به گزارش خبرنگار بینالملل دفاع پرس، روز به روز نشانههای برنامه رژیم صهیونیستی برای ورود به پایتخت کشورهای عربی از طریق عادی سازی روابط با این کشورها آشکارتر میشود. به طوری که پرونده عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای عربی در یک هفته گذشته شاهد یک جهش بیسابقهای بود؛ اولین گام توسط «أنور ماجد عشقی» ژنرال بازنشسته دستگاه اطلاعاتی عربستان برداشته شد.
براساس گزارش رسانههای صهیونیستی، أنور ماجد عشقی در رأس یک هیئتی بلندپایه متشکل از شخصیتهای دانشگاهی و بازرگانان سعودی به سرزمینهای اشغالی سفر و با مقامات صهیونیستی دیدار کرد.
در این خصوص روزنامه «هاآرتص» نوشت: مسئولان سعودی میخواهند راهی را که «أنور السادات» رئیس جمهور اسبق مصر آغاز کرد، تکمیل کنند تا بدینوسیله به رژیم صهیونیستی نزدیک شوند.
هیئت سعودی در دیدار با مقامات رژیم صهیونیستی
پس از ژنرال بازنشسته سعودی دومین گام در مسیر عادی سازی را «حاضم خیرات» که از زمستان سال گذشته به عنوان سفیر جدید مصر به سرزمینهای اشغالی رفتهاست، برداشت. حاضم شامگاه پنجشنبه (8مردادماه) میزبان «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر و «رئووین ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی در جشن روز ملی مصر بود؛ همچنین همسر نتانیاهو هم میهمان ویژه همسر سفیر مصر بود.
نتانیاهو در این مراسم از رویکرد خارجی دولت کنونی مصر تقدیر کرد و آن را ادامه رفتار 37 ساله دولتیهای مصر دانست؛ نتانیاهو در این خصوص گفت: «ما از تلاشهای «عبد الفتاح السیسی» رئیسجمهور مصر برای پیشبرد صلح و وارد کردن دیگر دولتهای عربی در تلاشی بزرگتر برای رسیدن به صلح، استقبال میکنیم.»
وی همچنین مدعی شد: رژیم صهیونیستی و مصر تاریخ را ساختهاند و مردم این دو دولت، پایههایی را که قبل از هزاران سال بنا نهادهاند، اهمیت زیادی در تمدن انسانی دارد ... امروزه ملت ما و همه جهان با تروریسم مواجه هستند چراکه تروریستها تلاش میکنند تمدن انسانی را تخریب کنند."
مقامات صهیونیستی در جشن ملی مصر
رئووین ریولین نیز در این مراسم مدعی شد: "رژیم صهیونیستی در کنار مصر در مبارزه با تروریسم خواهد ایستاد."
مقامات صهیونیستی در حالی از تروریسم صحبت میکنند که تروریسم اسرائیلی روزانه علیه ملت مظلوم فلسطین مرتکب جنایاتی میشود که بیش از 70 سال است از انجام آن ابایی ندارد.
حضور مقامات صهیونیستی در این مراسم ما را به یاد سخنرانی «محمد أنور السادات» در مقابل کنست رژیم صهیونیستی در 21 نوامبر 1977 میلادی میاندازد؛ انور السادت بهانه حضور خود در پارلمان رژیم اشغالگر قدس را با دلایل انسانی توجیه کرد و گفت:"همانا ارواحی که در جنگ پژمرده میشود، روح انسان است، فرق نمیکند این انسان عرب باشد یا صهیونیست... زنانیکه در جنگ بیوه میشوند، زنانی هستند که حق دارد در یک خانواده خوشبخت زندگی کند، فرق نمیکند یک خانواده عربی باشد یا یک خانواده صهیونیستی. کودکان بیگناهی که در جنگ سرپرست خود را از دست میدهند و از مهر پدر محروم میشوند، کودکان ما هستند ... همه ما مسئولیت داریم تا برای آنها حال راحت و آیندهای زیبا فراهم کنیم ... ."
انور السادت اولین حاکم یک کشور عربی بود که پیمان سازش را با دولت رژیم اشغالگر قدس امضاء کرد و این رژیم را بیچون و چرا به رسمیت شناخت. السادات به دلیل همین تلاش برای برقراری سازش موفق به دریافت جایزه صلح نوبل توسط بنیاد نوبل در سال 1978 گردید. هرچند این پیمان در افکار عمومی غرب و رژیم صهیونیستی یک موفقیت جدی برای این رژیم محسوب میشد و انورسادات بعنوان فردی صلح طلب معرفی میشد اما افکار عمومی اغلب اعراب مسلمان مخالف این قرارداد بود.
محمد أنور السادات
آیا تجربه انور السادات بعد از گذشت 39 سال موفق بودهاست؟ آیا امنیت، صلح و خنده برای کودکان فلسطینی مهیا شدهاست؟
همانطور که امروز مشاهده میکنیم، عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در انحصار کشور مصر که در سال 1979 توافقنامه صلح با این رژیم امضاء کرد، نماند بلکه اخیرا عربستان سعودی (همانطور که پیشتر اشاره شد) نیز توسط أنورعشقی وارد خط عادی سازی روابط با این رژیم شده است.
اهمیت عادی سازی روابط عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی در این است که احتمالا این عادیسازی، مقدمهای برای عادیسازی سایر کشورهای حوزه خلیج فارس با این رژیم باشد. به نظر میرسد، انتقال روابط عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی از حالت سری به علنی توسط یک شخصیت غیر رسمی، آزمونی برای برقراری ارتباط از طریق کانل رسمی یعنی وزرات امور خارجه عربستان باشد؛ هرچند غیر ممکن است که این دیدار خارج از مواضع مقامات سعودی صورت گرفته باشد.
ملت عربستان سعودی نسبت به این اقدام أنور عشقی واکنش نشان داده و اعتراض خود را از طریق شبکههای اجتماعی اعلام کردند؛ چراکه تنها راه اعتراض در این کشور، همین شبکههای اجتماعی است و راهپیمایی در عربستان علیه نظام آل سعود خط قرمز محسوب شده و شورش علیه پادشاه است.
بنابراین کاربران عربستانی، هشتگ «عربستانیها مخالف عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند» را در فضای مجازی ایجاد کردند و از این طریق اعتراض خود را علیه این طرح اعلام کردند.
به نظر میرسد با توجه به اینکه امروزه همه کشورهای منطقه، مستقیم یا غیرمستقیم، به نوعی گرفتار بحران تروریسم و افراطگرایی شدهاند، از هر زمان دیگری ضروریتر است تا همه این کشورها بر مبارزه با تروریسم علیالخصوص ریشه اصلی آن رژیم اشغالگر قدس تمرکز کنند که به نوعی منتفع شماره یک بازی تروریسم در منطقه به شمار میرود و حرکت همه گروههای تروریستی در راستای تامین امنیت این غده سرطانی پیش میرود. حرکتی که تلاش میکند، موضوع فلسطین به عنوان مسئله اول جهان اسلام، به باد فراموشی سپرده شود.
سران دولتهای عربی باید به خوبی توجه کنند که مقاومت و مبارزه سخت ضامن اساسی برای بقای این کشورها در شرایط فعلی است و انتخاب گزینههایی غیر از این دو مقوله، زمینه را برای سیطره دولتهای استکباری در منطقه هموارتر میکند و در این صورت شاهد بازگشت دوران استعمار غرب به شکل نوین آن در منطقه و اعمال فشار از سوی آنها در تعیین سرنوشت کشور خود باشند.
انتهای پیام/411