به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، پس از گذشت حدود ۲ ماه از اقدام رژیم آل خلیفه در سلب تابعیت آیت الله «عیسی قاسم» رهبر شیعیان بحرین که به تعبیر مقام معظم رهبری همچون ستاره ای در آسمان تشیع هستند، مردم انقلابی بحرین همچنان برای دفاع از رهبر خود در صحنه حاضر هستند و در برابر منزل ایشان تحصن کرده اند.
همچنین علمای حامی شیخ عیسی به مسئولیت خطیر خود مبنی بر روشنگری و تبیین راه های مبارزه با ظلم آل خلیفه پایبند هستند؛ امری که بیش از پیش موجب برانگیخته شدن خشم آل خلیفه شد و نظامیان این رژیم در ادامه سیاست های سرکوبگرانه خود اقدام به بازداشت نزدیک به ۱۵ عالم برجسته این کشور و احضار نزدیک به ۳۰ عالم کردند. حملات علیه علمای بحرین که در حقیقت بازوهای آیت الله عیسی قاسم هستند، در حالی تشدید شده است که روز یکشنبه جلسه محاکمه شیخ «عیسی قاسم» برگزار خواهد شد و احتمال هرنوع حماقتی از سوی رژیم آل خلیفه در این خصوص وجود دارد. بر همین اساس برای بررسی ابعاد این رویداد مهم (محاکمه شیخ عیسی) با شیخ «عبدالله الصالح» معاون دبیرکل جمعیت «عمل اسلامی» بحرین گفتگو کردیم که شرح آن در ذیل می آید:
در خصوص آخرین وضعیت مقابل منزل شیخ «عیسی قاسم» و وضعیت امنیتی منطقه الدراز توضیح بفرمایید. حدود چند نفر در برابر منزل شیخ حضور دارند؟
تحصن در برابر منزل شیخ همچنان ادامه دارد و شیخ به صورت اجباری خانه نشین شده اند و نمی توانند به مکان دیگری بروند. ایشان سلب تابعیتشان را نپذیرفته اند. علما در برابر منزل ایشان حضور دارند. در خصوص منطقه نیز باید بگویم که محاصره الدراز از سوی آل خلیفه کماکان پابرجاست و تنها ۲ راه برای ورود به شهر وجود دارد که از سوی نظامیان آل خلیفه کنترل می شود. مردم دوست دارند که در الدراز حضور یابند اما به دلیل محاصره منطقه این امکان برای آنها فراهم نیست. تعداد مردم حاضر در برابر منزل شیخ نیز در نوسان است؛ تعداد آنها از ۱۰۰۰ نفر تا ۲۰۰۰ نفر متغیر است و به توانشان برای عبور از محاصره بستگی دارد. مردم خواسته های عادلانه را مطرح کرده و به آنها ایمان دارند. رژیم حاکم گزینه های مختلفی را آزمایش کرده است و به مردم نیز وعده رسیدگی به مطالباتشان را داده ولی این وعده ها را عملی نکرده است. بنابراین مردم فریب مکرهای آل خلیفه را نمی خورند و تا زمان تحقق مطالباتشان به انقلاب خود ادامه می دهند. در صورتی که محاصره الدراز رفع شود، حضور مردم صد برابر می شود نه ده برابر.
حضور علما و روحانیون را در میان مردم برای دفاع از شیخ و هدایت انقلاب چگونه ارزیابی می کنید؟ علت حمله آل خلیفه به علما و بازداشت آنها طی روزهای اخیر چیست؟
نقش علما تنها به دفاع از ساحت آیت الله عیسی قاسم محدود نمی شود بلکه از ابتدای انقلاب دارای نقشی پررنگ بوده اند. علما به دلیل اینکه شیخ عیسی رهبر عالیقدر آنها و مردم بحرین است، به صورت پررنگ در برابر منزل ایشان حضور دارند و این حضور نشانگر ادامه روند فعالیت آنها در طول انقلاب است. آنها از ابتدا با برعهده گرفتن مسئولیت های خود، از جمله نخستین کسانی بودند که از حقوق مردم دفاع می کردند. آل خلیفه از ابتدا به دلیل اینکه علما در خط مقدم دفاع از حقوق مردم بودند، بازداشت آنها را در دستور کار خود قرار داد؛ به نحوی که در ابتدای حوادث و بازداشت ها، اقدام به بازداشت ۷۰ روحانی کرد. امروز نیز دستکم ۴۰ عالم دین در زندان های آل خلیفه به سر می برند. طی روزهای اخیر نیز نزدیک به 12 نفر از سوی آل خلیفه بازداشت شدند. علت حملات آل خلیفه به علما این است که آنها از آرمان های خود و مردم دست برنداشته و کوتاه نیامده اند.
همانگونه که در جریان هستید، اخیرا آل خلیفه اقدام به محاکمه ناگهانی سید «مجید المشعل» رئیس هیأت علمای بحرین کرد. علت این اقدام ناگهانی آل خلیفه چه بود؟
سید مجید المشعل ماه گذشته نیز قرار بود از سوی آل خلیفه محاکمه گردد اما در جلسه دادگاه حضور نیافت؛ زیرا ایشان این گونه جلسات محاکمه را به رسمیت نمی شناسد که موضعی مقبول از سوی دیگر علما است. به دلیل این که این دادگاه ها ظالمانه و غیرعادلانه است. غیر از ایشان علمای دیگر مانند شیخ جواد الشهابی و آیت الله الغریفی نیز از سوی آل خلیفه بازداشت شدند. هدف آل خلیفه از این اقدام تخریب جایگاه سید مجید المشعل بوده است. بنابراین موضع ایشان در این زمینه صحیح بوده است. آل خلیفه در صدد سرکوب این انقلاب و ساکت کردن رهبران این انقلاب به صورت گروهی است.
همانگونه که می دانید روز یکشنبه جلسه محاکمه آیت الله «عیسی قاسم» برگزار خواهد شد. به نظر شما رژیم آل خلیفه در این خصوص چگونه اقدام خواهد کرد؟ آیا امکان یورش نظامیان این رژیم به منزل شیخ عیسی و بازداشت ایشان وجود دارد؟
در ابتدا بگویم که روز یکشنبه مصادف با ۱۴ آگوست، سالروز استقلال بحرین از استعمار انگلیس است. این در حالی است که آل خلیفه این روز را به رسمیت نمی شناسد و نمی پذیرد که این روز یک روز ملی باشد و در آن جشن گرفته شود. آنها دوست ندارند انگلیسی ها از بحرین خارج شوند ولی این مردم بحرین بودند که انگلیسی ها را مجبور به خروج از کشور کردند. شیخ عیسی همانگونه که در جلسه پیشین حضور نیافت، در این جلسه نیز حاضر نخواهد شد. انتظار نداریم که نظامیان رژیم آل خلیفه به منزل شیخ عیسی قاسم یورش ببرند اما در صورت مبادرت به چنین اقدامی از سوی آل خلیفه نباید تعجب کرد. زیرا در این خاندان مرد عاقلی وجود ندارد.
آیا آل خلیفه قصد تغییر رویکرد و سیاست خود در برابر شیخ عیسی را دارد و می خواهد به جای اخراج شیخ از بحرین، ایشان را زندانی کند؟
خیر. آنها در تلاش هستند تا شیخ عیسی را از کشور بیرون کنند و در این راه از هر وسیله ای حتی زور استفاده خواهند کرد؛ بر همین اساس نیز سید مجید المشعل تاکید کرد که تنها در صورتی که آل خلیفه از روی اجساد ما عبور کند، به شیخ دست خواهد یافت. همین سخن سید مجید نیز یکی از دلایل بازداشت ایشان بوده است.
آیا گزینه مسالمت آمیز مردم به گزینه تقابل و مواجهه تغییر خواهد کرد؟ این تغییر چگونه امکان پذیر است؟
انقلاب مردم بحرین انقلاب مسالمت آمیز است. مردم از طریق راه های ممکن و مناسب در صدد تحقق مطالبات خود هستند. در صورتی که راهی مفید نباشد، مردم به راه دیگری روی می آورند. بلاشک مردم ما پیروز خواهند شد و تاریخ نیز گواه این مدعا است؛ در همین خصوص و در صورت بررسی تاریخ مشاهده می کنیم که طاغوت هایی مانند فرعون نیز نتوانستند بر اراده مردم پیروز شوند و همیشه این مردم هستند که پیروز خواهند شد. راهپیمایی مردم در دفاع از شیخ عیسی موجب ناامیدی آل خلیفه از نابودی انقلاب و خاموش کردن شعله های آن شد. همچنین این امکان نیز وجود دارد که از این طریق صدای مردم به رژیم برسد.
واکنش های خارجی به ویژه واکنش ایران را در قبال مسأله سلب تابعیت شیخ عیسی چگونه ارزیابی می کنید؟ نامه سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس خطاب به آل خلیفه چقدر بازدارنده بود؟
در ایران همگان اعم از آیت الله خامنه ای(مدظله) و مسئولین و نهادهای دولتی و مردمی از ابتدای آغاز انقلاب همبستگی خود را با مردم بحرین اعلام کردند. مردم ایران همیشه خیرخواه و نگران مردم بحرین بوده اند. پیام های رهبر انقلاب و همچنین سردار سلیمانی موجب بازداشته شدن رژیم آل خلیفه از ارتکاب خطا و توجه به خواسته های عاقلانه مردم شد. این پیام ها خیرخواهانه بودند نه مداخله جویانه و آل خلیفه را به استماع سخنان مردم فراخواند و در صدد ایجاد راهکاری برای بحران کشور بحرین بود اما طبیعتا سعودی ها نیز یک طرف قضیه هستند و برای ایجاد تفرقه میان مسلمانان و وخیم کردن اوضاع تلاش می کنند و حل بحران را نمی خواهند. در همین راستا سعودی ها از شنیدن صدای مردم توسط آل خلیفه جلوگیری کردند و آل خلیفه را به انجام اقدامات غیرعاقلانه واداشتند.
منبع: مهر