتبهاش را نیز در سوریه از دست داده و خود را در نبرد با شبه نظامیان افراط گرای سنی در خاک لبنان تنها میبیند.
در خاتمه این گزارش با اشاره به امور مالی و روابط با اعراب و بهره برداری رسانهای نیروهای مقاومت حزب الله آمده است: حزب الله لبنان از رسانه به عنوان ابزار سیاسی بهره میجوید. «سید حسن نصرالله» رهبر حزب الله لبنان در جولای سال 2006 از بینندگان درخواست کرد با تماشای شبکه تلویزیونی «المنار» شاهد آتش گرفتن کشتی جنگی اسرائیل و غرق شدن آن در سواحل بیروت، پایتخت لبنان باشند.
از آن موقع حزب الله راهبرد تهاجمی را در پوشش درگیرهای منطقهای خود در کنار افزایش صفحات رسانههای اجتماعی طرفدار حزب الله اتخاذ کرده است. البته در سال 2015 و 2016 پخش برنامههای شبکه تلویزیونی المنار از دو ماهواره مهم عرب زبان منطقه متوقف شد. اما این گروه در سال 2009 سرمایه گذاری تا حد زیادی موفقیت آمیزی را با گشایش موزههای نظامی در جنوب لبنان با جذب اهالی محلی گردشگران انجام داد.