قائم مقام خبرگزاری صدا و سیما:

اطلاع رسانی در شبکه های مجازی را نمی توان نادیده گرفت

«عابدینی»، گفت: امروز فضای مجازی مکمل هر شبکه رسانه ای است و هیچ کس نمی تواند فضای مجازی را در حوزه اطلاع رسانی و انتشار اخبار نادیده بگیرد.
کد خبر: ۹۵۳۶۳
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۱ - 09August 2016

اطلاع رسانی در شبکه های مجازی را نمی توان نادیده گرفت

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، «حسن عابدینی»، قائم مقام خبرگزاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران روز سه شنبه در آیین افتتاح صفحه استان فارس خبرگزاری صدا و سیما در شیراز بیان کرد: در شرایط کنونی نظام اطلاع رسانی دچار تحول شده است به گونه ای که حتی تعریف خبر نیز تغییر کرده و ما در رسانه ها گزارش هایی از رویدادها را می بینیم که با پخش آن به مخاطب اجازه تصمیم گیری می دهیم که این یک تحول بزرگ در محتوا، شبکه اطلاع رسانی و تعریف خبر است.

وی افزود: در گذشته تفکر ما در صدا و سیما بر این بود که ما رسالتی در فضای مجازی نداریم اما امروز حضور در این فضا به عنوان یک فرصت طلایی مد نظر ماست و می کوشیم وظیفه خود را در این عرصه به خوبی ایفا کنیم و به همین سبب در صدا و سیما، معاونت جدیدی با عنوان فضای مجازی راه اندازی شده که نوید بخش اتفاقات خوبی در این حوزه است.

او گفت: تا پایان سال 95 صفحه استانی خبرگزاری های صدا و سیما در 30 مرکز دیگر استانی صدا و سیما در کشور راه اندازی می شود که در این زمینه فارس پیشگام بوده است.

عابدینی بیان داشت: راه اندازی خبرگزاری صدا وسیما زمینه را برای گردش پر سرعت تر، صحیح تر و تقویت نیروهای حرفه ای تر در استان ها فراهم کرده است و بخش های شهروند خبرنگار و تورهای خبرگیری در خبرگزاری صدا و سیما از موارد جدی و مورد توجه ما خواهد بود.

قائم مقام خبرگزاری صدا و سیما افزود: امروز رسانه ها بازوهای دیپلماسی کشورها هستند و قدرت ها نمی توانند رسانه ها را نادیده بگیرد به همین دلیل صدا وسیما در حوزه خبر به گونه ای عمل کرده که در همه مناطق داخل و خارج از کشور حضور داشته باشد.

وی با بیان اینکه صدا وسیما در حوزه ماهواره ای با مشکل مواجه است گفت: امروز مطالبی که قدرت های بزرگ جهان در مورد جریان های آزاد اطلاع رسانی و حمایت از این جریان بیان می کنند، دروغی بیش نیست زیرا سخنان آنها با اهدافشان متفاوت است و به شعارهای خود پایبند نیستند از جمله اینکه تمام رسانه ها و ماهواره های جمهوری اسلامی را قطع می کنند و می توان گفت قتل عام رسانه ای انجام می دهند.

عابدینی بیان کرد: نیاز است که جمهوری اسلامی یک ماهواره مستقل داشته باشد و انتظار است برای تحقق این امر مجلس شورای اسلامی و دولت اهتمام ویژه داشته باشند زیرا برخورداری کشورمان از چنین ماهواره ای جزو مولفه های قدرت جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود.

وی اظهارداشت: در گذشته شاخص هایی مانند توان نظامی، معادن، وسعت سرزمین و تعداد دشمنان مولفه های قدرت بودند اما امروز ارتباطات و رسانه ها از مولفه های قدرت هر کشور به شمار می آیند و بسیاری از کشورها، با رسانه هایشان شناخته می شوند.

عابدینی در بخش دیگری از مطالب خود با ارج نهادن به خدمات شهدای خبرنگار و جانبازان حرفه خبرنگاری بیان کرد: مسیر پُر خطر اطلاع رسانی سختی هایی دارد که اگر می خواهیم در این مسیر نقش آفرینی کنیم باید خطرات آن را هم به جان بخریم.

** پایگاه های اطلاع رسانی بی نام و نشان فضای مجازی کنترل شوند

مدیر کل صدا و سیمای فارس هم در این آیین گفت: امروز خبر و اطلاع رسانی در دنیای رسانه ای جایگاه ویژه ای دارد و هر چه سواد رسانه ای مخاطبان افزایش می یابد وظیفه فعالان در این عرصه بیشتر و سخت تر می شود.

سید تقی سهرابی افزود: در فضای اطلاع رسانی کنونی قدرت انتخاب رسانه برای آگاهی بخشی برای مخاطبان افزایش پیدا کرده است لذا در این شرایط، رسانه ای موفق است که بر اساس نیاز مخاطب و با شفافیت رسالت خود را انجام دهد.

وی بیان کرد: فضای مجازی، دنیای جدیدی از اطلاع رسانی را به مردم معرفی کرده است از این رو اگر در شرایط کنونی رسانه ای، متناسب با نیاز روز و مخاطبان فعالیت نکنیم موفق نخواهیم بود.

سهرابی با بیان اینکه صدا و سیما نیز توجه به فضای مجازی را در دستور کار خود قرار داده است اظهارداشت: راه اندازی خبرگزاری صدا و سیما در فضای مجازی با هدف انتشار اخبار مهم، با اصالت و موثق صورت گرفته است.

وی اضافه کرد: متاسفانه در حال حاضر در کشور در فضای مجازی پایگاه های بی نام و نشان فراوانی وجود دارد که رویدادها را بی توجه به اصالت خبر منتشر می کنند و خود را در قبال مردم و اخبار متعهد نمی دانند که امیدواریم راهکاری برای کنترل این فضاها در کشور ارائه و اجرایی شود.

سهرابی همچنین با گرامیداشت یاد شهید محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی که هفدهم مرداد 77 به دست طالبان به شهادت رسید، بیان داشت: خبرنگاری یک عطش زودگذر و فوری نیست بلکه یک تعهد اجتماعی در بحث اطلاع رسانی و پاسداشت حرمت قلم است و اینکه روز خبرنگار با یاد یک شهید رقم خورده است بیانگر اهمیت این موضوع است.

شهید محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در هفدهم مردادماه 1377 در مزار شریف افغانستان به دست تروریست های طالبان به شهادت رسید، به همین مناسب، هفدهم مرداد در تقویم رسمی کشورمان به نام روز خبرنگار نامگذاری شده است.

در این آیین صفحه استان فارس خبرگزاری صدا و سیما به عنوان نخستین صفحه استانی در کشور به نشانی Fars.iribnews.ir افتتاح شد.

منبع: ایرنا
 

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار