به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، این هواپیمای بدون سرنشین بدون اینکه در مقابل سامانههای دفاعی صهیونیستها آسیب ببیند، توانست پس از انجام مأموریت به سوریه بازگردد. حتی سامانه موشکهای پاتریوت که رژیم صهیونیستی از آن برای حمایت از حریم هوایی خود استفاده میکند، نیز نتوانستند این هواپیمای بدون سرنشین را هدف قرار دهند و همین مسأله باعث شدهاست تا کارشناسنان امنیتی این رژیم نسبت به ادعاهای مطرح شده در خصوص امن بودن حریم هوایی رژیم صهیونیستی دچار تردید شوند.
در همین رابطه کانال دو تلویزیون اسرائیل این هواپیمای بدون سرنشین را ساخت روسیه معرفی کرد که وارد حریم هوایی بلندیهای اشغالی جولان شده بوده و در ارتفاع پایین به پرواز درآمده و 24 کیلومتر قبل از ورود به حریم هوایی رژیم صهیونیستی رصد شده بوده است.
به گفته این کانال تلویزیونی پس از ورود این هواپیما به حریم رژیم صهیونیستی دو فروند موشک به سمت آن شلیک شده است که در اصابت به آن موفق عمل نکردهاند و به همین دلیل هم هواپیمای جنگی برای ساقط کردن آن به پرواز درآمده اند.
این درحالی است که رادیو دولتی اسرائیل با بیان اینکه این هواپیما پس ورود به حریم هوایی این رژیم توانسته است به سوریه بازگردد، میگوید: بعید است این هواپیما متعلق به نیروهای روسی حاضر در سوریه باشد و احتمالا این پهپاد متعلق به حزب الله لبنان و یا ارتش سوریه بوده است.
در همین رابطه روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارونوت نیز به احساس شکست و ناکامی و آشفتگی ناشی از ناتوانی در هدف قراردادن این پهپاد متمرکز شده و به نقل از «یوسی یهو شواع» کارشناس نظامی خود مینویسد: این هواپیما وارد حریم هوایی اسرائیل شده و پس از گذشت حدود یک ساعت توانست بدون اینکه آسیبی ببیند فرار کند. این درحالی است که کارشناسان امنیتی نظامی رژیم صهیونیستی معتقدند که ورود این پهپاد به آسمان اسرائیل باعث آسیبهای بسیاری شده است و در بین فرماندهان ارتش این رژیم نیز آشفتگی ایجاد کرده است؛ به گونهای که نیروی هوایی رژیم و مسئولان سامانههای دفاعی آن تحقیقاتی را در این خصوص آغاز کرده اند.
البته این اولین بار نیست که صهیونیستها در ساقط کردن هواپیماهای بدون سرنشین ناکام میمانند؛ آنها پیشتر هم در ساقط کردن هواپیمایی که از لبنان وارد اسرائیل شده بود توفیقی به دست نیاوردند. چنین شکستهایی بیانگر یک ناکامی بزرگ و در عین حال خطرناک برای سامانه امنیتی اسرائیل است و انتقادهای زیادی هم در بین مسئولان سیاسی و امنیتی این رژیم باعث شده است. همچنین این ابهام را ایجاد میکند که وقتی رژیم صهیونیستی خود از فعالان بازار هواپیماهای بدون سرنشین است و بهعنوان بزرگترین صادرکننده این محصولات نظامی، 10 درصد صادرات امنیتی اسرائیل به این نوع هواپیماها اختصاص یافته، چرا در حفظ حریم هوایی خود در مقابل پهپادهای مهاجم ناتوان است؟
به هرحال، شکست سامانه دفاعی اسرائیل بهعنوان رژیمی که نیروی هوایی قدرتمندی در سطح منطقه دارد و بهطور خاص ناکامی سامانه گنبد آهنین در مقابل موشکهای جنبش حماس – که چندان هم پیشرفته نیستند – مؤید این موضوع است که برخلاف ادعاهای سران این رژیم که حریم هوایی خود را امن و مستحکم معرفی میکنند، صهیونیستها به هیچ وجه برای یک رویارویی نظامی و یا هرگونه جنگی با حزبالله آمادگی ندارند و نگرانی صهیونیستها از 120 هزار موشکی که مقاومت لبنان در اختیار دارد نیز به همین خاطر است.
انتهای پیام/411