به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، «عبدالله علی» نویسنده و کارشناس گروههای تروریستی، درباره علل قطع ارتباط جبهه النصره با شبکه القاعده تصریح کرد: این تصمیم در نتیجه نگرانی جبهه النصره از دستیابی واشنگتن و مسکو به تفاهمی دوجانبه که به مبارزه با این جبهه و نابودی آن منجر شود، گرفته شد.
این کارشناس درباره علل ظهور علنی ابومحمد الجولانی سرکرده ارشد جبهه النصره و نشان دادن چهره اش گفت: با توجه به وضعیت جدید ایجاد شده برای القاعده و جبهه النصره و تلاش این جبهه برای نزدیک شدن به گروههای دیگر و وحدت با آنها، الجولانی تلاش میکند تا دیوارهایی را که مانع از این امر می شود، از بین ببرد.
وی درباره شرایطی که جبهه النصره را وادار کرد که قطع رابطه خود با القاعده و جدایی از آن را اعلام کند، گفت: اقدام الجولانی در وهله اول برای پرهیز از تفاهم روسیه و آمریکا و تلاش برای در امان ماندن از حملات هوایی است که باعث متلاشی شدن داعش شده است. اما بی شک، برخی کشورها و در صدر آنها قطر همچنان در ترمیم کردن وجهه جبهه النصره و معرفی آن به عنوان "مخالفان میانه رو" نقش بازی می کند و عجیب نیست که درز خبر قطع ارتباط جبهه النصره از القاعده در محافل پژوهشی نزدیک به دولت قطر صورت گرفته باشد.
این کارشناس سوری گفت: اطلاعات و دادهها نشان میدهد که فهرست کشورهایی که از جبهه النصره بهره برداری میکردند و این جبهه را برای اهداف خود به خدمت میگرفتند، تا حد زیادی درحال محدود شدن است. موضع آمریکا - بعد از اعلام قطع ارتباط جبهه النصره با القاعده – گواه این مدعا است؛ زیرا مسئولان آمریکایی گفتند: این گام چیزی را تغییر نمی دهد و جبهه النصره همچنان بخشی از القاعده باقی خواهد ماند و مشمول آتش بس در سوریه نخواهد شد.
عبدالله علی گفت: وزیر خارجه ترکیه نیز موضع این کشور را بیان کرد و گفت که آنکارا و مسکو اقداماتی را برای مبارزه با جبهه النصره در جریان نشست سران دو کشور در نهم ماه اوت اتخاذ خواهند کرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا جبهه النصره رفتار و اقدامات نظامی خود را بعد از ادعای قطع ارتباطش با القاعده تغییر خواهد داد، گفت: پیش بینی میشود که الجولانی برای ایجاد برخی تغییرات تلاش کند؛ اما همانطور که همگان ملاحظه میکنند ظهور ابوالفرج المصری در کنار الجولانی که یکی از سران ارشد القاعده است، نشان میدهد که همه تغییرات فقط ظاهری خواهد بود.
این نویسنده درباره واکنش وزارت خارجه آمریکا مبنی بر اینکه جبهه النصره را با وجود تغییر نام، همچنان یک سازمان تروریستی تلقی خواهد کرد، گفت: واشنگتن به تفاهمهای خود با روسیه ملتزم است و نمیتواند برای محافظت از جبههالنصره یا غیر از آن در این تفاهم ها اختلال ایجاد کند.
وی افزود: جبهه النصره با انجام اقداماتی از جمله قطع ارتباط با القاعده تلاش خواهد کرد وجهه خود را ترمیم کند و خودش را به عنوان گروه مسلحی که با نظام سوریه میجنگند، معرفی نماید؛ اما سیر صعودی تحولات سوریه از جمله تفاهم آمریکا و روسیه به همراه موضع ترکیه، به وضوح نشان میدهد که ماموریت جبهه النصره تقریبا غیرممکن به نظر میرسد و این گروه تروریستی نیاز به چیزی فراتر از پوست اندازی دارد.
منبع: تسنیم